Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czarnulkaania

nerwica czy depresja?

Polecane posty

Gość czarnulkaania

Witam Was Chciałabym zapytać kogoś kto sie na tym zna czym sie różni nerwica od depresji Coś mi jest na pewno tylko totalnie nie wiem co Na razie jest to stadium początkowe tak przynajmniej uwazam i dlatego bym chciała spróbowac pomóc sobie sama bez lekarza ale moja wiedza ogranicza sie do " coś tam dzwonią tylko nie wiem w którym kościele" Nie wiem np czy mamkupić sobie deprim czy persen bo czuje sie ogólnie zniechęcona ciągle mi sięnic nie chce z tym że nie jest to zwykłe lenistwo, jabym chciała coś zrobićale jak sie zmuszam to musze robić przerwy żeby poleżeć, poza tym osłabienie fizyczne, brak kondycji mimo że jestem szczupła i wysportowana, płaczliwość ,irytacja nawet na drobiazgi brakorganizacji nie moge zdążyćze wszystkim często mamnieposprzątane nawet na niedzielę a potem wrzeszczę na dzieci że to przez nich bo rozwalają Problemów ze snem natomiast nie mam, zasypiam nawetwczesnym wieczorem i przesypiam całą noc tylko czasem śniąmi sie jakieśmęczące głupoty np zniekształcony poprzedni dzieńw pracy Takie mniej wiecej mam objawy Może mi czegoś brakuje,może zmienić dietę, może jakieś witaminy może joga albo jeszcze coś Poradzcie proszę

Gość czarnulkaania
wypowie się ktoś?

moim skromnym zdaniem musisz iść do lekarza gdybanie na forum może tylko zaszkodzić

Lekarz przepisze witaminy, moze zmien cos w swoim zyciu, idz na zakupy, zrob sobie aromatyczna kapiel, posluchaj ulubionej muzyki, zrelaksuj sie, jest na prawde wiele mozliwosci, wyjdz do ludzi, do znajomych..

Gość czarnulkaania
dzięki że sie odezwaliście Ja sobie nie wmawiam choroby daleka jestem od tego bo zdaje sobie sprawę że jeśli już cos to w początkowym stadium i chciałabym sobie spróbowac poradzić sama bo myślę ze na tym stadium jeszcze dam radę Tylko potrzebuje zeby mi ktoś pomógł Czuje sie mniej wiecej tak jak bym ciągle była przed okresem Potrzebuje po prostu czegoś żeby dodac sobie energii Kawa czy napoje typu rerbul nie pomagają Mam na myśli może jakieś witaminy czy mikroelementy albo zmiana diety Może jeszcze cos mi podpowiecie

Gość czarnulkaania
ja już nie wiem czy mam w szukac czegtoś co da kopa czy wyciszy? Nie wiem czy na początek mam spróbować persen czy deprim i czy to cos pomoze a może znacie jakies inne leki lub domowe sposoby?

Gość RudaHera
Myślę, że powinnaś skonsultować się z lekarzem. Twoje objawy są bardzo niepokojące, dlatego pomoc jakiegoś psychologa / pedagoga jest w Twoim wypadku bardzo wskazana. Zacznij też brać jakieś lekkie środki, w tylu deprim. Może Ci choć trochę pomogą.

Gość bik1
deprim może zaburzyć dziaałanie tabl antykoncepcyjnych ( uważaj jak bierzesz ) masz niechęć do kontaktów towarzyskich np zapraszania znajomych?