Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kayka98

krótkowzroczność ---- grube okulary i miłość

Polecane posty

Gość kayka98

jestem młodą osobą i jestem krótkowidzem, mam -2D. okulary wydają mi sie troche grube, a wada ciągle mi się pogłębia i to w szybkim tępie! Ile ja nad tym rozmyślam.... i histeryzuje! wie, że to głupie ale ale wydaje mi się, ze nikt mnie nie zechce z powodu tych okularów, że są grube i wogule...:( wiem, ze przesadzam, ale ale poprostu mam opsesje na tym punkcie. co Wy o tym sądzicie?

zaakcepuj polceam soczewki, rowniez dlatego, ze wada wtedy postepuje wolniej a szkla mozna pocieniowac, ja mam ponad - 4 i nie narzekam jesli chodzi o estetyke (okularki mam ladne i ladnie w nich wygladam, ale nosze i tak soczewki)

Gość kayka98
ogólnie wydaje mi się, że ładnie mi w okularach, tylko nie podoba mi się to, ze szkła wystają z oprawek:( a co do soczewek, to kiedyś sie zdecyduje, ale nie narazie nie wiem o nich zbyt wiele i tak sie zastanawiam, czy nie są ane szkodliwe dla oczu!! bo przecierz to jest obce ciało w oku. No nic, musze z tymi okularami jakoś żyć

Gość nicoretteeee
ja mam - 3, 5 na kazde oko i tez mi szkielka wystaja troche poza oprawke, nosze soczewki czasami ale jakos mimo wszystko lepiej sie czuje i nawet moim zdaniem lepiej wygladam w okularach :D pozdrawiam okularnice :D

nie badzcie smiesni ja w swoich okularkach wygladam lepiej niz ta panna na fotce:D a do tego mam -6D, szkla sa cienkie i nie mam problemow z facetami, wiec nie kapuje rozterek:P

Gość szekspirka
hehheh to ja mam +5 :d dodam ze mam dopiero 19 lat i tez na poczatku niechcialam nosic okularow ale teraz chyba bym z nich nigdy nie zrezygnowala bo fakt wygladam w nich lepiej niz bez (przynajmniej tak twierdza moi znajomi ) wiec sprobuj ,zaloz i zobacz jak sie bedziesz czuc ,teraz sa naprawde fajne oprawki i szkielka ze napewno nie bedziesz wygladac jak stara babcia co nosi dna od kieliszkow :D

Gość kayka98
a co na to wasi partnerzy, nie przeszkadza im to, że nie wyglądacie tak jak inne dziewczyny? tylko ciągle te grube okulary które wystają z oprawek ...:/

ile masz lat? 15? :o ja sie bezapelacyjnie wszystkim podobam w okularach, poza tym kwestia przyzwyczajenia

Gość szekspirka
daj spokoj jakie grube oprawki ? jest 21 wiek :P ale zrobisz jak zechcesz

Gość kayka98
heh... dzięki za pocieszenia, naprawde człowiek chociarz na chwile sie lepiej poczuje! wiem ze nie mam dużej wady, tylko mam taką głupią manie na temat tych okularów.... a Ty Ellinka jakie masz te szkła ze są takie cienki.......??

Gość Oblech
Co wam siedzi w tych głowach? Czy wymyślanie problemów na siłę to jakieś hobby jest ? Pani ze zdjęcia jest ładna w okularach [wstydzi się i czerwieni] :P

anie pamietam ale jak idzies zdo dobrego salonu to sobie ywbierasz rodzaj szkiel itd (wiadmomo ze im ciensze tym drozsze)

Gość Oblech
[to miał być podszyw emotikonu, który wyraża moją czynnośc/mój stan] A tak w ogóle poza tematem to rzuć może linkiem do tych zdjąć :P

Gość kayka98
to wiem.... hehe. ja mam 2 pary okularów i jedne mam zrobione w indeksie, tym najmniejszym - chyba 30% cieńsze ( sorki ze tak chaotycznie pisze, ale sie na tym nie znam za dobrze:]

Gość Oblech
Rzuci ktoś tym linkiem ?

Gość Oblech
Dzięki :D Zapisane w historii, przejrzę kiedy indziej.