Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jopka8900

Ból głowy, niskie ciśnienie...

Polecane posty

Gość jopka8900

Mam 18 lat od jakiś 3 tygodni mam straszne bóle głowy przeważnie z prawej strony. zawsze mniałam nadciśnienie (ze względu na moją mase ciala) teraz ma bardzo niskie ciśnienie tj 97\55.picie mocnej kawy bądź herbaty, tabletki przeciwbólowe nie pomagają wogóle. czuje się senna a nie mogę spać. cale ciało jest jak by obolałe. nie wiem co robić??? iść do lekarza??? pomóżcie!!! z góry dzięki za pomoc!

Gość orange-orange
idz do lekarza!!! ale wogole zycze powodzenia bo jak pojdziesz panstwowo to czeka cie: wizyta u ogolnego,ktory da skierowanie do neurologa a tam czeka sie nieraz miesiacamiI!!!!! wiec moja rada idz skontaktuj sie z lekarzem ogolnym jak poleci wizyte u neurologa to idz prywatnie, pewnie zaleci EEG i badanie komputerowe glowy na ktore rowniez sie czeka:) POLSKA...

Gość jopka8900
sądzisz że to może być coś poważnego?

Gość orange-orange
napisalas ze zawsze mialas wysokie cisnienie a teraz masz niskie...nie zna sie na nerologii chociaz leczylam sie swego czasu na migrene, lecz u mnie to jest tak ze zawsze mialam niskie cisnienie silne bole glowy nawet mdlosci i kawa, tabletki nie pomagaly...ale mysle ze warto do neurologa isc sie przebadac moze da ci leki na jakis czas... niekoniecznie musi byc cos powaznego, nie martw sie!moga byc jakies nagle zmiany migrenowe i tyle:)ale warto troche lekow pobrac:)zeby potem bylo lepiej:)

Gość orange-orange
bo mi chyba pomogly, bralam przez jakis tam czas nie wiem moze z rok i teraz bole sa slabsze i rzadsze:)!!!!

Ja jakiś czas temu odstawiłam zupełnie kawę (też mam niskie ciśnienie, miałam częste bóle głowy); teraz mam dużo więcej energii, nie muszę spać w ciągu dnia, nie mam już ataków senności, może to dlatego, że nie mam już takich skoków ciśnienia jak miałam po kawie.:)

Gość slalalallala
Bóle z jednej strony głowy są typowe dla migreny.

Gość orange-orange
nata ja pije kawe od 5 lat codziennie rano i to mi daje sily na caly dzien:) ale po drugiej to sie juz trzese

Gość orange-orange
dlatego radze skorzystac z neurologa przepisze odpowiednie leki, takze takie dorazne:)

Gość jopka8900
nie piłam wcześniej kawy gdyż źle się po niej czułam! teraz próbowałam aby podnieść ciśnienie ale nie pomogło! dalej czuje się fatalnie!

ja miałam z tą kawą tak samo, dostawałam "kopa" na kilka godzin, ale później bez spania po południu nie dałabym rady normalnie funkcjonować. Początki z odstawianiem kawy były trudne, ale teraz naprawdę lepiej si ę czuję. :)

Gość jopka8900
byłam u lekarza i dostałam skierowanie na rtg zatok i płatów czołowych jutro ide! ciekawe co z tego wyniknie???

Gość gość
Dobrze że są takie strony jak http://rankingcisnieniomierzy.pl/ można zaoszczędzić na czasie i też w konsekwencji finansowo. Przydatny ranking każdy ciśnieniomierz ma zrobiony opis funkcji i do każdego jest opcja dodawania głosów także ludzie tutaj ustalają – jaki jest na topie a jaki na dole.

Gość kuba

Ja mogę polecić urządzenia od Sanity – bardzo wygodne w obsłudze, praktyczne ciśnieniomierze, z których na pewno będziecie zadowoleni. Zobacz sobie model Smart Cardio czy coś podobnego z dużym wyświetlaczem, tak by dało się wygodnie odczytywać wyniki dokonanych pomiarów.

Gość adam

Całkiem sporo ciekawych ciśnieniomierzy ma w ofercie firma Sanity, dlatego jak będziesz szukał sensownego sprzętu to możesz zerknąć do ich propozycji. Może model Simple, który można powiedzieć, że jest uniwersalny i dobrze się u różnych osób sprawdzi. Tych różnych propozycji jest ogólnie całkiem sporo.