Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Szurnięty Walenty

Internet w blueconnect - warto?

Polecane posty

Jak w temacie czy warto kupowac blueconnect? czy moze to byc alternatywa dla łaćza stałego (chocby w najdroższym abonamencie) czym sie różni kupowany jako niezalezna usluga od tego jako dodatek do umowy na telefon (czy daja mode w moemncie gdy to ejst jako dodatek do umowy na tel.)?

Gość jupppiiiiii
Nie bież tego ja mam iPlusa i to jest gówno. Limit 1GB co starcza na tydzień i zwalniają o połowe łączę. I baba która mi sprzedawała to gówno tak bardzo zachwalała że chodzi z prędkością 7,2mb/s a jak się okazuje 234kb/s a po skróceniu łącza o połowe ledwo 92kb/s. jedyny plus tego wszystkiego to bez przewodowość. Kolega ma blusonecta i to samo co u mnie.

Gość jupppiiiiii
miało być blueconnecta

Żadne bezprzewodowe łącze z sieci komórkowych nie może być traktowane jako alternatywa dla stałych łącz na liniach telefonicznych czy z kablówki, to zupełnie inna bajka. A jeśli zamierzasz ściągać pliki, to w ogóle zapomnij.

no w erze tez niby twierdza ze to 7,2mb/s. :) a jeszcze pytanei w jakim miescie korzystasz z tego iplusa - bo w erze choc malym druczkiem to pisza ze ta predkosc jest tylko w zasiegu umts-a -czyli wnajwiekszych miastach tylko :) no i pytanei w takim razie co za los kupi ten abonament za 129zł+VAT?? jesli to jet wolne jak muł? (zmiana predkosci po 10 GB, w tym abo)

czyli pozostaje pozostac przy zwyklym laczu a to co najwyzej moze byc alternatywa weekendowa :) ale w takim razie to nawet ten najtanszy abonament: blueconnect 39: 39zł+VAT/miesiac, zmiana predkosci po 0,5GB, to chyab troche za drogo jak na weekendowa przyjemnosc. a widze tez jest mozliwosc "wlaczenia" tego w ramach abonamentu na tel - czy wtedy tez mi dadza modem za 1zł + VAT? wtedy w ramach abonamentu telefonicznego placi sie za kazde 50MB przeslane.

jak bym miał 1000zł na wydanie tak sobie to bym poszedł i zrezygnował z tego I plusa. U mnie też miało działać UMts a nie działa nawet 3G tylko EDGE na najlepszym zasięgu. W przyszłym miesiącu zakładam znowu stałe łącze i niestety będę płacił iPlusa przez następne 22miesiące.