Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bar u smakosza

Chce otworzyć własny bar z szybkim jedzenniem,jak sie za to zabrac?

Polecane posty

Gość bar u smakosza

witam postanowiłam wraz z mezem otworzyć bar z szybkim jedzeniem, tylko nie wiemy jak sie za to zarac, czy ktos moze ma podobny problem? badz juz ma swoj bar i moze udzielic kilku wskazówek? pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zenka z podhala
na początek pweni ktos Ci kaze pokazac tztzyki:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bar u smakosza
pytam powaznie, i oczekuje tylko odpowiedzi na poziomie,

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bar u smakosza
nikt nie wie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Jóźwig
A jak szybkie ma być to jedzenie? Strusie podobno 100km/h wyciągają, a zebry tylko 50... :classic_cool:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bar u smakosza
DNO. czy sa tu jacys normalni na poziomie ludzie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a macie już założoną firmę
i tylko zmieniacie branżę czy chcecie dopiero wejść w "prywatę"?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nocoll
jesli myslisz o otworzeniu wlasnego biznesu to taak: 1) musisz zlozyc podanie o zarejestrowanie swojej dzilalnosci gospodarczej 2) wyrobic sobie NIP i REGON 3) złozyc wniosek do urzedu skarbowego w jakiej formie bedziesz odprowadzal podatek 4)jesli masz pracownikow musisz ich zarejestrowac 5) znalesc lokal 6)kupic potrzebne ci rzeczy 7)otworzyc i zarabiac lub tracic:)) pozdrawiam i zycze poowodzenia:)):):):):)):)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bar u smakosza
menu ułożone: przekąski- szczur w panierce, muchy w zupie, obiad- kot w sosie fekaliowym deser- moja kupa :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bar u smakosza
nie no dopiero zaczynamy ! wczsniej pracowałam na pół etatu w piekarni a moj mąż był robotnikiem i teraz chcemy miec cos własnego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a macie już założoną firmę
wszystko co napisał nocoll jest ok ale przy "spozywce" dochodzą pozwolenia z sanepidu i co tam jeszcze

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bar u smakosza
spadaj podszywie ! budke już kupiliśmy sobie , lokacje też mamy przy dworcu pks, bdziem sprzedawaz kebaby i hamburgery

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bar u smakosza
dzieki :*

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ** ** * *** ** *** *** *** ***
powiem tak...jakbyście z mężem mieli odpowiednie wykształcenie by gotować dla ludzi to wiedzielibyście jak otworzyć bar. ponieważ nie wiecie jak to zrobić a odpowiedzi na to zasadnicze pytanie szukasz na kafe to ja mam odpowiedź taka...nie zakładajcie baru, bo nie macie do tego żadnych predyspozycji i tylko stracicie na tym kasę.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ** ** * *** ** *** *** *** ***
ja nie wiem jakim cudem chcesz prowadzić ten bar...nie umiesz w internecie znaleźć odpowiedniego miejsca na zadanie pytania "jak otworzyć bar", to jakim cudem znajdziesz dobrych i tanich dostawców (np mięsa)? tak jak na kafe pytasz o codzienne sprawy i przyszłaś z tu z pytaniem o bar to pójdziesz po mięso do marketu jak to robisz na co dzień? nie masz głowy na karku. stracicie na tym.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość terebene
Nie dajcie się! Pierwsze pytanie zadane, pierwsze odpowiedzi padły! Kombinuj dalej! Nie daj się zbyć! Teraz jeszcze wiesz za mało, ale pomalutku dowiesz się wszystkiego. Zacznij od warunków stawianych przez SaNePid.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość LoBoToMiA
Zacznij od znalezienia lokalu z kanalizacją, toaletą i ciepłą wodą - sanepid - wymogi dla gastronomi.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość LoBoToMiA
Musisz miec odpowiedni lokal i w odpowiedniej lokalizacji, taki biznes ;) nikt nie pojdzie na frytki do baru na drugi koniec miasta ;) Zla lokalizacja - do widzenia, chyba ze bedzie usluga jedzenie na telefon ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość niesiaa22
boszz jacy chorzy ludzie... dziewczyna chce zaczerpnac pomocy bo nie wie jak otworzyc bar a tu wszyscy sie nasmiewaja nie kazdy umial wszystko od poczatku wszystkiego idzie sie nauczyc ja tez jestem w takiej sytuacji jak Ty planuje otworzyc bar z szybkim jedzeniem i tez nie bardzo wiem jak sie zabrac do tego tylko ze ja bede starac sie o dofinansowanie z ue Tobie tez to polecam noo chyba ze macie wystarczajaca ilosc pieniedzy to ok... powodzenia zycze

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość malwinas
Podbiję temat, bo ja właśnie taki bar otwieram. ;] Dobra lokalizacja, cały wystrój już zrobiony, ale został plan technologiczny kuchni, więc jedna z najważniejszych rzeczy. Nie czujemy się z Mężem na siłach żeby samemu się za to zabrać, wiec czy znacie może jakąś firmę, która w tym pomaga? Szczególnie tak niedoświadczonym osobom. ;]

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nemezis44324
Mi swego czasu koleżanka poleciła Tanake - koleżanki kuzynki ciotka.. bla bla .. ;) współpracowała z tą firmą i ponoć dobrze wyszło. ;) Sceptycznie do tego podeszłam, ale fakt faktem zatrudniłam ich. Efekt przeszedł moje wyobrażenia, bo naprawdę wszystko zrobili idealnie i do tego terminowo. Także polecam, bo dobrze znam ten ból

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Z KRAINY DESZOWCÓW
SKORO NIE IWESZ JAK SIE ZABRAC TO SZYBKO POLOZYCIE INTERES!!!!!!!!!!!!!!! WEZ SIE ZA COS NA CZYM SIE ZNASZ

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Z KRAINY DESZOWCÓW
SZKODA PIENIEDZY!!!!!!!!!!!! SPRZEDAJCIE TA BUDE BO STRACICIE

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość brutal400
Jeśli chcesz Zrobić własny bar to daj znac spotkajmy się w 4 ja ty mąż i moja żona we wszystkim ci pomorzemy tel 783445473 czas załatwiania baru kompletnego 1 miesiąc

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Przestrzegam przed firmą gastromex.Ten Pan jest OSZUSTEM.Firma jego nazywa się BUDMAR.Na pieczątce jest adres do Białaczowa, ale poczta stamtąd powraca z adnotacją, że adresat się wyprowadził.Ponoć teraz mieszka w Radomiu.Jeździ po całym kraju, zbiera zaliczki wynoszące 50% wartości umowy i ...i to cała jego działalność. OSTRZEGAM przed tym OSZUSTEM.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
żeby ludzie przychodzili do takiego baru obiady musiały by być po 10 zł i musiałabyś ich sprzedać co najmniej 500 w ciągu dnia żeby zarobić na ZUS, prąd, wodę, wynajem, jedzenie i jaką taką pensię dla siebie! już widzę, jak wszyscy walą drzwiami i oknami!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
pomijajac że temat z 2014 roku to ten raptor to jakas niepowazna firma. kuzynka zamawiala u nich i czekała prawie pół roku (!!!) wiec ich nie polecam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Bo trzeba sprzęt zamawiać u najlepszych i tych sprawdzonych jak Tanake choćby. Du że firmy dbają o klientów a nie robią z nich błaznów

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
w gastromarathon www.gastromarathon.pl/ znajdziesz duzy wybor sprzetu. Np. zmywarka gastronomiczna, piec konwekcyjny czy garnki gastronomiczne maja w przystepnych cenach

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×