Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bar u smakosza

Chce otworzyć własny bar z szybkim jedzenniem,jak sie za to zabrac?

Polecane posty

Gość gość
Proponuję najpierw rozejrzeć się za niezbędnymi urządzeniami, takimi jak: piec konwekcyjny czy garnki. Konieczny sprzęt do wyposażenia baru znajdziesz w hurtowni Marathon.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ayris
Jeśli chcesz otworzyć bar musisz pomyśleć o zakupie separatora tłuszczu takiego jak tu http://www.aquatechnika.com.pl/ by oddzielać tłuszcze od zwykłych ścieków - jest to konieczne niestety. Poza tym badania sanepidu będą potrzebne i szkolenie BHP dla personelu. Fajnie, że chcesz otworzyć DG ale musisz się liczyć z tym, że czeka cię trochę formalności i wydatków na początku.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gośćmartus
jedzenie dobre ale nie na starym oleju czy plastiki w mikrofali mozna to zrobic naprawde dobrze i z glowa.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Skupcie się na jedzeniu wysokiej jakości a nie odsmażanych z paczki, no i urządzenia gastronomiczne. Ja kupowałam do restauracji w Fabryce Maszyn Gastronomicznych gort http://www.gort.pl/pl/ takze moge polecić to

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Angelika Kurska
Sam swego czasu chciałam otworzyć restaurację, w związku z czym dokładniej przyjrzałam się ofercie https://mmgastro.pl/ i muszę przyznać, że można tam znaleźć wszystko to, co jest niezbędne do funkcjonowania lokalu gastronomicznego. Począwszy od garnków, poprzez urządzenia elektryczne, a kończąc na ubraniach dla personelu na kuchni. Poza tym z tego co mi wiadomo, firma prowadzi także doradztwo, z którego moim zdaniem na starcie jak najbardziej warto skorzystać.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
więcej konkretów jest na jakprowadzicknajpe.pl

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
pomyśl też o promocji. czasem fb nie wystarzczy. jak chcesz mieć rozpoznawaną markę, to postaw na agencje typu http://lemonsolutions.pl/ jak ktoś jest z branży to będzie wiedział jak działać

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Najważniejsze jest to żeby dobrać z głową sprzęt do takiej knajpy. Jak zakładałam swoją to przejrzałam mnóstwo firm, które zajmują się produkcją wyposażeń gastronomicznym. W końcu z polecenia znajomych nawiązałam współpracę z http://www.gort.pl i szczerze nie żałuje, bo udzielili mi fachowych rad ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Nie chcę Cie zniechęcić, ale Twój bar musiałby się wyróniać bardzo dobrym jedzeniem i najlpiej fajnym wystrojem bo inaczej konkurencja Cię zje, teraz bardzo dużo lokalow gastronomicznych upada

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
No i oczywiście bardzo wazna jest lokalizacja najlepiej w samym centrum

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Zadzwońcie do firmy, która od wielu lat zajmuje się kompleksowym zaopatrywaniem gastronomii w sprzęt, akcesoria, produkty, itp. Ponadto organizuje szkolenia dla swoich stałych partnerów. Ta firma to http://www.savpol.pl/ - ponad dwadzieścia lat doświadczenia w tym temacie poparte sukcesami. Być może oni podpowiedzą również, ukierunkują, itp.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Musisz mieć pomysł na to z jakim jedzeniem miałby być bar, znaleźć dobrą lokalizację i go wyposażyć. Ale musisz mieć na to ciekawy pomysł. Mogę Ci podsunąć np żeby podawać jedzenie na talerzach z kamienia łupkowego www.slateplate.pl, są oryginalne i przyciągają uwagę

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Podstawą to po formalnościach zamówić meble ze stali nierdzewnej takie jak stoły, blaty kuchenne . Ja zamówiłam takie meble w http://www.somet.com.pl/ mają dogodne ceny na takie meble.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ale też nie tylko...trzeba zamówić też jakies lady chłodnicze i tym podobne. Ja do siebie kupowalam wszystko tutaj www.frigosystem.com.pl bez żadnego zastanowienia - firma jest dobra nic sie nie psuje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
w barze niezbędne jest solidne wyposażenie gastronomiczne. Ja otwierając knajpkę kupiłem wszystko w www.gastromarathon.pl. Mają duży wybór, w atrakcyjnych cenach.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
No dobrze mówią wszyscy, sprzęt to podstawa, bo jak będzie lichy i coś sie stanie w złym momencie to potem będziesz świecić oczami i bedzie kiepsko. My mamy od firmy Tanake i tez robili nam projekt kuchni całej , super im wyszlo. Ja nie mialem na to koncepcji a też szczerze mowiac do konca sie aż tak na tym nie znam. To ich strona na https://www.tanake.com.pl/sklep/obrobka-termiczna

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Tu popieram zdecydowanie firmę Gort, cały sprzęt taki grzewczy mam od nich i od lat świetnie działa, bez awarii, dzielnie służy,a ceny jedne z rozsądniejszych. http://www.gort.pl/kategoria/urzadzenia-grzewcze/ wiekszość można sobie własnie na stronie obejrzeć

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Dobre wyposażenie gastronomi to podstawa. Na stronie www.frigosystem.com.pl - mają bardzo dobre ceny i dobre produkty.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja taki emeble zamówiłem w firmie http://jugema.com.pl/. Jestem bardzo zadowolony bo szybko zrealizowali moje zamówienie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Jeżeli taki jest plan to można tez popatrzyć na tą stronkę z wyposażeniem do gastronomi www.geth.pl.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
To na pewno musisz zacząć od dobrego sprzętu. Bo bez tego bar na pewno nie ruszy, jakieś piece, lodówki, chłodnie to zależy co będziecie dokładnie serwować. No i na pewno zmywarki bo to jest potrzebne wszędzie, u nas na przykład sprawdzają się te od Winterhalter, a na prawdę mają co robić w ciągu dnia

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Taki bar trzeba wyposażyć w krzesełka i stoliki dla gości. Tego typu wyposażenie dla gastronomii oferuje firma www.meblant.pl Bar, który prowadzę jest wyposażony w meble od nich i mogę je polecić również wam. Meble od nich są solidne i tanie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
No prowadzenie biznesu zawsze zdaje się takie łatwe, tj. człowiek myśli, że wystarczy otworzyć lokal a ludzie wpadną do środka, żeby korzystać z Twoich usług, a tak naprawdę wiele firm gastronomicznych upada. Ja tworząc biznes plan cały czas siedziałam w obliczeniach i jak już byłam gotowa,raz jeszcze przeanalizowałam wszystko z pomocą radcy prawnego z kancelarii http://dubielsawinda.pl/. Oni pomogli mi zdobyć wszystkie potrzebne pozwolenia, które są niezbędne do prowadzenia takiego biznesu :) Już drugi rok w branży. Nadal korzystam z ich usług - bo w takim zawodzie (akurat nie prowadzę gastro, ale klinikę weterynaryjną). trzeba mieć wsparcie prawne

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Aby prowadzachować biznes trzeba mieć wsparcie prawne ?!!! Noo kurffa może jeszcze oni wszystko za mnie załatwia idioto !

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
no i spoko, powodzenia :) do tego jeszcze obczaj sobie aplikację https://barfitter.net/ - dla mnie jest niezwykle pomocna przy prowadzeniu baru bo ma szereg przydatnych funkcji jak np. rejestracja czasu pracy restauracji, rejestracja zamówień klientów czy analiza sprzedaży według kategorii

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×