Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ellinka

jak sie szybko opalic?

Polecane posty

w sobote mam wesele :D no a jako ze w tym roku nie zaznlama za wiele slonca, jestem blada jak sciana :) kiecke bede meic raczej ciemna wiec wole sie troszke opalic. solarium odpada, slonca nie ma wiec zostal samooplacz :) no i tak sobie wymyslilam, zeby ladnie i szybko poszlo to kupi sobie samooplaacz (nastawilam sie na daxa w piance) i do tego cos brazujacego :D nie bedzie za wiele? i jeszcze niech ktos poradzi jak tego uzywac (tzn wieczorem czy rano, czy codziennie czy np 2 razy do soboty itd)

Gość sloneczkooooo
A czemu solarium nie? Wystarczy, że pójdziesz chociaż 2 razy na 10 min.. i już jesteś ciut ciemniejsza.. a nie widać, że po solarium ;)

no bo solarium nie :) po prostu nie jestem przekonana, wolalabym jednak samoopalacz

Gość koko pli
solarium....po tych ''cudownych'' balsamach opalających będzieś pomarańczowa...no i jak się trochę spocisz to zacznie złazić i farbować

Gość loliyka
kup sobie tabletki z karotenem efekt po 3 dniach

eee to jednak polecacie zamiast samooplacza solarium? nie wyobrazam sobie siebie w solarium :o mam kumpelel co uzywaja samoopalcazy i nie narzekaja, wlasciwie to sobi enawet chwala i ladnie wygladaja :)

moze ktos eszcze sie wypowie? spocic sie raczej nei spoce, bo tanczyc raczej nie bede. mam tylko ladnie wygladac :D poza tym ie zalezy mi na dlugotrwalej opaleniznie chce wygladac tylko jako tako na zdjeciach i filmie :D

Gość hm hm hm hm
A ja polecam johnson holiday skin, używam tego balsamiku już całe wakacje, a ogólnie od dwóch lat i jestem bardzo zadowolona. Nie cuchnie tak jak samoopalacz, poza tym samoopalacze łatwo robią brzydkie plamy. Balsamy brązujące są o wiele lepsze. Zpach nawet przyjemny :) Polecam. (jest wersja i do twarzy i do ciała).

no wlasnie chodzio to ze balsamow brazujacych uzywam ale slabo na mni edzialaja. musze sie opalic tylko na dekoldzie, plecach, szyji ewentualnie twarzy :D

Gość dobra radaaaa
z kawałkami niestrawionej marchewki

tez polecam solarium:) wszystko z umiarem jest dozwolone no i bedziesz cala ladnie przyciemniona a miedzy to warto uzyc balsamu brazujacego

Gość nie eksperymentuj z solarium
jeszcze trafisz na takie które Cię przypiecze na raka i bedziesz paskudnie wyglądac i cierpiec lepszy jest balsam samoopalajacy tylko go wcześniej wypróbuj najpierw peeling i depilacja a dopiero potem balsam

unikać bo co????? nie rozumiem w dobie dobrych kosmetyków do solarium,balsamów po opalaniu nie zestarzejesz sie za szybko:)a lekko opalona skóra jest znacznie ładniejsza niż blada

jeśli masz suchą skórę to przed samoopalaczem zastosuj zwykły balsam wtedy samoopalacz pokryje równo i nie będzie plam najlepiej smaruj sie na wieczór bo samoopalacz moze dac efekt "spoconej skóry" i będziesz się źle czuc, rano weźmiesz prysznic i ten zapach zniknie poczekaj też chwilkę po posmarowaniu i ubierz piżamę dopiero jak balsam się dobrze wchłonie

ok, napisz jeszcze ile razy mam sie posmarowac tym samoopalaczem, np lepiej dzien przed weselem czy dwa? tzn np jutro i w czw czy lepiej np dzisiaj w srode i piatek? czy tylko dwa razy? :D

taaaa ja kiedyś poszłam na solarium przed imprezą, na 7 minut i tak sie zjarałam że jeszcze dwa tygodnie po tym byłam gdzieniegdzie różowa....miałam spalony brzuch i pośladki okropieństwo, a potem mimo smarowania balsamami kupionymi w tym salonie skóra mi zlazła najgorsze co moze byc to spalic sie na solarce, boli nawet zakładanie bielizny, ciało jest rozpalone, drażliwe i człowiek czuje się fatalnie

dlatego m.in. zrezygnowalam z solarium :D po prsotu nie chce i juz. a myslisz ze stosowanie tez balsamu brazujacego bedzie ok? tzn wieczorem albo samoopalacz albo baslam niebedzie za duzo?

widzisz jak to w zyciu zdania są podzielone ale ja mimo wszystko obstawiałabym przy solarium:) nikt nie mówi,żebyś spalila sie na maksa zresztą do tego to trzeba chyba czestych i dlugich wizyt ale lekka ładna opalenizna jest zawsze na czasie:)

wszystko zależy od twojej skóry i balsamu jaki używasz, zrób test np na łydkach jak skóra zmienia kolor każdy balsam jest inny i nadaje inny odcień, inaczej też jest u różnych ludzi, to zalezy od ph skóry i tego jaki mieli odcień przed nałożeniem balsamu ja od kilku lat używam balsamu Eveline Spa brązujący ze złocistymi drobinkami, ten wyglada naturalnie i nie daje koloru pomarańczowego, używam go do ciała i twarzy, brązuje juz po 3 godzinach od nałozenia

agawa nie masz racji, jak ktoś ma wrażliwą skórę, dawno sie nie opalał lub bierze jakieś leki to może skończyc się mega podrażnieniem to także zależy od lamp, kiedys chodziłam co tydzień na 20 minut i było ok a jak kiedyś poszłam na 10 to byłam kompletnie spalona....innym razem w tym samym gabinecie po 5 minutach nie byo żadnego efektu a po 7 jak już napisałam miałam oparzenia.... nie jest madrze eksperymentowac po raz pierwszy z solarium jeśli nigdy się na nim nie było..... dziewczyna mogła iśc na solarkę próbnie tydzień przed imprezą wtedy do czasu imprezy by doszła do siebie w razie jakis oparzeń

życzę udanej zabawy no i szałowego wyglądu :-)

ale ja nie chce na solarium, chce byc lekko musnieta sloncem dlatego wybralam samoopalacz :) balsamy brazujace na mnie sredniod zialaja dlatego chce sie wspomoc samoopalaczem. no i poza tym nie chce ryzykowac z solarium :D

Gość aqaqaqaqqqqaaaa
a może opalanie natryskowe??? inaczej air-brush robią chyba w każdym salonie kosmetycznym. polecane właśnie przed wielkimi imprezami :-)

minus balsamów to smugi, ja np. po johnson holiday skin miałam smugi więc nie polecam potem będziesz płakać że jesteś całą w plamach

Ja też polecam solarium natryskowe. Byłam w takim 2 dni przed własnym ślubem, Polega to na tym że wchodzisz do kabiny i z każdej strony opryskuje cię substancja opalająca. Nie ma plam i jesteś cała opalona:)