Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nieuświadomiona

ile czasu się zabezpieczać??

Polecane posty

Gość nieuświadomiona

Biorę regulon, zaczynam po przerwie. W środę byłam u lekarza i od środy mam tabletki a to był drugi dzień cyklu, więc zaczęłam brać od piątego dnia, tak jak było w ulotce. I było tam też, że jak zaczyna się od piątego dnia to trzeba się zabezpieczać dodatkowo. No i tu jest problem bo niby przez jaki czas? Przez tydzień czy przez ile? Poza tym lekarz kazał mi wziąć pierwsze trzy opakowania bez przerw. I tu drugie pytanie. Bo przez pierwsze opakowanie miałam cały czas takie plamienia (było o tym na ulotce). To czy to znaczy że będę je miała teraz przez te trzy opakowania? Jak myślicie? Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi.

Gość nie bardzo rozumiem
wziełaś jedno opakowanie i teraz bierzesz drugie? Ile dni bylopomiędzy jednym a drugim opakowaiem?

Gość nieuświadomiona
na początku niejasno napisała. Zaczynam je brać po półrocznej przerwie, nie po 7dniowej.

Gość nie bardzo rozumiem
aha, a to inna sprawa. Zwykle trzeba się zabezpieczać 7 dni. Co do plamienia to zwykle występuja one przez pierwsze trzy opakowania, jesli miałas je pół roku temu to nie znaczy że teraz je dostaniesz, choć to możliwe, zwłaszcza przy drugim i trzecim obecnym opakowaniu bo nie robisz przerw. Tylko nie wiem czemu lekarz Ci tak zalecił

Gość nieuświadomiona
Tak mi zalecił bo mam bardzo obfite miesiączki i (jak to on określił) bardzo się przez to anemizuję, poza tym miałam bardzo bolesne miesiączki (lekarz twierdzi że przez tyłozgięcie macicy) a przy braniu tabsów wszystko jest w miarę ok, miesiączki krótsze (normalnie trwały 7-8 dni), mniej bolesne i mniej obfite. Dzięki za odpowiedź :)