Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość laskowa orzeszka

moj 2latek baaaaaaaardzo duzo pije-czy to normalne?i co dajecie do picia 2 letni

Polecane posty

Gość laskowa orzeszka

Gość alicja i jej oddział
Bardzo dużo tzn ile?

ja daje wode, moja córcia tez duzo pije, a wiadomo ze w takim wypadku soczki nei sa najlepszym wyborem (prochnica, cukrzyca)

Gość nie chcę Cię straszyć
ale jak rzeczywiście bardzo dużo pije, to zbadaj mu poziom cukru, bo to może świadczyć o cukrzycy.

Gość Ana-nas
moja też sporo pije, ale się nie martwię. I to wodę tak trąbi, głównie Gerbera

Moj synek tez sporo. Za namowa lekarki zbadalam mu poziom cukru, tak na wszelki wypadek i teraz sie juz nie martwie. Do picia dostaje wode z domowej roboty sokiem, ale soku malo, raczej wodniste niz slodkie :) plus sporadycznie jakies picie ze sklepu. Wiec to picie u pewnej grupy dzieci chyba jest normalne, byle by tylko jeszcze cos jadlo to ok :)

Gość aleshja
ana-nas, a to prawda, ze wody gerbera nie trzeba przegotowywać przed podaniem? Mój synek ma 18 m-cy i tak się własnie zastanawiam, że moze przestać gotować mu wodę przed podaniem.

Gość ngmchncn
moj pije duzo herbatek granulowanych-ok-1000ml dobowo

Zrób mu badania,mój 2 letni chrześniak też dużo pił,potem zasnął i nie można bylo go dobudzić,wylądował na intensywnej terapii,potem okazało się,ze biedactwo ma cukrzyce:( Teraz musi chodzić cały czas z przypiętym aparatem

Gość ngmchncn
skad cukrzyca u takiego malenstwa? i jak czest trzeba powtarzac badania? miał robione ok poł roku temu

Niewiem jak często trzeba powtarzać, u Nas mały jeździ co 3-4ms na kontrole do kliniki dziecięcej. A skąd cukrzyca? Niewiem,w naszej rodzinie nikt jej nie ma,a od strony bratowej tak samo,ona w ciąży też nie miała podwyższonego cukru. Da się z tym żyć,ale biedactwo tyle sie nacierpiało na początku, potem trzeba było nazbierać ponad 10tys na ten aparat,bo inaczej trzeba by było go kłuć co 2 godziny,ale naszczęście wszystko się ułozyło,jest trochę szczuplutki,ale nie odstaje za bardzo od innych dzieci

Gość bababetix
moje dziecko ma 2 latka pije chyba raczej normalnie . przez caly dzien wypije 1 buteleczke np kubusia ta mala oczywiscie . a jak pije herbatke to troszke wiecej. daje mu to do picia co sama pije . czyli rozne soki, kompoty,

moje dzieci zawsze piły jak smoki, ja zresztą też :D dziennie schodzi u mnie w domu około 6 litrów soku z torbami można pójść... :O

A co podajesz do picia? Jeśli soki które zawierają sporo cukru to po nich się chce jak najwięcej pić. Ja mojemu podaje wodę mineralną i herbatę bez cukru,ew soki domowej roboty też bez dodatku cukru.

jako niemowlę pił herbatkę jabłkową teraz sok jabłkowy albo kompot nic innego raczej nie chce jabłka górą ;) wody to u mnie w domu nikt nie lubi oprócz psa... :D

heh, tylko sie cieszyć mojemu nie mogę jakoś przetłumaczyć, że woda zdrowa... jak sama nie piję :D

Gość babka30
a my teraz przechodzimy etap "przyzwyczajania do wody mineralnej" i mówienia córci, że jest pyszniutka, zdrowa i w ogóle piją ją małe księżniczki :) na razie rozpuszczam pół na pół jej ulubione bobo fruty z wodą mineralna (gerber) no i jakoś idzie. mam nadzieję, ze przyzwyczai sie stopniowo do wody:)

Gość Ana-nas
aleshja, no pewnie, że nie musisz gotować, zresztą tak masz napisane na butelce