Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie mama słów

1200 brutto-rece opadają!!Jak długo jeszcze bede bez pracy?

Polecane posty

Gość prawie emerytka
wiktorio79 zawsze ciężko pracowałam i nigdy nie czekałam na to że bede miała podane na tacy ale teraz jak widze jak są ludzie wyzyskiwani a szczegolnie młodzi to coś sie robi na zach młoda osoba po liceum jest w stanie wynająć mieszkanie i pracując nabierac doświadczenia nie rozumiem tego że ktoś pracując ma wynajmowac po kilka osob mieszkanie i tak wyciągac ręke po wsparcie do rodziny Osoba ktora pracuje na cały etat powinna sie z tego utrzymac sama na godziwych waronkach a nie gnieżdzić sie jak w afrykańskiej chacie i ciągńąc miesiąc na zupkach chińskich Przy dzisiejszych kosztach to najniższa pensja za etat powinna być 1500zł dla osoby bez kwalifikacji

Gość Mar 30
To prawda tak byc powinno ale lugo jeszcze nie bedzie . mozna miec doswiadczenie, wyksztalecenie i byc po prostu olanym. jestesmy krajem nie tylko zacofanym gospodarczo ale i mentalnie. pracodawca w polsce rzadko szanuje pracownikow nie mowiac juz o szukajacych pracy - ci- tzn bezrobotni to gorsza klasa zebrajaca o prace i robiaca z siebie gwiazde na rozmowach kwalifikacyjnych ( bo teraz tak trzeba ). Niestety nie kazdy umie byc mega gwiazda rozmow kwalifikacyjnych co nie oznacza ze nic nie umie.

Prawie emerytka Napisałaś że minimalna pensja dla osoby po liceum bez doświadczenia to 1500 zł. Tyle właśnie zaproponowaliśmy tej dziewczynie + szkolenia na koszt firmy do tego zapewnienie ze jeżeli sie sprawdzi to po okresie próbnym pensja wzrośnie. Niestety dziewczyna się wypiela. I właśnie takich ludzi nie rozumiem. PS. Nigdy nie prosiłam rodziny o pomoc finansową.

Gość Mar 30
79- to trafila wam sie taka pusta gwiazdeczka , na pewno los ja szybko nauczy ze 1500 to kupa siana . u nas niektorzy pracowali cale lata zeby dobic do 1500.

Gość prawie emerytka
miałam na myśli panie co np sprzątają albo ochrone

Gość Mar 30
Ja z moimi oplatami musze zarabiac minimum 1500 zl a najlepiej 2000.To naprawde nie sa duze wymagania jak na doswiadczona i wciaz jeszcze mloda osobe. Mialem tyle stazy i prac za grosze ze mam prawo chyba wreszcie oczekiwac od zycia czegos wiecej .Swoje frycowe juz zaplacilem nieraz.

Gość Mar 30
Mam jeszcze troche czasu zanim wezme byle jaka prace- ale to bedzie dramat i rozczarowanie naszym krajem.poidobno bija sie tu o pracownikow.

Gość rozczarowanie spore nawet
młody i zdolny :) a oferty pracy po 1000zł netto qrwa gdzie ja jestem? mogłem pójść w ślady kolesi co podstawoki nie skoczyli mają wiecej przy jakis budowach remontach. a tak serio to faktycznie nie jest najlepiej i wkurza mnie to że w TV i Netu wmaiwaja jak to sie polepszył, sorry ale komu? na dzien dzisieszy nie wiem co robic dalej, w zawdzoe już mniej szukam niż przedtem teraz już wezme wszystko bo wyjscia nie ma, tylko co dalej? moge isc kosic trawe[choć nie pora bo jesien ale i nawet to robiłem] tylko problem jest jeden jak długo można tak robic, jak sie człowiek nie roziwja to sie cofa a potem to juz sie żadnej pracy nie znajdzie i tego sie boje najbardziej.

Gość Mar 30
To witam na polskim rynku pracy. jestem tu dziesiec lat. zawsze byl syf i na razie nie widac zmian , ja tez zaluje ze studiowalem a nie zostalem robotnikiem

też nie czaje ludzi co sie dziwią, co jak? nie ma pracy? przeceiż zarabiam sam 3000 -4000zł? wiem że w Wawie tak można zarabiac ale też i są inne wydatki wiec ludzie z Wawy nie powinni sie tu bynajmniej wypowiadać.

Gość powstaniec warszawski
ale warszawiakow już dawno nie ma wygineli w powstaniu a ci co pracują w warszawie to urodzeni w takich metropoliach jak Bździny Wielkie i oni przyjmują prace za 800 zl mieszkają na kupie i nie mają wymagań

Gość Mar 30
nie rozumiem ludzi co tu pisza ze zarabiaja 3000 i dziwia sie innym ze nie maja pracy. po kiego grzyba tu pisza?

albo niech napisza gdzie pracuja i co robią-może sie podzielą tym skarbem, a może zwyczajnie ściemniają i chcą komuś dokuczyć?

Gość gdzie jest moj laptop
Warszawa, IT- tu jest sporo pracy, więc się przekwalifikujcie ;-)

Gość i prosze bardzo
pracuje w biurze projektowym w Katowicach zakres obowiazkow- projektowanie klimatyzacji wentylacji ogrzewnictwa ogolnie sieci, znajomosc kosztorysowania i nowinek technicznych. Dobra znajomosc j. ang biznesowego zarazbiam 3000 netto 4200 br. Jestem kobieta. w lipcu skonczylam studia :) Prace znalazlam w internecie nie po znajomosciach

taaa i trza zmienic zawód, 5 lat w plecy ale huj z tym :)

Gość Mar 30
niewatpliwie wszyscy maja czas na przekwalifikowanie i w dodatku na przeprowadzke do innego miasta, zostaw k...a rodzine i pracuj w w -wie

to siedzenie tu rodzi tylko frustrajce nie potrzebne, dzis poszło kolejne 6 moich cv, śle już wszędzie i nie patrze czy spełnam wymagania czy nie mam to gdzies jak trzeba to ściemnie już to umiem. plan na dziss i jutro to znowu łażenia po firmach, ehh coraz powazniej zaczynam sie zastanawiac nad wyjazdem za granice- ludzie jada i kase przywozą choć robią za muszynów to tak naprawde to sie nie wiele różni od tego co sie robi tu i jak się jest traktowanym ;P

Gość Mar 30
Na zmywaku mozna pewnie niezle wyciagnac

Gość Mar 30
Płace rosna a produktywnosc nie . tak mawiaja mądre glowy w radiu i tv. jak oni to ustalaja skoro wszyscy dookola narzekaja na zarobki a i to co proponuja na rozmowach o prace to czesto zenada przy gigantycznych wymaganiach ( zrob to i tamto , lista obowiazkow na pol strony ). gdzie ten wzost plac? chyba tylko w budowlance . ja ostatnio zarabialem mniej od sprzataczki w dobrej firmie, a sam prace mialem bardzo odpowiedzialna. i co mi daje wyksztalcenie? tylko to ze jak to widze to krew zalewa.

Gość bb79
Ja też jestem na etapie poszukiwania pracy. Jestem młodą mamą-dzieci w wieku 3 i 5 lat. Co prawda teraz pracuje ale tylko na część etatu(w sklepie). Chciałabym jednak znaleźć coś lepszego bo nie po to studiowałam 5 lat zeby całe życie pracować w sklepie. Wysyłam cv, chodzę na rozmowy ale jest ciężko. A to przeszkadza ze nie pracowałam ostatnio w swoim zawodzie, a to ze mam dzieci bo bede chodzic na zwolnienia a to mam za duże wymagania finansowe. Ale czy te 1500 zl to naprawde tak dużo?

Gość Mar 30
1500 to mało i nawet tyle nie chca dac . nie wiem o kogo sie teraz bija pracodawcy bo narzekaja ze ludzie nie chca pracowac. no ale za 1200 zl to naprawde przesada to jest placa dla ludzi bez doswiadczenia

Gość bb79
No właśnie. Ale cóż zrobić? Trzeba szukać dalej i mieć nadzieję że w końcu szczęście się uśmiechnie i może trafi się dobra oferta. Ja mieszkam w niedużym mieście(ok.70 tys. miesz.) i naprawdę cięzko o pracę. Pracodawcy uważają, że jeżeli kandydat ma wyzsze wykształcenie i troche doświadczenia to będzie oczekiwał wyższego wynagrodzenia. Paradoks normalnie!!

Gość Mar 30
To jest takie polskie piekełko - za duzo doswiadczenia zle , za malo tez zle.

Gość Cudnie jest
każdy widzi tylko swoje pielęgniarki swoje hutnicy swoje urzędasy swoje a pracodawcy mają to w dupie dokąt wszyscy bedziemy sie godzić na rozwarstwienie społeczne tak bedzie trzeba zwracac uwage na koszty życia i tak jeśli pracujesz uczciwie powinienes utrzymac sie z tego a kto zarabia tak ze sam odpoczątku do konca sie utrzyma ano wąska grupa ludzi a reszta to liczy na pomoc państwa (zasiłki)albo na rodzine bo nie ma innej możliwości

Gość Cudnie jest
o emeryci też tak samo myslą (dopiero doczytałam na górze)

Gość Mar 30
a nich se bedzie jak jest tylko niech mi nie mawiaja w telewizji ze nastapil wzrost plac a pracownicy sa teraz dobrem deficytowym.chyba tylko w waskich branzach i specjalnosciach

Gość dam wam przykład
PARYŻ wynajęcie małego mieszkania 600 euro zarobek np sprzątaczki gosposi albo innej niewykwalifikowanej osoby 1300-1500euro WARSZAWA małe mieszkanie 1300zł (najtaniej jakie znalazłam)a zarobki ludzi w wiekszości 890- 1500 zł (to luksus) kurwa gdzie my żyjemy ile nam bedą robić wode z mozgu

Gość Mar 30
wzrost pplac nastapil w oderwanych od rzeczywistosci glowach ekonomistow ktorymw tylek dobrze bo na papierze liczby sie dobrze ukladaja. rzeczywistosc jest bardzo smutna , propozycje dla ludzi z doswiadczeniem 1100 netto tez sie zdazaja i to wcale nie rzadko