Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ola_blaszczyk

Szkoła rodzenia - Kalisz

Polecane posty

Gość Ola_blaszczyk

Witam! Która szkoła rodzenia jest najlepsza w Kaliszu?? Na co trzeba zwracac uwagę?? Pozdrawiam :)

Gość stu234
Witaj. dowiedz się czy są omawiane dokładnie prawa rodzącej. czy Położne namawiają pacjentki na nacięcie krocza - tłumacząc jaki to dobroczynny zabieg. czy Ciagle położne tłuką kobietom że nacięcie to coś normalnego. Zapytaj dlaczego nie jest mówione że w krajach UE od nacięcia się odchodzi. Wiele kobiet i do dziś wolą być nacinane dla „dobra dziecka” i dla „swojego dobra”. Współczesne badania pokazały, że jest zupełnie inaczej i właśnie nacięcie krocza prowadzi do wielu powikłań. Przy porodzie często podawany jest dolagran. Polożne w szkole rodzenia niestety nie mówią o tym że to narkotyk i przenika przez łozysko a po porodzie matka z dzieckiem jest otumaniona i przez pierwszą dobe dziecka nie może obudzic i nakarmic. Zapytaj czy mówione jest że to rodząca wybiera sobie pozycje do rodzenia w 2 fazie a nie położne? Zapuytaj rodząca w tym szpitalu zmuszana jest do pozycji leżacej lub siedzącej - najgorsze z możliwych aby ochronic krocze. Zapytaj czy poożne starają się ochraniac krocze podczas porodu . Na zajęciach wszystko jest pięknie ładnie a po przyjęciu na porodówke niestety przy porodzie działaja niektórzy poniekąd mając "związane ręce " Niektóre szkoły rodzenie mają NIEWIEE WSPÓŁNEGO Z RZECZYWISTOŚCIA Pozdrawiam

Gość nie ma w kaliszu dobrej szkoły
rodzenia. Ja sobie odpuściłam. Możesz nauczyć się np oddechu sama, korzystając z fachowej literatury, czy porad koleżanek, które już rodziły. Ja sama wykonuję ćwiczenia ułatwiające poród, sporo czytam na temat porodu. A siostra, która niedawno rodziła zawsze służy mi radą. No i oczywiście będzie ze mną przy porodzie :-) Szkoła rodzenia to w przypadku Kalisza strata pieniędzy. No ale to rzecz jasna moja opinia i kilku koleżanek, które miały tę wątpliwą przyjemność uczestniczyć w kilku zajęciach.

Gość Ola_blaszczyk
Witam! A ile kosztują zajęcia w szkole rodzenia i ile jest takich zajęc?? Pozdrawiam :)

Witajcie, BEZPŁATNA SZKOŁA RODZENIA Kalisz ul. Legionów 52 Już wkrótce otwarcie kolejnej BEZPŁATNEJ szkoły rodzenia "WSPANIAŁY POCZĄTEK" w Kaliszu. Szczegóły na stronie internetowej: wspanialypoczatek.pl TRWAJĄ JUZ ZAPISY! Serdecznie zapraszamy

Gość Więc proponuje tak
A po co wam szkoła rodzenia? Bo zapewniają mniejszy stres przy porodzie? to nie prawda. Tak naprawdę jak zaczniesz rodzic na 90% tych cudownych rad zapomnisz. Jak dla mnie strata kasy.

szkoła rodzenia Wspaniały Początek jest bezpłatna- wiec nic nie tracisz jeśli chodzi o pieniądze...Ktoś tu powyżej jest laikiem w temacie...szkoła rodzenia to nie tylko nauka oddychania. tam zyskasz wiele praktyki: pozycje wertykalne do porodu, kąpiel, pielęgnacja noworodka. Dowiesz się jakie warunki powinny być w pomieszczeniu jak mamy małego brzdąca, jak masz się odżywiać w ciąży i podczas karmienia, jak dbać o swój kręgosłup i wiele wiele innych rzeczy. A poza tym kobietki mają szanse spotkać się w grupie osób , która też oczekuje dziecka.

Gość Lilka888
Nie polecam szkoły rodzenia "Wspaniały Początek". To bardziej klub dla przyszłych matek, które chcą wyjść z domu i pogadać. Położna Edyta jest bardzo młoda i niedoświadczona. Brak zajęć z oddychania i radzenia sobie z bólem porodowym. Z teorii: kilka slajdów odczytanych przez położną i tyle. Brak aparatu KTG - nie ma więc możliwości podjechania do położnej, gdy nasilają się skurcze, a jeszcze nie ma akcji porodowej. Owszem, można dostać dużo ulotek, próbek itp., ale troszkę inaczej wyobrażałam sobie przygotowanie do porodu. Szkoła jest darmowa, jeśli od razu wybierze się położną środowiskową, Osobiście zrezygnowałam i zmieniłam położną na położną z przychodni, u której jest KTG i która bez problemu odbiera telefon i przychodzi do pacjentki.

Gość Gosiamama
Dla mnie szkoła Wspaniały Początek jest super ;-) spotkałam wiele przyszłych mam zktórymi mam teraz kontakt i wymieniamy się doświadczeniami, miła rodzinna atmosfera na zajęciach, Położna może i młoda ale dzięki temu ze jest w moim wieku to nie wstydziłam jej sie zapytać o intymne sprawy, wkońcu ona sama ma dwójke dzieci i to chyba najlepsza praktyka dla niej. Po porodzie przyjechała 5 razy, dzwoniłam do niej z najmniejsza głupotą nawet o 22 w nocy i zawsze była pomocna ( gdzie w moim Ośrdok Zdrowia połozna przyjdzie raz i potem jak ma przyjść to wzdycha i sapie) Polecam każedmu, zwłaszcza fajne sa zajęcia z kąpaniem dzidziusia ;-)

Gość Wspaniały Początek
Aktualności w Bezpłatnej Szkole Rodzenia Wspaniały Początek: -można wykonać bezpłatne badania KTG,-posiadamy sprzęt do wykonywania bezinwazyjnego pomiaru poziomu bilirubiny u dziecka, - kontrolujemy tętno dziecka w brzuszku mamusi... Mamy również szeroki wachlarz warsztatów, m.in. pierwszej pomocy noworodka/niemowlęcia, chustowania, doulowania, masażu Shantala... Zaineteresowanych zapraszamy na stronę internetową www.wspanialypoczatek.pl, tel. 608666909.