Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MaRcYcHa

szampony do brazowych włosów-warto?bo moje wlosy po lecie sa nieciekawe

Polecane posty

mam brazowe wlosy,po lecie ni to zjasnialy,maja taki nieciekawy kolor.nie chce farbowac i myslalam nad szamponem do brazowych wlosow,z henna chyba sa.warto kupowac?wiem ze timotei jest,w biedronce widzialam taki podobny....warto?

Gość jesli chodzi o timotei
to warto ale szampon plus odzywka. Polecam tez do tego jakąs odżywkę regenerującą, mieszaj na ręce troche timotei i odzywki np patene i to nakładaj na włosy. Timotei nadaje łany kolor włosom, ale jest kiepski jesli chodzi o własciwości regenerujące. Polecam tez płukanki z kory debu.

Gość popieram timotei szampon
plus odżywka ;-)

ok,to kupie.a czy jak wlosy rosna to nie ma jakis odrostow?bo moja kumpela twierdzi ze jak uzywala timotei(ma naturalne wlosy) to te ktore odrastaly mialy inny kolor.ale jakos nie chce mi sie wierzyc,w koncu ten szampon chyba nie barwi wlosow,a moze sie myle?

dziewczyny dobrze radza :) kup.i nie ma napewno odrostow zadnych,tak samo jak myjesz wlosy to jak splukujesz woda nie jest brazowa( bo tak tez gadaja).on tylko podkresla kolor wlosow,ja wlasnie tak po lecie stosuje bo moje brazowe wlosy zawsze blakna na sloncu i sa nieladne.

nie ma żadnych odrostów, to nie farba

Gość 5 osob w jednym pokoju
a z ta korą debu to jak sie robi???

Gość pomv
spróbuj szampon koloryzujący zbliżony do naturalnego koloru włosów. nadaje włosom ładny kolor, połysk, nie ma odrostów bo się stopniowo zmywa

kupujesz kore w zielarskim, koszt około 2 zł. Weź jakiś stary garnek i zagotuj w nim wodę razem z korą, kilka minut niech to razem się pogotuje. Musi wystygnąc do temperatury którą się nie poparzysz. Przecedź i mocz w wywarze włosy przez kilka minut. Polewaj je ręką lub jakimś garnuszkiem a nastepnie wytrzyj włosy w ręcznik. Tylko uważaj bo kora mocno brudzi ubrania wiec rób płukankę w jakis starych ciuchach, najlepiej przeznacz na to jedną bluzkę i wycieraj w stary ciemny recznik bo zostają plamy.

Gość a ile tej kory na jeden raz

Gość skąd się biora nutki
ja uzywam sam szampon timotei i odzywke byle jaka i mam sliczne wlosy

Gość ja wsypywałam
ile mi się sypneło ;)