Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magda_p

Zła tolerancja leków antykoncepcyjnych.

Polecane posty

Gość magda_p

Witam serdecznie, od jakiegoś czasu przeglądam Wasze wypowiedzi. Mam 24 lata ,a PCO zostało stwierdzone u mnie w 2006 roku, jednak nie jest to pełnoobjawowy zespół. Do tej pory leczyłam tylko drugą fazę cyklu biorąc Luteinę (regulacja 2x1 tab.16-25 d.c. lub wywołanie 3 x 1 przez 5 dni), ponieważ bardzo źle tolerowałam leki antykoncepcyjne, a próbowałam juz szeroką gamę tych tabletk:)Były to np.: Minulet, Harmonet, Trigular, Diane 35, Yasmine, plastry Evra. na wszystkie z tych leków reaguję wymiotami, przyspieszonym pulsem, omdleniami, itp,. Także same przyjemnosci ;) Niestety ostatnie usg wykryło u mnie torbiel czynościowa o wielkości 63 mm na jajniku. Dostałam Diane 35, a ponieważ mam różne skótki uboczne lekarz zalecił mi na pół godziny przed połknięciem pigułki, zakładac czopek Torekan lub łykać Aviomarin. Poza tym piję herbatki z imbirem przeciw nudnościom. Diane mam brac trzy miesiące ( jeżeli będzie wszystko ok), a przez kolejne trzy Mikrogynon. A później... lekarz stwierdził, że to będzie najlepszy okres, aby starac się o dziecko. Narazie nie widzę tego w różowych barwach jak mój gin.:( Dziewczyny, tak po krótce wygląda moja historia:) Chciałam w związku z tym zapytać, czy któraś z Was miała podobną sytuację, jesli chodzi o skutki uboczne brania pigułek??? Mam jeszcze pytanie odnośnie tej torbieli, po jakim czasie taka torbiel traktowana hormonami może się wchłonąć?? Pozdrawiam serdecznied i z góry dziękuję za odpowiedź!!!!

Jedno pytanie: dlaczego na potabletkowe zaburzenia krążenia masz łykać Aviomarin? Co to ma dać?

Gość bo aviomarin
jest pzreciwwymiotny

A i owszem. Ja tak mialam. Stwierdzono u mnie PCOS. I zaordynowano yasmin. Po 2 miesiacach zaczely sie sensacje typu migreny, szybki puls, nie moglam pobiec, bo sie mi zbieralo na rzyganie i scisk w glowie. Zle samopoczucie psychiczne. Poszlam do gina. Zmienil na yasminelle. To samo. Wiec chcial zrobic probe z ;luteina. Ale nie mialam juz sil na eksperymenty.Od kiedy dostalam prace, zamieszkalam blisko mojego chlopaka i prowadze regularny tryb zycia wszystko zmienilo sie na lepsze. Okres jak w zegarku, nawet obserwuje objawy owulacji. Ale jesli Ty nie chcesz czekac na unormowanie, to nie czekaj. Lykaj dzielnie aviomarin i do roboty!

Gość magda_p
Nomino łykam Aviomarin, ponieważ po nim nie zwracam tabletek.