Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blanka kaszanka

czemu mam ciągle brudne paznokcie pomimo, że je myję?

Polecane posty

Gość blanka kaszanka

Gość czako
Też tak mam. nie wiem

Gość maturka4
Może pracujesz przy czymś, co farbuje? Wystarczy wydrylować czereśnie albo wiśnie i skórki naokoło doszorować nie idzie

Gość Nakaa
ja też tak mam. to dlatego ze pocą sie nam ręce. to straszne. bo moja kumpela czysci sobie paznokcie co kilka dni i ma nieskazitelne, ja kilka razy dziennie i ciągle mam brudne. a przuje w domu przy kompie

Mnie się bardziej brudzą jak mam krótkie, przy porządnej długości nie ma takiego problemu.

Gość alltheway
tez mam ten problem. Kupilam sobie tą kredkę bialą do paznokci,jak usiade na tym,porzadnie je 'wykredkuje' i przejadę bezbarwnym lakierem to jest lepiej

Gość 4aneczka
Kazdy jest inny, i kazdy ma inne paznokcie. W moim przypadku paznokcie brudza sie zdecydowanie czesciej niz u kolezanek. Nie dlatego, ze grzebie w brudach czy w zeimi. Po prostu taka jest natura moich paznokci. Plytka paznokcia jest KARBOWANA PODLUZNIE (na calej dlugosc***aznokcia sa podluzne rowki i paseczki), jest to naturalne zjawisko. Czesto u starszych ludzi mozna to zaobserwowac w duzo wiekszym stopniu niz u mlodych. POLECAM: opilowanie paznokci owalnie lub na migdal, uzywanie co jakis czas ( 1-2 w tygodniu) zelu do usowania skorek- nalozyc dokladnie pod paznokcie i po 15-30 sekundach wyskrobac DREWNIANYM patyczkiem do skorek, nastepnie umyc paznokcie. U mnie dziala. Paznokcie sie nadal brudza, bo przyczepnosc plytki jest u mnie wieksza niz u wiekszosci. Jednak nie jest to tak drastyczne jak kiedys (poprawa 60-70%).