Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

agamisia

mój dwuletni syn nigdy nie przespał całej nocy

Polecane posty

Juz nie wiem co mam robic. Synek jest pogodnym, zdrowym dzieckiem. Od urodzenia jednak nie przespał ani jednej całej nocy. budzi sie 2-3 razy co noc, sypia niespokojnie, kręci się. On nie śpi i nie śpię też i ja. Juz nie mam siły. Jesli ktoś może mi pomóc - czekam na informacje co mam robic, jak nauczyć go spać...

Gość moj sie
nie martw sie mój do 8 roku życia sie tak budził

poczekaj troche zacznie chodzić na imprezy i pić, to po powrocie do domu będzie spał jak zabity troche cierpliwości ;)

Mój tak się budził do 2 lat.Teraz sporadycznie zdarzy się że obudzi się 1-2 razy w ciągu nocy. Ale jak obudzi się to co chcesz czy od razu zasypia?

Moja córka się wierci, budzi, wołą mni i czasem płacze. Wiem jednak, ze tak sie dzieje jak je się coś śni (krzyki, płacz), a wiercenie i budzenie się następuje kiedy jest głodna. Moze Twój synek na noc się nie naje i jestpo prostu głodny. Moja Milusia w dzien mało je, wiec mimo, ze ma juz 2,5 roku , to gdy się tak wierci daje jej butle z kaszą.

daje synkowi butle jak ma swoje pierwsze przebudzenie. Poza tym jada kolacje, choc faktycznie, niewiele zjada... pozniej juz nie chce mleka, dostaje troche picia.

To teraz jasne czemu się budzi :) Robiłam też ten sam błąd :P Tak jak wcześniej pisałam mój budził się do 2 lat i pewnie by budził się dalej gdybym nadal w nocy jego karmiła! Takie dziecko przywykło do nocnego jedzenia i jest jemu fajnie dostać ciepłe mleczko czy też kaszkę .I gwarantuje Wam że będzie się nadal budziły Wasze maluchy do póki tego nie zmienicie! Mój do 2 lat wsuwał w nocy mleko.Powiedziałam STOP w końcu 2 letnie dziecko powinno nie jeść w nocy a już tym bardziej nie budzić się aż tyle.Bo i on był padnięty i ja.Aż pewnej nocy zamiast mleka dałam wodę,był płacz ale postanowiłam być cierpliwa i konsekwentna.Za każdym razem podawałam wodę lub herbatę.W końcu dziecko zrozumiało że nie ma co liczyć na jedzonko i po 4 dniach rabanu zaczęło się budzić.Od tamtej pory przesypia całą noc.

no tak. tylko ze on nie chce wogole pić mleka - jedynie przez sen... spróbuje dać mu w nocy wode, troche w butelce... zobaczymy

Mój tez jadł czasem przez sen,czasem jak był na pół obudzony. Ale skubaniec od razu poczuł wodę.Szczerze to lepiej nawet tydzień pomęczyć się :( Drugi raz już takiego błędu nie zrobię. Tuż przed snem daj jemu treściwą kolację.

Gość iwoh
Cześć Wam. Mój synek ma 1,5 roku i już bardzo długo (około 8-10 miesięcy) nie karmię go w nocy i mimo to strasznie się kręci. Od położenia spać jakieś 2-3 godziny śpi dosyć spokojnie a potem się zaczyna przekładanie albo w jedną stronę łóżeczka albo w drugą i czasami tak co 5 minut. Myślałam. że może nie lubi być przykryty więc na noc ubieram mu dresik i skarpetki i wcale nie przykrywam, ale jest to samo. Może faktycznie jest głodny? Zawsze przed snem dostaje kaszkę, ale często wypija tylko około 150 ml, rzadko wypije 250 ml. A wy co dajecie takim maluchom na kolację? Dodam że mój mały jest bardz żywy i "nie ma czasu" jeść więc jakoś tak trudno mi zadbać o tą treściwą kolację. Poradźcie coś

Gość ankaaaaaA
1.5 roczne dziecko powinno dostawac juz normalna kolacje a nie butle z kaszka! Ludzie,dajcie spokoj:O Moj jadl juz kaszke lyzeczka-spora miseczke przed spaniem lub platki owsiane na mleku i to dosc geste albo po prostu kanapeczki. Nie robcie z tych dzieci inwalidow bo potem wcale nie beda chcialy gryzc. Mam znajoma,ktora corce-15 mies. przeciera zupki ze sloiczkow:O No obled po prostu!

Gość iwoh
Dobrze, że to napisalas ankaaaaaA, kiedys chcialam już zrezygnowac z kaszki wieczorem i dać chlebek, ale babcie mnie zakrzyczały. Potraktowały mnie tak jakbym chciała zagłodzić dziecko. Powiedz, czy Twoje dziecko zatem nie dostaje nic butelką? Dajesz rano mleko?

Gość burczybrzuszek
moj ma 19 miesiecy i budzi sie srednio 5 razy (czasami nawet 15 razy!!!). W zyciu nie przespal calej nocy. W zasadzie to nie otwiera oczu tylko placze i zawodzi i nie uspokoi sie dopoki nie dostanie butelki z piciem lub woda. Nie jest glodny bo potrafi duzo zjesc na kolacje. Jestem czasami wykonczona i nie wiem co mam robic.

Gość ankaaaaaA
iwoh,ja dawalam malemu mleko krowie w kubeczku:) Oczywiscie,jezeli akurat nie jadl kaszki na mleku bo przeciez w niczym nie mozna przesadzac. Ja mieszkam w Danii,tutaj nikt nie daje dziecku mleka modyfikowanego po roczku:) Dlaczego babcie nie pozwalaja dawac dziecku chleba??? Nie sluchaj tych bzdur. Ja po roczku dawalam juz tez jajko na miekko,maly uwielbial. No i ma teraz 5 lat i jest duzy jak na swoj wiek,nie choruje i ogolnie ma sie swietnie:D Ja juz niedlugo rodze drugiegie dziecko i bede postepowac tak samo. A, i jeszcze dodam,ze dokarmialam malego od 4 mies i jakos nie zniechecil sie do cyca.

Gość ewkam.
Mój synek (1,5) też wybudza sie w nocy. Ostatnio bylo już lepiej, wybudzał się tylko raz i zaraz zasypiał (podawałam mu smoczka). Zazwyczaj daje mu kanapki na kolacje lub parówkę i do tego mleko. Jeśli się obudzi i nie może zasnąć to daję mu 150 ml mleka, łatwiej mu wtedy zasnąć spowrotem. Od wczoraj zaczął się znów wybudzać co 2 godz. - nie wiem dlaczego, może idą mu tylnie zęby?

Ankaaaaa bardzo dobrze pisze! Babcie niech mówią co chcą a Wy róbcie swoje.Nie pozwólcie by się wtrącały. Ja mojemu w tym wieku na kolacje podawałam jajeczko gotowane na parze,płatkiz mlekiem,bułeczka z serem,wędliną czy też twarożek.A że z moim nie ma problemu co dałam to jadł :)