Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

olenka2001

palenie w ciazy

Polecane posty

mam pytanie czy sa tu kobiety,ktore palily w ciazy??Urodzilyscie zdrowe dzieci? Ps.Ja osobiscie nie pale.

Gość m0
dzieci rodza sie zdrowe,to znaczy z jedna glowa i dwoma rekoma itp. Ale tu tez chodzi oto co zajdzie w mozgu dziecka ,naukowcy ciagle mowia ze palenie zabija szare komorki

Mieszkalam kiedys kolo parku i tam byly knajpy a w tych knajpach dziewczyny w widocznej ciazy jaraly i chlaly strasznie.. Ja przed ciaza tez jaralam i to duzo bo 2 paczki dziennie ale odkad jestem w ciazy nie pale

Gość a wytłumaczyłaś mężowi
mam 2 koleżanki , które paliły w ciąży. Niestety nic dobrego z tego nie wynikło. Jedna urodziła w 7 miesiącu i cały czas- dziecko ma 5 lat- dziecko jej choruje, zapisała je do złobka to więcej był w domu niż w żłobku, bardzo późno zaczął mówić, chodzić itd. Druga koleżanka urodziła w terminie synka z niską masą urodzeniową i niestety zmarł w 4 tygodniu życia z powodu bezdechu... Nie warto ryzykować.

Gość lopppp
a co sie dzieje jak w czasie karmienia pali?

Gość myszka.....
to samo

Gość glupoty pisza
Palenie powoduje nizsza mase urodzeniowa o 200-250gr.Poza tym dziecko jest gorzej dotlenione i gorzej sie uczy ale w 10 roku zycia wyrownuje sie to.Tak mi wytlumaczyl lekarz,bardzo dobry lekarz w Szczecinie. Natomiast przy karmieniu nie powinno sie palic ale jesli juz nie jestes w stanie zerwac z nalogiem to ogranicz ilosc wypalanych papierosow do maxymalnie 5 i pal po karmieniu.

Gość a wytłumaczyłaś mężowi
Jak można nie być w stanie zerwać z nałogiem? Jeśli nie byłabym na tyle silna by rzucić palenie to po jaką cholere decydować się na dziecko? Że już nie wspomnę o tym jak usprawiedliwiają się cięzarne palące. Pamiętam jak koleżanka mi mówiła: Lekarz mi zabronił rzucić i jarała dalej jakby nigdy nic. Czasem jak widzę na ulicy cięzarną z papierosem to mam ochote podejść i potrząsnąć nią! Przecież to tak jakby swojemu nowonarodzenu dziecku wciskała fajka do ust !!!

Gość a oto streszczenia
sąsiadka z położniczego: urodziła przenoszone dziecko, ale waga niewiele ponad 2 kg :( jarała nawet w dzień wywoływanego porodu.