Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Luśka.

***********WIZYTA U DENTYSTY*********

Polecane posty

Wiecie co? Bylam dzis u dentysty. MASAKRRRRRRRRRRRA. Tak dlugo mi wiercila, lzy mi lecialy, cala trzesla sie z bolu a ona nic. Nie da znieczulenia bo usi wiedziec moja rekacje, kiedy dokopie sie do wsytzskich nerwow :( Ale bolalo :(:(:(:(

tez bvylam u dentystyniedawnoi ok 2 tyg temu ale mnie opierdzieliła bo aparatu ni nosiłam :P

Gość bvcvc
moglas poprosic o znieczulenie . Zreszta to nornalna procedura .

To więcej do niej nie idź. Ja też miałam taką sadystkę i zmieniłam na bardzo łagodną - która jest zdania, że u dentysty nie musi boleć .

sory , ale jakas poryta ta dentystka :o ja zawsze biore znieczulenie jak zapowiada sie długa i "głeboka" robota :o umarłabym chyba z bólu na tym fotelu :o prywatnie byłas?? powinna Ci na Twoje żądanie zapodac znieczulenie. :o

zapomniałam dodac ze to przez takich "lekarzy" polacy maja taki stan uzebienia jaki maja. zostaje trauma i ciezko sie pozniej przełamac.

Mam nastepna wizyte za tydzien a juz mam takiego stresa ze szok, wlozyla mi lekarswto i teraz bedzie robila kanalowo. BOJE SIE :(:(

Gość Zadowolony jak...
Czyli trafiłaś na amatorkę. Dziś trudno o dobrego stomatologa. Dobrze że ja mam rewelacyjną dentystkę. Nigdy nic nie boli, zawsze proponuje znieczulenie. Jest bardzo delikatna i dokładna (dobrze czyści, że się później niepsuje pod plombą). Właśnie mi przedwczoraj, zaplombowała 3 małe dziurki, wypiaskowała zęby i położyła na wszystkie lakier. I wiecie co? zapłaciłem za tonaprawdę niedrogo. Sami rozumiecie, że taka dentystka to skarb i trzeba długo czekać w kolejce na zapis, więc wam nie podam na nią namiarów. Przykro mi.

prosilam ja o znieczuelnie, mowi ze to nie jest kwestia tegi ze nie hcce dac bo ma tego cala szyflade, tylko ze musi widziec co robi

Gość Zadowolony jak...
Kanałowo, chmmm..... będzie bez znieczulenia igłą wykręcać jeszcze zywe nerwy. Napisałas już testament? ;)

a jesli wlozyla mi lekarswto, to moge teraz isc do innego dentysty czy ona musi juz to dokonczyc ?

Gość Zadowolony jak...
Dam Ci radę. Dobra dentystka wie co robi. Jesli ta nie daje znieczulenia i takie ma wytłumaczenie, to niech jeszcze raz idzie od początku na studia. A ty wiej dziewczyno od niej do innej. Jesli coś spaprze lub oczyści źle ząb, to niedługo go stracisz, bo w martwym nie będziesz czuła, że coś się robi.

Gość Zadowolony jak...
Możesz z lekarstwem iść do innej.

tylko podobno wiekoszsco udzi mowi ze jest dobra, zawsze jest do niej kolejka itp :(

a mialysciekiedys takie lekarwstw, ktore przez 2 godziny po zaloezeniu boli ?? bo kazala mi isc i szybko kupic ibuprom, ze bol okropny i faktycznie bolalo

Gość guren
luśka, ty lepiej zasuwaj do innego dentysty, bo ja już u jednej byłam, co na żywca nerwy z zęba wyrywała (znieczulenia nie, bo nie), ząb martwy, plomba źle włożona, w rezultacie zamiast zęba mam szczerbę. do tego zawodu trzeba mieć powołanie, szkoda tylko, że nie wszyscy je mają :o

chyba naprawde zcaze zastanawiac sie nad zmiana dentystki , raz wlozyla mi lekarwo, wypadlo po tygodniu i probowlaa miwcisnac ze zle jadlam, kiedy na tym zebie nic nie jadlam. Dzis zalozyla drugie, jak sobie przypomne ten bol to az mnie ciary przechodza. Jescze wlozyla takiel ekarstwo o ktorym oisalwam wczesniej, ze boli przez 2 godziny ;/;/

Gość Zadowolony jak...
Do każdej dentystki jest kolejka. a to było lekarstwo, czy trucizna do zatrucia nerwów? Trucizna pobolewa, lekarstwo nie boli i zwykle ma międzyinnymi smak olejku goździkowego, który przy okazji jest znieczulający i przy nakładaniu jak się dostanie na język, to ten lekko dretwieje. Jeśli jeszcze nie wyjęła Ci nerwów, to teraz masz truciznę, a nie lekarstwo, a trucizna pobolewa.

no to moze trucizna, tego nie wiem do konca, ale to nie bylo pobolewanie - to byl bol, i to duzy bol, sama kazala mi leciec po ibuprom, czulam sie jakby cos mialo rozerwac mi twarz

Gość Zadowolony jak...
Może coś ci wiertłem (np. dziąsło skaleczyła, albo zostawiła nerw na wierzch i wiedziała, że narozrabiała i teraz będzie bardzo bolało, dlatego wysłała Cię do apteki. Żaden dobry stomatolog nie odeśle pacjęta do domu z potwornym bólem, chyba, ze wyrwałby mu ząb.

Tego nie wiem, dzis tylko np. wierciela, z tego co mowila, zeby zobaczyc nerwy i wetdy wlozyla ta trucizne. Nie wiem, moze tak sie robi, nie znam sie. tylko dla mnie jesli pacjent trzesie sie juz na fotelu to powinna przestac, a ona robi przerwe i dalej. Tym razem ta trucizna juz tak nie bolala, ale za pierwszym razem bylam "nie do zycia"

Gość Zadowolony jak...
Tak. Pewnie jesteś u dentystki nie prywatnie, dlatego masz takie przejścia. Oni wolą założyć truciznę niz dać znieczulenie. NIe wiem czy powinno się truciznę mieszać ze znieczuleniem. I jedno i drugie działa na serce.