Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lulzlulz

Chrześcijaństwo...wtf ?!

Polecane posty

Gość lulzlulz

Wiele jest tematów na tym forum dotyczących wiary i chrześcijaństwa. Podsumujmy jednak co jest podstawą chrześcijaństwa : Zaczyna się od tego, że jest sobie Bóg. Pewnego dnia (?!) postanawia stworzyć sobie świat. Zajmuje mu to 6 dni ( jestem pewien, że bóg używał kalendarza gregoriańskiego...) Natomiast siódmego dnia odpoczywa...chwila - odpoczywa ?! Zdaje mi się, że mówimy o cholernym bogu. On musi odpoczywać ? Nieskończony, wszechmocny byt, niepojęta istota musi mieć dzień przerwy, bo się spocił ? Bóg stworzył więc oceany, gigantyczne kontynenty, od Ameryki, po Azję. Wielka planeta, monstrualny twór i postanawia tam umieścić...jednego człowieka...po prostu jednego...Po czym stwierdza, że krucze chyba będzie mu nudno, więc tworzy drugiego ! Ale nie tworzy go ot tak po prostu, jak wszystko inne, tylko z żebra...Pozwala im łaskawie żyć (hura...), ale pewnego dnia kobieta zrobiona z żebra poznaje węża ! Wąż gada, jest ogólnie złem całego świata i nakłania ją aby zjadła magiczny owoc, z magicznego drzewa. Bóg się niemiłosiernie wkurwia i wywala ich z raju, chociaż ich kocha.

Gość Piotruś Ban..
Gratuluje, odkryłaś ciepłą wode :classic_cool: Może chcesz medal z kartofla

Gość kliknąwszy raz i drugi
i o co Ci chodzi?

Gość lulzlulz
Lata później, pomijając szereg innych kretyńskich przypowieści jest sobie Mojżesz. Gada z płonącym krzakiem, po czym ratuje żydów idąc przez morze, które się rozstąpiło zalewając bandę starożytnych nazistów. W międzyczasie bóg ostrzegał owych nazistów, poprzez zabicie niewinnych niemowlaków, jak to bóg ma w zwyczaju...

Gość lulzlulz
W nowym testamencie mamy już jezusa, który jest własnym starym i sam ze sobą gada. Wszyscy czyhają na jego życie, a on aby udowodnić, że jest synem bożym zamiast na ten przykład wyleczyć raka, przyzywa garniec wina i łazi po wodzie ! Umiera na nasze grzechy a potem siedzi w niebie i słucha jak wszyscy z ziemi cos do niego pierdolą... TAK BARDZO DUŻY SENS TO KURWA MA !

Gość no bo to bylo tak
że ludzie żyjący w dawnych czasach musieli sobie czymś wyjaśnić zachody słońca, zaćmienia słońca, pory roku itd. później powstała największa instytucja na świecie - kościół, który wykorzystywał ciemnotę ludu do swych niecnych planów. kościół od zawsze był chciwy, na księży szli ludzie, którzy nie liczyli się z nikim tylko sobą. miłość, bóg to przykrywka. osobiście nie lubię kościoła katolickiego, a chrześcijaństwo uważam za największą sektę na świecie. jednak prawdą jest, że ktoś mądry stwierdził, że fajnie sobie spisać te bajeczki i o! wymyślił biblię. a później sobie ją uaktualniali, przerabiali by ładniej brzmiały historyjki.

Gość lulzlulz
Mało tego, to jest największy bullshit w dziejach świata. To jakbyś wcisnął ludziom, że istnieje magiczny jednorożec, który siedzi w niebie i smaruje wafle czekoladą, a oni by w to jeszcze uwierzyli i trwali w tym przez tysiące lat.

ktoś Ci każe wierzyć? Po to masz wolną wolę. Opis świata biblijny jest matoforą. Ja wierzę , że Bóg stworzył ewolucję. katolicy to nie jest ciemnota.

Gość lulzlulz
Nie, wierzycie w niewidzialnego kolesia, który cały czas was obserwuje i patrzy co robicie. Ma taką specjalną listę 10 rzeczy, których nie możecie robić, a jak zrobicie to będziecie przeklęci w odmętach piekielnych, będziecie cierpieć i wić się po wsze czasy...ale ona was tak kocha...

skąd w Tobie ten jad? Powtarzam : masz wolną wolę, nikt nie kaze Ci wierzyć. Po co sie tak rzucasz?? :)

Gość lulzlulz
Pewnie dlatego, że nie mam boga w sercu, a w dupie...

no pewnie tak... Widzisz, byłbys spokojniejszy ;)

Jezus nie jest swoim starym idioto. To że jest Trojca to nie znaczy że Bóg i Jezus to ta sama osoba. Jezus Bóg Duch Świety są sobie na równi.Bóg jes ojcem Jezusa, a Jezus Jego synem.

Gość no bo to bylo tak
zgadzam się z Tobą :) to jest piramidalna bzdura :) najlepsze, że to tak trochę krępujące, że non stoperez nas ogląda gostek z lunetą i widzi wszystko. przecież pewne sytuacje powinny być wykonywane na osobności, np. fizjologia. powinny być wokół kibelka takie specjalne osłony antyboskie czy coś. dziwne, że nie popadli w jakąś nerwicę skoro myślą, że ciągle ich ktoś obserwuje. ja bym zwariowała.

Gość lulzlulz
A Zeus jest starym Ateny i to jest politeizm idioto, a chrześcijaństwo to ponoć monoteizm.

dobranoc wam wszystkim! aleście mnie rozbawili kolego :D

Gość lulzlulz
No to muzułmanie jak nie chcą, aby ich bóg widział jak piją alkohol to zasłaniają się kocykiem. Ich wszechmogący bóg nie widzi przez kocyk...

Gość tego się nie bierze dosłownie
Wierzę, że Bóg jest miłością (1). Reszta to metafory i objaśnienia dla tych, którym się z założenia (1) nie chce wyciągać wniosków i potrzebują względnie prostych i łopatologicznych wytycznych typu "nie kradnij". :)

Gość o widze ze czytales
przygody malego jezuska:P:P:P

Gość syn boży
ttp://images.encyclopediadramatica.com/images/3/3e/Baby1.png mnie tez bóg kocha ?

Gość Zygfryd de Trąba
to co piszesz to nie ma nic wspólnego z chrzescijanstwem, to jest w najlepszym wypadku pogląd podobny jak katolicyzm :P

no bo to było tak------------>>> jak jestes zainteresowana napisz do mnie na blogu :) skomentuj dane kolczyki podaj maila i odpisze :)

Gość no bo to bylo tak
coś malutko masz tych kolczyków ale naprawdę bardzo fajne są :)

malutko bo dopiero zaczynam, jutro dodam nowe fotki, zamówienia na materiał tez składam na raty bo bym zbankrutowała :)

Gość no bo to bylo tak
a możesz napisać skąd bierzesz masę i prefabrykaty? mam zamiar zacząć się tym bawić, nie w celach sprzedaży tylko takie hobby, bo uwielbiam kolczyki, naszyjniki, bransoletki :) tylko nie wiem od czego mam zacząć.