Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dobrze wam radzę

Zbliża się rok szkolny, więc coś wam powiem.

Polecane posty

Gość dobrze wam radzę

Jeśli wasze dzieci nie chcą się uczyć to ich nie zmuszajcie. Wiem to z własnego doświadczenia. Moi rodzice zawsze mi mówili, że jedynym moim obowiązkiem jest nauka. W LO miałem zawsze świadectwa z czerwonym paskiem (bynajmniej nie na tyłku :-P ), na studiach byłem najlepszy na roku. Tylko po co mi to było? :-O Większość tzw. trójkowych studentów bez problemu znalazła pracę po studiach, niektórzy już kilka razy ją zmieniali, a ja jeszcze nawet nie pracowałem. Może i nauka jest ważna, ale nie najważniejsza. Zadbajcie bardziej o to, żeby wasze dzieci potrafiły się odnaleźć w różnych życiowych sytuacjach, bo ja niestety jestem odludkiem, nieufny w stosunku do ludzi i chyba niestety już nic i nikt mi nie pomoże.

Gość to znow on nieeee
glupoty gadacie a chlopak ma racje. Moze i wyksztalcenie jest bardzo wazne ale trzeba tez potrafic odnalezc sie, mowiac ogolnie w zyciu. popieram

Gość to znow on nieeee
taaa, teraz wyszlo na to, ze mam jakies omamy :D:D

Gość szeregowa
ja tez popieram{czesc] byłam w najlepszym ogólniaku w okolicy a teraz studiuję kierunek po którym niby jest dużo bezrobotnych ale wg mnie jesli sobie potrafisz poradzic to zawsze jakos dasz radę...a mnie rodzice nauczyli dawac sobie rade:)

Gość racja racja
lepiej być głupcem umiejącym dobrze ustawić się w życiu :D

Gość ciocia-zła-rada
dobra, na poważnie nie można przesadzać w żadną stronę zbytnie "zaczadzenie" nauką nie jest z pewnością korzystne - ale stwierdzenie, że "Jeśli wasze dzieci nie chcą się uczyć to ich nie zmuszajcie" jest też przegięciem dzieci przeważnie nie chcą się uczyć... a to że ktoś kilka razy zmienia pracę/łatwo ją dostaje tez nie jest tak do końca argumentem... pytanie bowiem - jaką pracę? można całe dorosłe życie być prawnikiem i miec jedną robotę a można mieć ich kilkanaście jako przynieś-wynieś na budowie...

Gość to znow on nieeee
muszę przestać wyjadać ze śmietnika na ul. grunwaldzkiej tam mają jakieś halucynogenne odpadki :o

Gość autor ma ...
100% racje ... moja kolezanka zawsze byla kujonka - odnosila sukcesy w nauce ;/ po studiach za Chiny nie mogla odnalezc sie w zadnej pracy ;/ Nauka to nie wszystko :( Ja musze sie przyznac ze do ostatniej klasy liceum mialam swiadectwa z czerwonym paskiem, malo mialam kolezanek, glownie sie uczylam ... na studiach nie jestem wzorowa uczennica - jakos mi sie odmienilo ... teraz jestem szczesliwa, mam czas na wszystko .... a ze zaliczam sesje fuksem ... no trudno :P

Gość to znow on nieeee
wypad podszywie- a kyszszsz :P

Gość szeregowa
ja tez wszystko fuksem...juz od 3 semstrów:D ale nie pwoiem bo jak trzeba to umiem przysiąsc....

Gość hellena gti
bo dobre oceny nie zawsze są znakiem, ze taka osoba jest inteligentna i sobie wszędzie poradzi. dobre oceny i wyróżnienia to nie wszystko niestety

Gość autor ma ...
Dokladnie ... praktycznie zawsze uczen z 3 jest bardziej obrotny niz 5 uczen ;/ ktory caly dzien siedzi w ksiazkach .... oczywiscie sa osoby 5, ktore sa inteligentne i sobie radza, ale musze przyznac jest ich malo ...