Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nikita994

Matematyka obowiazkowa , rozwianie wątpliwości...

Polecane posty

Mam pytanie jestem rocznik 1989 jestem w 4 letnim technikum wiem ze klasy 3 lo rocznik 1990 beda pisac obowiazkowa matematyke a my z klas 4 technikum z rocznika 89 piszemy z nimi ale czy tez matematyka nas łapie ??

Gość moim zdaniem nie
nie mam pojęcia, ale skoro jesteś w technikum (czylu umysł "ścisły) to w czym widzisz problem?

jestem w technikum w ktorym matematyka nie jest tak potrzebna matematyki przez 3 lata mialam 2 h w tygodniu teraz mnie klasa 4 maturalna i niewiem czy pisze ta mature czy nie z matmy dodam ze z matematyki jestem kompletna noga

Gość debliko matma jest obowiązkowa
od rocznika 91 i w technikum od 90...

nie jestem debilka ! troche szacunku i kultury! i nie masz racji moja kuzynka z rocznika 90 pisze w tym roku! a ja razem z nia tylko ze jestem w technikum rok starszej klasie

Gość maturzysta tegoroczny
pokorna ale dojeebałaś. matura jest dla roczników 1991 , roczniki 1990 które zdają w tym roku nie mają obowiązkowej matmy :D 🖐️

pokorna nie rozumiem piszemy razem mature w tym roku dla ciebie nie jest a dla mnie jest haha nie ogarniam maturzysta ale dzis w wiadomosciach pisali ze 2008/2009 pisze w tym roku obowiazkowa

Gość tyroksyna
"ze 2008/2009 pisze w tym roku obowiazkowa " - w liceach czy technikum, bo to różnica? roczniki 1991 piszą obowiązkową maturę z matematyki w 2010 (licea), więc wiadomość pewnie dotyczyła technikum.

Gość debliko matma jest obowiązkowa
droga debilko ja też jestem rocznik 90 i pisze matematykę na maturze, ale bo CHCĘ. Ale jest OBOWIĄZKOWA dopiero w przyszłym roku... Gdzie się takie głupie dziewuchy rodzą ;/;/

jeszcze raz przestan mnie obrazac jasna cholera pytam o rocznik 1989 klasy czwarte rok szkolny 2008/2009 pisze to matematyke czy nie pisze ? wiem ze w tym roku 2008/2009 klasy 3 lo beda pisac a my rocznik 89 piszemy z nimi ale czy ta matematyka nas obowiazuje?

Gość piszecie z nami
tak, bedziecie pisac z nami. bo zdajecie mature w 2010.

Gość żuchwa
2008/2009 nie pisze żadnej matematyki do chuja :D

Gość całka z e do x
:/ a nie powiedzieli ci w szkole czy piszesz czy nie piszesz... może najpierw spytaj panią. Poza tym powinna być obowiązkowa. Ktoś kto nie umie matematyki i nie umie myśleć choć troche ściśle nadaje się do zawodówki i kopać doły. Wykuje to to troche histori czy biologi i mysli że mu się wykształcenia nalezy... banda idiotów

Gość duża ryba
całka, ty się nie bulwersuj, bo ci serce siądzie 🖐️

raz mowia ze piszemy potem mowia ze nie piszemy nie raz pytalam rok szkolny sie skonczyl na 3 osobach chetnych z matematyki na mature reszta ponoc nie pisze tzn moja 4 klasa technikum a liceum ktore z nami bedzie pisac tzn 3 kl lo maja obowiazkowa matme , co do calki podstawy matematyki znam jednak nie chciala bym zdawac matematyki bo nie jest mi potrzebna do kierunku na ktory sie wybieram

Gość duża ryba
"3 kl lo maja obowiazkowa matme" - mam rozumieć, że mówisz o przyszłej klasie 3 lo, jeśli piszesz maturę w roku 2009/2010 to masz obowiązkową matematykę, roczniki 2008/09 matematyki nie piszą. mówię o liceach, bo technikum w pobliżu nie mam, więc nie mam kogo spytać. ja piszę w tym roku, nie mam zamiaru pisać matematyki i nawet nie słyszałam o tym, że mam obowiązek ją napisać. z tego co wiem, zmian żadnych nie ma, matematyka obowiązuje roczniki 2009/10, a podejrzewam, że ty, skoro piszesz z nami, też matematyki pisać nie będziesz. jeśli się mylę to proszę mnie poprawić. (nie wiem, w których wiadomościach wyczytałaś o tej matmie.)

jestem rocznik 1989 i mature pisze 2008/2009 i ponoc ja klasa 4 od tego roku nie pisze a rocznik 1990 od tego roku kl3 lo pisze

Gość kyotos
Dobrze, ze wprowadza sie mature obowiazkowa z matematyki. Studia matematyczne sa przyszlosciowe i wiele kierunkow umozliwia po nich znalezenie pracy. Natomiast inna kwestia, iz taka matura pewnie uniemozliwi osobom konczacym roczne LO zdanie matury - co moim zdaniem tez jest plusem...

Gość ja pie erd ole
piszecie ułomy w 2010roku z matmy,tak nagle by nie zmienili.ustawy trzeba zatwierdzac a nie z dnia na dzień ustanowić i wcielić OT tak. robi się to z wyprzedzeniem.ja p i e r d o l e

Gość konczita Nikita
nie umiesz używać znaków interpunkcyjnych, więc polskiego nie zdasz. Co się matematyką przejmujesz:D

ja po technikum nie wybieram sie na studia techniczne uwazam ze to powinien byc wybor indywidualny ze kazdy sam powinien zdecydowac jakie studia chce i jaki przedmiot chce tez zdawac , uwazam ze wielu uczniow ucierpi na tym i wielu polegnie na takiej maturze