Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mmaniusia

córka ma 2 lata i 4 msc i nie robi na nocnik

Polecane posty

Gość mmaniusia

:-( :-( :-( nie godzi sie na siedzenie i robi awantury jakie są sposoby czy ona nie jest za stara na pieluchy ?

nie martw sie, moja cora zaczela siadac na nocnik jak skonczyla 3 latka, potem jeszcze i tak zdarzalo jej sie zrobic w majty, dopiero chyba od miesiaca nie robi juz w majtki.kazde dziecko zaczyna siadac na nocnik w odpowiednm dla siebie czasie. nawet w przedszkolu zdazaja sie dzieci w pampersach...

każde dziecko inaczej do tego dojrzewa, dziewczynki ponoć szybciej niż chłopcy ale reguły nie ma. Musisz się dowiedzieć dlaczego nie chce nocnika? Może jej się nie podoba kolor? Dwulatki nie uznają nakazów i reguł- trzeba im to przekazywać w formie zabawy. Sama tak praktykowałam i było ok

nie jest za stara na pieluchy. dzieci ucza sie panowac nad potrzebami fizjologicznymi na ogol miedzy 18 a 36 miesiacem zycia. moze sprobuj sadzac ja na sedes? kup specjalna nakladke i powiedz, ze jest juz za duza na pieluchy, wiec moze korzystac z sedesu jak mama i tata. pokazcie jej, ze wy tez to robicie;)

Gość padlinka26
moja corcia za 2 tygdnie skonczy 20 miesiacy ucze ja siadac na nocniczek i siada ale siku robi obok noie rozumiem jak inne mamy sa w stanie nauczyc dzieci ktore dopiero co zaczely siadac sikania do nocnika todla mnie nie pojete nie zmuszam mojej corci ale tak bym chciala zeby juz zaczela sikac do nocnika eh to takie trudne....