Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ironiczna klepsydra

ciągle tylko słyszę, że ktoś się żeni czy za mąż wychodzi

Polecane posty

Gość ironiczna klepsydra

a ja po 6 latach nawet na pierścionek się doczekać nei potrafię.... To głupie , ale przyznaję , że cos w tym jest, że jak znajome sie chajtają , to człowiek zaczyna myśleć intensywnie, czego mu brakuje, że to mnie nikt nie chce...... Ehhhh

Gość ironiczna klepsydra
hehe ale my mamy po 25 lat - a on uwaza, że " nie bedzie sobie odbierac wolności " , durne to życie, Niedawno widziałam , że znajoma się chajtnęła, w moim wieku ( zreszta, tyle ich teraz się teraz żeni, nie wiem wiek taki czy co ?) , która delikatnie mówiac, nigdy nie byla specjalnie ladna madra ani zgrabna ( jakies 80 kilka kilo na 1,55 ) . No i tak sobie mysle, co ludzmi powoduje do tego , by sie ozenic, bo nie mowcie, ze uroda ....... Status materialny jej tez niespecjalny.... Choc z drugiej strony chajtnac sie a po roku rozwiesc , bo maz chcial sprobowac czegos innego i zdradzil, to tez nic milego.... a i takich niemilych niespodzianek nei da sie przewidziec..... I jak tu rozsadnie do tego podejsc ?

ja myślę, że status majątkowy, waga, uroda to rzeczy mało istotne jeśli idzie o pierszeństwo w zakładaniu podstawowejkomórki społecznej.. bardziej boje się tego, że zwyczajnie on nie czuje, że to własnie ja jetem TĄ z którą on tego chce.. gdzieś przeczyałam takie zdanie " nie ma mężczyzn nie gotowych na małżeństwo, są mężczyźni nie gotowi na małżeństwo z daną kobietą" obserwując, znam wiele par które były ze sobą po 5-7 lat i rozstały się, a potem jedna zaskakiwała szybkim ślubem..

Gość ironiczna klepsydra
otóz tego się również obawiam ............ Czyli co ? nie jesteśmy dla nich odpowiednie , bo .......?

Gość a kiedy
a kto zerwal i czemu:P

Gość ironiczna klepsydra
heheh wygrałem życie --- > to ma być dla nas pocieszenie ;) W takim razie? W związku z tym, że nasi mężczyźni nas powiem to brutalnie "nie chcą "

Gość ironiczna klepsydra
posłuchamy, i tak nie mamy nic ważniejszego do roboty ;)

a ja wszędzie czytam i słyszę że jakaś baba co chwila w ciążę zachodzi-ostatnio zaciążyła się moja kuzynka... nie wierzę w trwałość małżeństwa-to jakiś sztuczny zwyczaj narzucony przez religię.. to człowiek sam w sobie jest komórką społeczeństwa-nie rodzina.. nie zamierzam się żenić i zakładać rodziny dla mnie to totalna abstrakcja-nie zniosłabym codziennej obecności \"mężusia\" TFU!!!

Mnie? Jeśli o mnie chodzi to jeszcze świeże,jak emocje opadną to założę topik,żeby wypluć resztki tej farsy,która jeszcze mi w życiu nieźle buzuje. :)

Gość ironiczna klepsydra
anu właśnie, jak ja się tak zastanowię, to też nie wiem, czy z tym chłopakiem chcę spędzić reszte życia. On twierdzi, że chce, ale tylko tak okazjonalnie cos powie, a tak naprawdę to dostaje szczękościsku jak mu ktoś cos o naszym "długim chodzeniu " i " planowaniu przyszłości " wspomina . Może to jednak ne jest to ??????

ironiczna klepsydra:Niekoniecznie,może tylko wkurzają go te naciski zewsząd.Niektórzy tak mają,jak ktoś coś napomknie to odbierają jako przymus i stają okoniem.Chcą sami o tym decydować bez żadnego udziału innych.

Gość ironiczna klepsydra
a ona go co ? przyjęła ? masakra :/

Gość ironiczna klepsydra
hehe, właśnie tak myślę, że w moim przypadku te całe zaręczyny są tak samo prawdopodobne, jak podwyzka w pracy ;) Tzn. wcale :) Mam zresztą niejasne obawy, że każde może pójść w swoją stronę..... A im dłużej jesteśmy ze sobą Ot tak, tym bardziej mnie to uwiera, bo również wiem, iż wieksza większość par, które przez 5-8 lat chodziły ze sobą bez żadnych konkretów po prostu sie rozchodzi.........

Albo za długo razem bez deklaracji i dobrze jest jak jest,albo nie ma na oku innej opcji.Jak dwoje chce to nie ma z tym problemu,chyba,że coś nie gra.