Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anytram_tenog

Białe krostki w okolicy krocza i warg sromowych! pomocyy....

Polecane posty

Gość anytram_tenog

Goliłam się w poniedziałek, w środę poszłam pojeździć konno i następnego dnia czyli dokładnie wczoraj rano obudziłam się z okropnym swędzeniem i pieczeniem w okolicach krocza i warg sromowych - wyskoczyly mi takie białe, ropne krosty... wyglądające jak pryszcze... Co może być tego przyczyną? Otarcie? Odparzenie? Czy coś poważniejszego? Proszę o poradę:(

Gość anytram_tenog
Nikt nie ma żadnego pomysłu?:(

Gość karolcia955
radze isc do ginekologa to moze byc jakas infekcja lub cos w tym stylu...

Gość jhvjhvjh
opryszczka?

Gość karolcia955
opryszczka wystepuje na twarzy,ustach itp a nie w kroczu a zreszta opryszczka to nie jakies krostki tylko inaczej wyglada wpisz sobie w google w grafike opryszczka to zobaczysz!!

Gość anytram_tenog
A może ma coś z tym wspólnego jazda konna? Może to odparzenie, bo skóra właściwie była na to narażona, bo była golona... Co sądzicie o tym? Grzybica? Nie sądze bo właśnie dzisiaj w nocy wzięłam ostatnią tabletkę Lactovaginalu, a wcześniej brałam Gynalgin, więc sadzę że sprawy bakterii i różnych zapaleń mam za sobą...

Gość jhvjhvjh
to ty sobie wpisz w google "opryszczka narządów płciowych"

Gość Biale male
krostki z ropa?Tez takie mam po goleniu

Gość anytram_tenog
Wiesz one nie są takie małe... Wyglądają jak ropne pryszcze... Więc jak myślisz co to może być?

Gość karolcia955
Ale ja ci i tak radze isc do ginekologa jesli to rzeczywiscie nic powaznego to ci to lekarz powie... lepiej dmuchac na zimne niz pozniej miec jakies klopoty... A lekarz napewno ci cos zaradzi na pieczenie i swedzenie... Ale jesli nie chcesz isc do lekarza to kup moze sobie masc clotrimazolum? Tylko nie wiem czy ci pomoze jest bez recepty i kosztuje 2,70zł mi pomogla ale ja mialam chyba po antybiotyku jakas infekcje pochwy bo w okolicach lechtaczki i warg sromowych bardzo mnie swedzialo i bolalo i po tej masci po 5 dniach mi przeszlo :):) Mialam normalna wydzieline itp. nie mialam krost zadnych tylko to swedzenie i bol i zaczerwienienie i wargi sromowe byly spuchniete... Najprawdopodobniej mialam to po antybiotyku jakas infekcja pochwy ale wazne ze mi przeszlo po tej masci :):) Jak chcesz to wyprobuj ja ale najlepiej idz do lekarza :)

Gość
Goleniem ponaruszałaś ciągłość skóry (takie mikrourazy), potem dodatkowo poobcierałaś to koniem, więc Ci się tak porobiło. Potraktuj te krostki tak, jak byłyby w każdym innym miejscu ciała (smaruj, odkażaj, niektóre wyciśnij).

Gość
Sudokrem jest niezły na takie swędzenia. Też w aptece.

Gość karolcia955
Zgadzam sie z osoba powyzej :):) Ale ja i tak radze isc do lekarza bo lekarz ci pewnie przepisze jakas masc na to :) I bedzie ok :):)

Gość anytram_tenog
Ok spróbuje:) Dzięki wam wszystkim:)

Gość Biale male
Tak,tak ropne pryszcze Znikna bez obaw to od golenia

Gość tak szczerze
po prostu podraznilas skore i wyszlo troche ropy...ja to zawsze wyciskam,troche alkoholu i po sprawie..nic ci nie jest

Gość anytram_tenog
Mam wizyte w środę w sprawie zakończenia brania tabletek także jak nie zniknie do tego czasu, to wszystkiego się dowiem:)

Gość z życia wzięte
też tak czasem mam- to od mikrourazów, jeżeli jeździsz konno nie powinnaś się golic- smutne ale prawdziwe. Przemyj to wodą utlenioną, trzymaj w czystości i zakładaj przewiewne majty. Zagoi się ładnie po kilku dniach. Aaa i do jazdy konnej zakładaj spodnie z pełnym lejem ze skóry (wiem, że drogie)- zminimalizuje to obtarcia i ochroni wrażliwą skórę w tych okolicach.

Gość Mika:)
Hejka:) Też mi niedawno wyskoczyło coś podobnego. Ale poszłam do lekarza i okazało się że to zwykła infekcja bakteryjna i zapisał mi maść z antybiotykiem o nazwie Bactroban (koszt ok 30 zł) i już odczułam ulgę. Także nie warto się martwic na zapas:)