Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła panna młoda.

co myślicie o tych zdjęciach ślubnych?

Polecane posty

Gość nicola76-
wreszcie zdjecia, ktorych wiekszosc mi sie podoba:) bardzo ladne:)

Gość htyuuuu
Bardzo ładne

zastanawiam się nad wyborem tej fotograf ale chciałam się dowiedzieć co myślą o Jej zdjęciach osoby postronne ;)

Gość nicola76-
te drugie tez niczego sobie...oryginalne, ale nie kiczowate:)

ten drugi link super

Gość reyrur
mam jeszcze takie pytanko ile bierze ta fotograf z białegostoku za zdjecia weselne?

Gość mrojla
pomysły jak pomysły, technicznie zdjecia są cieniutkie. Radze zając sie czym innym

Gość 2323
jw. drugie o wiele lepsze! pomyslowe i o niebo lepsze wykonanie.

Gość kalahariii
te drugie to najpiekniejsze jakie widzialam...WOW!!!!

Gość Lipa nie czarna
Ale Lipa Wiele z tych zdjęć widziałam na stronach innych fotografów. Nawet ktoś na jednym forum napisał ze są to w większości sprzedawane w styczniu zdjęcia na allegro. Popatrzcie że nie ma cyklów zdjęciowych tych samych par!! Większość uznanych fotografów pokazuje całe cykle tych samych par ślubnych a nie wybierane po jednym lub kilku zdjęciach z setek zrobionych. Widać ze jest to następne manipulowanie ludźmi.

Gość pierwsze cieniutkie
drugie są boskie, najlepsze jakie widziałam.

Gość te drugie są sztuczne
sztucznośc od nich po prostu bije te kolory :O te pierwsze może mniej obrobione ale przez to takie naturalne

Gość GOSIAK28
Wszystkie Te zdjęcia, jeśli chodzi o ich stronę techniczną są super. Jeśli zaś chodzi o temat pary młodej to wszystkie te propozycje mijają się z tematem zdjęć pamiątkowych pary młodej. Fotografowie skupiają się na pokazywaniu gadżetów trafiających w gusta ludzi z małych miasteczek, wiosek i nowo miastowych. Samoloty, samochody, fabryki, architektura, łąka z belami skoszonej trawy chyba nie są ważniejsze niż młoda para i jej do siebie uczucia. Dla mnie najważniejsze jest to jak ja w tych moich dniach świątecznych wyglądam a nie wiatraki na łące. Wiele zdjęć widać, że jest robionych na pokaz. Rację ktoś napisał ze, jeśli fotograf pokazuje tylko kilka zdjęć młodej pary to fotograf nie jest wiarygodny. Pokazywanie zdjęć czarno białych to też manipulowanie osobami, które chcą zapoznać się z propozycjami fotografa. O Studiu na Piętrze słyszałam, że nie całkiem jest to tak jak pokazują w swoich propozycjach. W większości chyba obowiązuje zasada złapania za wszelką cenę klienta a potem jakoś tam będzie. Przez takie oszukiwanie i naciąganie na usługi zrezygnowaliśmy z kręcenia filmu.

Gość nie masz racji
bo chyba każdy widzi wcześniej zdjęcia i decyduje czy mu odpowiadają czy nie a zdjęcia w takich sceneriach to znak czasów po prostu i nie oszukujmy się...wszystkie zdjęcia pozowane mają w sobie odrobinę sztuczności...już o tych studyjnych, typowych na tle fototapet nie wspomnę :O

Gość nie masz racji
poza tym strona internetowa ma za zadanie zainteresowanie potencjalnego klienta a całą twórczość można obejrzeć w czasie spotkania

Strasznie to wszystko pretensjonalne i sztuczne. Chyba jestem tradycjonalistką:D

Gość nie masz racji
to jak widzisz tradycyjne zdjęcia?

takie typowe, jak za czasów babć;) dwie fotki na siedząco:D na pamiątkę:D ja się nie lubię fotografować, przy takich sesjach dostałabym białej gorączki:D

Gość GOSIAK28
Szkoda, że najczęściej zdjęcia na stronach fotografów daleko odbiegają od rzeczywistych umiejętności fotografa. Wynajmowanie modelek i modeli zdjęcia znajomych i ściąganie z zagranicznych portali powodują, że człowiek wybiera fotografa na zasadzie loterii. Najgorsi są jednak ci fotografowie, których polecają osoby kręcące film. Dobry fotograf nie musi mieć takiego polecenia i jeśli jest w tzw. układzie to liczy na wygodne młode pary lub zapracowanych ludzi nie mających wiecznie czasu.

Gość Bzzzyk
Dziewczyny nie rozumiem jednej sprawy dotyczącej fotografów. Na rynku usług znajdują się firmy fotograficzne zatrudniające iluś tam fotografów, i samodzielni fotografowie. Jeśli samodzielny fotograf prezentuje swoje zdjęcia na stronie internetowej to mogę w zasadzie być pewna, że to są jego zdjęcia. Jednak, gdy oglądam zdjęcia jakiejś firmy to skąd mam mieć pewność, który fotograf robił te zdjęcia? Może się tak zdążyć, że na moim ślubie akurat będzie fotograf o małym stażu bez doświadczenia. Jak wy podchodzicie do tej sprawy?

Gość bardzo prosto
po prostu pokazujemy fotki które nam się podobają i zamawiamy ich autora koniec języka za przewodnika...

Gość Obserwatorkaa
Bardzo prosto- też tak myśleliśmy, ale się przeliczyliśmy. Powiem jedno, nie da się tak zamówić fotografa. Usłyszymy że każdy z firmy zrobi takie zdjęcia………… Tak że koniec języka nie zawsze jednak służy za przewodnika.