Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gyśka

co jest w karmach dla psów i kotów

Polecane posty

Gość gyśka

znajdują się tam zmielone odpady z ubojni jądra bycze penisy świńskie i krowie gałki oczne uszy kopyta wnętrzności przeznaczone do utylizacji Smacznego waszym zwierzątkom :-D

Gość gyśka
mi to smakuje :D

To w karmach typu Whiskas,Kiekat,Chappi czy Pedigree.Karmy normalne,nie śmietnikowe,zawierają mięso o takiej jakości jak mięso dla ludzi. A poza tym-i co?

Gość upiornna
A myślisz, że to, co Ty jesz, jest dużo lepsze?? Oczywiscie, ze tak. Ja nie jadam wedlin czy parowek, a nie sadze, aby w makaronie, ryzu czy piersiach z kurczaka byl taki syf. Jesli kochacie swoje zwierzaki, to nie kupujcie im tych swinskich karm, jak pedogree, chapie itp. Lepiej samemu zrobic pieskowi jedzonko.

Gość upiornna
.Karmy normalne,nie śmietnikowe,zawierają mięso o takiej jakości jak mięso dla ludzi. Mowisz o eukanubie? Byc moze jesto to lepsza karma, ale nie wierze, aby nie pakowali tam w ogole syfu, skoro nawet w wedlinach na dla ludzi znajduja sie swinstwa.

Gość gyśka
Oprócz tego zdarza mi się lizać konie moich bliższych i dalszych sąsiadów. Bardzo jestem z tego zadowolona, bo wcale nie przeszkadza mi to, że mam zgrubienie na kolanie, jedną rękę krótszą i odstające uszy. Czasami tylko każą mi zakładać na twarz worek foliowy, bo twierdzą, że mi w nim do twarzy.

Gość no co naszym zwierzaczkom
to wszystko jedno skoro im smakuje. :p

Gość heh a co jest w piersi kurczak
same hormony! :o🖐️

Gość upiornna
Smakuje, a potem choruja w wieku 10 lat. Poza tym one to jedza, bo do karm dodaja specjalny zapach.

Nie mowie o Eukanaubie.Tzn.jak dla mnie jakość jak najbardziej dobra,ale przeprowadzają testy na zwierzętach,jak dla mnie akurat taka firma robić tego nie powinna. A jedzenie domowe nigdy nie będzie odpowiednio zbilansowane,więc nie ma co straszyć tylko kupować odpowiednie karmy,a nie oszczędzać na zdrowiu zwierzaka.

W makaronie nie, ale zakładając, że się je wędliny i tym podobne rzeczy, to wiele lepszych składników się spodziewać raczej nie ma co. O jakimś odświeżaniu i myciu z syfu nie wspomnę. Ale co z tego?? Prawie wszyscy to jedzą i jakoś żyją. Zwierzęta też jedzą swoją karmę, smakuje im i też żyją. Jak ktoś woli się faszerować ryżem, to jego sprawa. Mi to zwisa, co jem, dopóki nie widzę jak to było zrobione. Na coś trzeba umrzeć ;)

Gość upiornna
Owszem, w dzisiejszych czasach trudno o jedzenie w 100% naturalne, ale wole zjesc taka piers z kurczaka niz jakies smierdzace resztki w parowkach.

Gość moj zwierzak lubi to co ja
czyli slodycze i chipsy.:classic_cool:

Gość aaaaassssssssssssaaaaaaaaaaaa
od kiedy KROWA MA PENISA??

Gość upiornna
A o jakich karmach w takim razie mowisz?

Gość upiornna
Moj tez uwielbia slodycze, ale jako ze jestem na diecie, problem zniknal;)

a w makaronie nie ma konserwantow? przeciez w to zboze z ktorego jest robiony na pewno nasral ptak:D a nawozem "naturalnym" skoro tak lubisz nature:d jest GÓWNO. czyli przetrawione jedzenie ktore wychodzi przed odbyty zwierzat:D

Gość ej no nie popadajmy
w skrajnosci bo idąc tym tropem pozostanie nam tylko woda do picia a i to nie wiadomo bo w koncu w niej też cos mozna znaleźć.:classic_cool:

Gość upiornna
Ludzie, a kto mowi, ze w dzisiejszych czasach makaron czy ryz jest w 100% naturalny i zdrowy?:O Umiecie czytac ze zrozumieniem? Jest jednak roznica w jedzeniu parowek, ktore przed procesem produkcji byly jakimis smierdzacymi odpadami, a jedzeniem makaronu.

chodzimi o to ze autorka nie rozumie ze nie ma jedzenia ktore jest idealniezdrowe i nieskazone niczym itd. btw a moze ktos lubi krowie penisy:P i gałki oczne zwierzat?:P hmm, a Ty sie autorko zacznij odzywaic energioa sloneczna.. a nie, nie stopa promienie uv:D??

Gość wstydzilabys sie kobieto
dzieci umieraja z glodu a Ty maruydzisz ze w karmie dla psa sa skladniki ktore zwierzeta normalnie tez by zjadly:O

Gość moje zwierzaki
jedzą to co ja i jeszcze żyją. :classic_cool:

No cóż, coś jeść trzeba. A na ryżu nie mam zamiaru jechać, bo bym się po tygodniu przekręciła... Mój kot wpieprza gotową karmę i też jest ok. Bo niby co miałabym mu dać??

Gość o ranny mialam psy rozne
i jadly na przykl;ad ogorki pomidory, obgryzaly mi sciany:D radzily sobie jak im brakowalo jakichs skladnikow ktorych nie bylo w karmie!!!

Gość gyśka
nie zwracajcie uwagi na podszyw, ktoś się bardzo zaangażował :-D a czy ja powiedzialam że w wędlinach i parówkach dla ludzi jest sama słodycz ? Umiecie czytać ze zrozumieniem ? Nie twierdzę że żarcie dla ludzi to sama świerzość ale skoro tam jest świństwo to co dopiero w karmach. Przecież mieszkam niedaleko takiej ubojni i widzę kto zabiera odpady Przestańcie się oszukiwać, że wasze zwierzątka mają rarytasy z puszki jestem wegetwrianką

Gość aaasssssssssssssssaasasasasa
heheh, żryj makaron, ktos na niego na pewno podczas produkcji naszczał:D ale co tam mocz jest zdrowy:D:D:D nie masz wiekszych porblemow?

Gość gyśka
a za zebrane i sprzedane odpadki(no, troche podjadam:O) kupie sobie wreszcie slownik ortograficzny,,,

Gość gyśka
spadaj podszywie, widzę że tracisz panowanie nad sobą tak przeżywasz ten temat, tak cię ubodło ? :-D zwierzęciu należy gotować w domu w jego garze kasze z mięsem - bez przypraw, ewentualnie jak z obiadu coś zostanie - to juz lepsze niż karma :-D

Gość gyśka
sama jadam kasze ale bez miesa bo jestem wegetarjankom