Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰  
Go艣膰 powerpuff girl

konchoplastyka - prosze o odpowiedz

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰
Tak dla poczytania, mo偶e kogo艣 zaciekawi, bo mnie zainteresowa艂o: Wszystkie dolegliwo艣ci cia艂a fizycznego, s膮 skutkiem braku harmonii cia艂 subtelnych. Je艣li cz臋sto opanowuje cz艂owieka nienawi艣膰, smutek, 偶al, zazdro艣膰 i inne negatywne my艣li, uczucia, czy emocje, to za ka偶dym razem, coraz bardziej niszczy swoje cia艂a subtelne. Po pewnym czasie te zanieczyszczone energie, znajduj膮ce si臋 w cia艂ach subtelnych, schodz膮 na cia艂o fizyczne, poprzez r贸偶ne dolegliwo艣ci. Nieprawid艂owe dzia艂ania, my艣li, negatywne emocje i uczucia, powoduj膮 dolegliwo艣ci i tylko sam cz艂owiek jest za nie odpowiedzialny. Du偶a r贸偶norodno艣膰 dolegliwo艣ci, spowodowana jest przez r贸偶ne przyczyny, jakie cz艂owiek wywo艂a. Inne dolegliwo艣ci odczuwa kiedy, nie mo偶e komu艣 wybaczy膰, inne kiedy jest ci膮gle pe艂ni zazdro艣ci, a jeszcze inne kiedy na przyk艂ad. 藕le si臋 od偶ywia. Najistotniejsze w tym wszystkim jest to, 偶e to sam cz艂owiek tworzy je sobie i sam jest za nie odpowiedzialny. R贸wnie偶 i sam mo偶e si臋 ich skutecznie pozby膰. Powinien to jednak chcie膰 zrobi膰 sam. Nie jest to proste, ale do wykonania. Zaczerpni臋te z bloga: http://przygoda-z-duchowoscia.blog.pl/

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 kapi86
Ja wr贸ci艂am wczoraj do domu po zabiegu (w Holandii) nie wiem jak膮 metod膮, w znieczuleniu og贸lnym. Po operacji tylko gard艂o bola艂o, do prze偶ycia, najgorsze tampony jak wieczorem nasi膮k艂y-nieprzespana noc i niesamowita ulga po ich wyj臋ciu- nos dalej zatkany, s膮czy si臋 troch臋 woda z krwi膮... marz臋, 偶eby wpu艣ci膰 sobie krople... Wzi臋艂am Metafen zatoki (cho膰 te偶 nie wiem, czy mo偶na) i nie pomog艂o. Jedyne zalecenia, jakie mam to p艂uka膰 nos wod膮 z sol膮 morsk膮 kilkakrotnie, nie dmucha膰 nosa tylko wci膮ga膰(ale troszk臋 musz臋, bo bym zwariowa艂a) i bra膰 paracetamol (ale po co, jak nic nie boli). I jak nos b臋dzie dalej zatkany po 7 dniach (!!) to wtedy mo偶na u偶y膰 Xylometazolin... wie kto艣, jak mo偶na ul偶y膰 temu zatkanemu nosowi? Mo偶e jednak jedn膮 kropelk臋 jak wpuszcz臋 chocia偶.. ;]

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰2050
Wczoraj wykonano mi konchoplastyk臋 ma艂偶owin dolnych falami radiowymi w znieczuleniu miejscowym. Moje odczucia to: waciki ze znieczuleniem w dziurkach przed zabiegiem Ok. Nie by艂o 偶adnego sp艂ywania p艂ynu do gard艂a. Potem zastrzyki znieczulaj膮ce w same ma艂偶owiny - uczucie rozpierania do b贸lu, baaaardzo nieprzyjemne. Samo wbicie elektrod to ju偶 ma艂y piku艣 i kr贸tka chwila. W moim wypadku bardzo krwawi艂am, d艂awi艂am si臋 w艂asn膮 krwi膮 i wci膮偶 musia艂am j膮 wypluwa膰. Ogromny stres i dyskomfort. No i na koniec kolejna, chyba najbardziej niemi艂a rzecz: upychanie w dziurkach g膮bek - tampon贸w, g艂臋boko... Na szcz臋艣cie wszystko trwa艂o raczej kr贸tko. Potem w ci膮gu godziny kilka du偶ych skrzep贸w krwi w gardle i ... do domu. G膮bki wyci膮gn臋艂am wieczorem. Nic si臋 nie leje, nie s膮czy, dzisiaj 艣lina z kilkoma skrzepami krwi, ale male艅kimi. Oddycham w miar臋 swobodnie. Nie czuj臋 偶adnego dyskomfortu. No i nosek nie boli! Co do tego obfitego krwawienia w trakcie zabiegu: warto chyba wcze艣niej 艂ykn膮膰 sobie co艣 na obni偶enie ci艣nienia, wtedy krwawienie jest mniejsze. Zabieg wykonany mia艂am w Szpitalu Mi臋dzyleskim w Warszawie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
go艣膰2050 Ile czeka艂a艣 w kolejce na zabieg? NFZ czy prywatnie? Jest poprawa dro偶no艣ci nosa? Jestem z Warszawy i mam przerost ma艂偶owin nosowych spowodowany uzaleznieniem od kropli na bazie xylometazolinu. Szukam kliniki gdzie m贸g艂bym zrobi膰 ten zabieg. Nie wiem te偶 jak膮 metod臋 zabiegu wybra膰, opr贸cz fal radiowych czyta艂em o kriochirurgii, laserze, plazmie argonowej, ablacji itp.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Hej, Pytanie do os贸b, kt贸re s膮 po: Czy po zabiegu d艂ugo utrzynywaly si臋 si艅ce pod oczami? Czy byliscie na zwolnieniu lekarskim - jak tak, to jsk d艂ugo? Zabieg mam za miesi膮c, a pracuj臋 z lud藕mi, wi臋c wola艂abym si臋 nastawi膰 na to, 偶e b臋d臋 wygl膮da膰 jak "panda" ....;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
26 lipca mia艂am elektrokoagulacj臋 ma艂偶owin nosowych dolnych metod膮 radiow膮. Tak jak pisze wi臋kszo艣膰 os贸b najgorsze by艂o znieczulenie. Waciki w nosie nas膮czone p艂ynem znieczulaj膮cym,kt贸ry sp艂ywa艂 do gard艂a,a偶 艂zawi艂y oczy. Ze znieczuleniem siedzia艂am kilkana艣cie minut,sam zabieg nie trwa艂 minuty. Nie by艂 przyjemny ale tez nic strasznego. Od razu po nim pojawi艂 si臋 katar-pono膰 normalne. Po trzech godzinach i zastrzyku jakim艣 przeciwzapalnym sterydem posz艂am do domu. Zalecono stosowa膰 do nosa septa nazal i nozoil. Stosowa艂am si臋 do zalece艅-faktycznie czu艂am wi臋ksz膮 dro偶no艣膰 nosa,ale jednocze艣nie jakie艣 zatkanie w nosie. Tak,wiem,偶e to g艂upio brzmi. W 贸smym dniu po zabiegu obudzi艂am si臋 z wielk膮 krtaniow膮 chryp膮,a w nast臋pnym dniu z takim 艣wistem w krtani,偶e w panice pojecha艂am do szpitala,w kt贸rym mia艂am zabieg. Okaza艂o si臋, 偶e wda艂a si臋 infekcja zatok i krtani. Dosta艂am antybiotyk,lek przeciwalergiczny ,do ssania i inhalacje jako priorytet. Dowiedzia艂am si臋, 偶e to si臋 nigdy nie zdarza,a jednak. Mia艂o by膰 tak pi臋knie a jest do kitu. Czuj臋 si臋 fatalnie, zasmarkana i rozbita. Mam nadziej臋,偶e leki wreszcie zaczn膮 dzia艂a膰 bo p贸ki co jestem lekko zaniepokojona.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Witam, jestem 2 a tygodnie po zabiegu w Klinice Medicus (Wyszy艅skiego) Wroc艂aw. W skr贸cie: zabieg w sedacji (spa艂am) po zabiegu piek艂o ale bez sza艂u. Dosta艂am sterydy, antybiotyk, du偶o zalece艅. Bez powik艂a艅,bardzo mi艂a obs艂uga. Jestem B. Zadowolona i od 3 dni oddycham normalnie, cho膰 delikatne objawy kataru jeszcze si臋 utrzymuj膮 ale jest coraz lepiej, przep艂ukuje wod膮 morsk膮 i wkraplam Linomag w p艂ynie. Polecam !!!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Si艅ce pod oczami to 艣ciema. Po zabiegu utrzymuje si臋 do 10 dni katar, ja po tygodniu wolnego posz艂am do pracy (praca lekka). Ka偶de pochylenie powoduje przekrwienie w nosie i dyskomfort a to niewskazane.

Udost臋pnij ten post

hej Mam nadzieje ze jeszcze ktos zaglada na to forum prosze o pomoc ludzi ktorzy mieli konchoplastyke nosa jak czujecie sie po zabiegu niekturzy juz pewnie z rok jak nie dluzej ja jestem 2 miesiace po zabiegu i jedna dzirka ok ale druga mam jakies dziwne uczucie zimna nos mi marznie po tej stronie boje sie ze cos poszlo nie tak :-(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
hej Moze jest jeszcze ktos kto mial konchoplastyke moze podzieli sie z nami jak to przeszedl? i jak bylo po?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
hej mial moze ktos problem z oczami po konchoplastyce takie dziwne uczucie sciagania w kaciku oka?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja mia艂em chyba 10 lat temu konchoplastyk臋 z u偶yciem plazmy argonowej (apc). 呕adnych zalece艅 przed, poszed艂em z buta ze skierowaniem, na miejscu znieczulenie do nosa w postaci d艂ugich banda偶y, po chwili palnik plazmy w nosie - po zabiegu strasznie nieprzyjemnie - pieczenie w nosie i podra偶nienie oczu - 艂zy mi p艂yn臋艂y strumieniami, nic nie widzia艂em, okropne uczucie, b贸l ze 2-3 dni i zapach w臋dzonki w nosie. Po zabiegu z nosa wychodz膮 偶贸艂te strupy, nie jest to ropa. 呕adnych kropli nie bra艂em, tylko ibuprofen, bardzo pomaga艂. Efekt rewelacyjny - dro偶no艣膰 nosa na 10 lat bez zarzutu. Teraz chyba musz臋 powt贸rzy膰 ;/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ja jestem 4 miesiace po zabiegu i moje malzowiny nadal dochodza do siebie a teraz dodatkowo jestem chora i wszystko puchnie niestety u mnie jest jeszcze problem z niedroznymi trabkami sluchowymi ja bym raczej na ten zabieg ponownie nie poszla za duzo powiklan wystapilo u mnie :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
witam mialam zabieg konchoplastyki nosa i teraz mam problem ze sluzowka nosa jak ja odbudowac? stosuje wody morskie rinopanteine itp nic nie pomaga ma wysuszona sluzowke szczegolnie po nocy w ciagu dnia jeszcze jako tako pomozcie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Jestem 3 miesi膮ce po zabiegu i jestem bardzo zadowolona!!!. Klinika "Medicus "Wroc艂aw W ko艅cu wszystko schodzi mi zatok bo przedtem mia艂am wszystko przytkane. Po zabiegu: woda morska izotoniczna, linomag w p艂ynie, zaparzony letni nagietek kt贸ry wkrapla艂am kroplomierzem szklanym z dodatkiem soli,gdy偶 musi by膰 odczyn fizjologiczny 艣luz贸wki bo b臋dzie piek艂o. Wszystko pi臋knie si臋 zagoi艂o i teraz mog臋 oddycha膰 pe艂n膮 piersi膮 cho膰 m贸j m贸zg przyzwyczai艂 si臋 do p艂ytkich oddech贸w:)i musz臋 go odzwyczaja膰 !

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Linomag w p艂ynie to jest olej lniany, kt贸ry 艣wietnie nawil偶a 艣luz贸wk臋 !!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
musze zobaczyc jak dziala ten linomag u mnie nie jest najgozej tyle ze mam problem z droznoscia trabki sluchowej i chyba tez to mam ze musze nabierac inaczej powietrza bo jestem inaczej przyzwyczajona teraz dodatkowo przechodze przeziebienie i jest jako tako raz lepiej raz gorzej...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ja mam wlasnie wrazenie ze wpada mi zbyt duzo powietrza do nosa nie moge sie przyzwyczaic dodatkowo odczuwam kiedy moje malzowiny robia sie male lub duze

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
hej mam pytanie mieliscie robione przed zabiegiem badania na tarczyce?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 paulista0909
Korzysta艂am z tego forum przed p贸j艣ciem na zabieg, teraz jestem po, mo偶e komu艣 pomo偶e wpis. Zabieg mia艂am wykonywany 2 dni temu, metoda chirurgiczna, znieczulenie miejscowe, na kt贸re ja nalega艂am, nie chcia艂am narkozy. Ca艂o艣膰 trwa艂a oko艂o 30 min (dok艂adnie nie pamietam). Najpierw waciki do nosa i zastrzyk, adrenalina, potem znieczulenie wpuszczane zastrzykiem w 艣rodku nosa, do艣膰 nieprzyjemne uczucie rozpychania do b贸lu. Sam zabieg- nieprzyjemny, bolesny momentami bardzo, ale do prze偶ycia. Potem 24 godziny nale偶y sp臋dzi膰 w szpitalu, z setonami w nosie. Wyci膮gni臋cie ich na drugi dzie艅 bezbolesne, ale nieprzyjemne, towarzyszy temu cz臋sto krwotok, co jest podobno normalne. Do domu wypu艣cili mnie na moje mocne pro艣by jeden dzie艅 po zabiegu, chcieli 偶ebym le偶a艂a jeszcze jedna dob臋- ale bardzo prosi艂am o wyj艣cie. Niczego nie przepisali, jedynie ma艣膰 do smarowania w nosku. Na chusteczce przy smarkaniu zostaje wci膮偶 krew, czasem troch臋 "pokapie" ale og贸lnie jest bez tragedii. Boli g艂owa i nos w okolicach oczu- ale to b贸l jak przy przezi臋bieniu, tak偶e naprawd臋 do zniesienia. Nos na chwile obecna przytkany- wszystko w 艣rodku spuchni臋te i musi min膮膰 czas zanim si臋 wygoi. Na efekty trzeba czeka膰 podobno kilka tygodni, wiec zobaczymy. W ka偶dym razie- je艣li kto艣 si臋 zastanawia i parali偶uje go strach- tak, to jest nieprzyjemny zabieg i niekomfortowa rekowalescencja, troch臋 b贸lu- jednak nie zra偶ajcie si臋 wypowiedziami na r贸偶nych forach, nie jest az tak zle, przynajmniej narazie :) a warto zawalczy膰 o mo偶liwo艣膰 oddychania "pe艂na piersi膮" :) powodzenia !!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Tak ja tez walczylam o to bym normalnie oddychac zeby noce byly przespane a nie budzic sie co 30min myslalam ze zabieg to zbawienie ze bede mogla normalnie oddychac.Niestety u mnie doszlo do odwrotnej sytuacji nos jest az za bardzo drozny co powoduje to okropny dyskomfort uczucie pustki w nosie uczucie jak bym oddychala zimnym powietrzem dodatkowo problem z okiem jednym sie uda ten zabieg ale nigdy nie wieadomo jak bedzie u Ciebie! jak twoj organiz zareaguje na tak bardzo inwazyjny zabieg.Myslisz zbyt drozny nos to powinnam oddychac cudownie co ona opowiada jesli chcesz wiedziec co to jest za problem najpierw poczytaj o tym SYNDROM PUSTEGO NOSA a potem zastanow sie czy chcesz to zrobic ja ODRADZAM maze o tym jak to bylo przed zabiegiem juz wolalam ten zatykajacy sie nos na to przynajmniej byly krople a na wyleczenie tego Syndromu leku nie ma NIE ZGADZAJCIE SIE NA TEN ZABIEG TO JEST ZBYT DUZA INGERENCJA LEKARZE NAWET NIE MAJA POJECIA CO TO JEST ZESPOL PUSTEGO NOSA A WY POZNIEJ MUSICIE SIE MECZYC CALE ZYCIE!!!!!!!!!!!!!!!!!ODRADZAM TEN ZABIEG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Paulista0909
Ja mia艂am tylko przyci臋cie malzowin :) oczywi艣cie, jak ka偶da operacja/zabieg, wszystko co ingeruje w nasze cia艂o stwarza pewne zagro偶enie, ale trzeba do tego podej艣膰 racjonalnie, nie da膰 si臋 zwariowa膰 i podj膮膰 najlepsza dla siebie decyzje:) tez czyta艂am przed zabiegiem wszystko co wpad艂o mi w r臋ce i mia艂o w sobie s艂owo "konchoplastyka", ba艂am si臋 i rozwa偶a艂am r贸偶ne opcje. Jednak u偶ywa膰 kropli co 5 godzin do ko艅ca 偶ycia, 偶eby jako艣 oddycha膰- nie by艂o komfortowa opcja, wiec nie by艂o wyj艣cia, trzeba by艂o zaryzykowa膰:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Szczerze zycze Ci oby wszystko wygoilo sie dobrze i bys zaczela ponownie oddychac przez nos bez uzywania kropli Ja zaluje tego ze poszlam na zabieg i tez wszystko przed zabiegiem czytalam no ale przeciez mysi sie udac ze te przypadki mnie nie dotycza a jednak sie mylilam ja milam obkurczanie falami radiowymi niby takie bezpieczne mialo byc bla bla bla juz sie nie nabiore na tw ich gadki szmatki teraz musze szukac pomocy za granica zeby jakos z tego wyjsc zycze ci duzo zdrowia i pomyslnego powrotu do oddychania pelna piersia! :-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 paulista0909
Nie dzi臋kuje, 偶eby nie zapeszy膰 ! Na chwile obecna nie u偶ywam 偶adnych kropli, oddycham normalnie, chocia偶 czu膰 przytkanie lekkie przez opuchlizn臋. Radiowe w艂a艣nie podobno niesie za sob膮 takie zagro偶enia jak Ty m贸wisz, mi to robi艂 lekarz z nieco wi臋kszym sta偶em m贸wi膮c delikatnie ;) i wspomina艂 ze nie zawsze te nowoczesne metody jak radiowe s膮 niezawodne. Trzymam za Ciebie kciuki, nie daj si臋!:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 paulista0909
Jeszcze za wcze艣nie, by m贸wi膰 o dobrych stronach tego zabiegu i jego dobrym wykonaniu, na chwil臋 obecn膮 odczuwam tylko ulg臋 po tych strasznych historiach, o kt贸rych naczyta艂am si臋 na r贸偶nych forach, ale na pewno b臋d臋 informowa膰 ! Powodzenia :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Najwazniejsze ze nie czujesz zadnych powiklan ze nic dziwnego sie nie dzieje a jedynie zaczynasz lepiej oddychac nie sadze aby cos poszlo nie tak skoro sie dobrze czujesz zazwyczaj od samego poczatku cos jest nie tak.Troche pomeczy cie katar nawilzaj nos a wszystko bedzie ok :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
paulista0909 jak sie czujesz?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Paulista0909
Witajcie! Od zabiegu min臋艂o dok艂adnie 9 dni. Tak jak kto艣 wspomina艂 wy偶ej- faktycznie meczy mnie katar, czasami ze 艣ladami krwi na chusteczce, dodatkowo nawil偶am nos ma艣ci膮, bo bez niej by艂o uczucie "sucho艣ci", chocia偶 ono ju偶 ust臋puje. B贸l nosa jest por贸wnywalny z przezi臋bieniem, choroba zatok, takie uczucie rozpierania, ale nie przeszkadza w normalnym funkcjonowaniu. Jedynie trzeba uwa偶a膰, boli g艂owa po nocy, bo jestem jeszcze delikatnie przytkana, przy schylaniu, "szarpni臋ciu si臋", gdzie podnosi si臋 ci艣nienie. Raz jeszcze powt贸rz臋, ze je艣li kto艣 si臋 zastanawia, czy podda膰 si臋 temu zabiegowi- na chwile obecna polecam. Nie wiem jak b臋dzie dalej i na ile skuteczne s膮 efekty w dalszej perspektywie, dlatego ostro偶nie wypowiadam si臋 nawiazuj膮c do chwili obecnej. Oddycham bez kropli, intuicyjnie, przez nos, to jest du偶y komfort po cakowitym zatkaniu, kt贸re zna pewnie wi臋kszo艣膰 z Was. Byc mo偶e ja akurat trafi艂am na dobrego lekarza, albo zwyczajnie lepiej m贸j organizm na to zareagowa艂, ni偶 wskazywa艂y historie na r贸偶nych forach, wiec nie chce 偶eby艣cie si臋 sugerowali, tym bardziej ze jest tak wcze艣nie po zabiegu. Ale 偶ycz臋 powodzenia ! I ciesz臋 si臋, ze mam to za sob膮 ! :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
No to super ja jestem 5 miesiecy po zabiegu i nie jest dobrze dzisiaj zobaczylam krew w nosie i nos mnie piecze nie wiem czemu tak jest raz sie wygoi a pozniej znowu to samo jak dla mnie to najgorszy zabieg jaki jest JA NIE POLECAM TEGO ZABIEGU JEST STRASZNY A POWIKLANIA NIE DO OPANOWANIA NIESTETY TERAZ MUSZE LECZYC SIE ZA GRANICA ZEBY MOC ZYC NORMALNIE !!!!!

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰