Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nowowrocławianka

Nowa we Wrocławiu.Możecie mi coś o nim powiedzieć?

Polecane posty

Gość Nowowrocławianka

Niedługo przeprowadzam sie do Wrocławia, kompletnie sama. Możecie mi troche pomóc oswoić sie z tym miastem? Co powinnam wiedzieć?

Gość gazeta wyborcza
Ja jestem ex wroclawiabnka, ale to super miasto. przepiekny rynk, ostrow tumski. wieczorem mozna fajnie sie pobawic w dyskotekach lub nawet lepiej pod parasolkami przy piwie.

Gość no więc tak .....
Najtańsze piwo kupisz w Tesco na długiej, 1,14 zł za puszkę 0,5 litra. Ma ono jednak tylko 4%, a więc wydajniej upijesz się winem Amarena dostępnym we wszystkich Biedronkach za 3,45 zł za butelkę 0,7 litra / 12% alkoholu. Coś jeszcze chcesz wiedzieć?

Gość Nowowrocławianka
heh no to bardzo cenne rady ,ale może jeszcze ktoś się wypowie?:)

Gość gazeta wyborcza
A co bys chciala wiedziec konkretnie?

Gość zalezy co chcesz wiedziec

Gość Nowowrocławianka
Gdzie moge spotkac fajnych kolesi i gdzie sa najlepsze towary na mezow?

Gość ja proponuje grafen walder
z Lidla.... tylko 1,99 za pol l. wlasnie, co chcesz wiedziec? miasto jak miasto. wszedzie tloczno, korki, non stop cos remontuja, rynek ładny, kluby dobre, mozna sie pobawić

Gdzie moge spotkac fajnych kolesi i gdzie sa najlepsze towary na mezow? co za pytanie :o fajnych kolesi i najlepsze towary na mezow spotkasz na treningu Śląska Wrocław :o

tu nie ma dobrych materialow na meza uprzedzam ;]

Gość Nowowrocławianka
A do jakich klubow chodza obcokrajowcy np Wlosi lub Anglicy?

Gość no więc tak .....
Dodam jeszcze, że miasto jest bardzo bezpieczne. Miałem kumpele ze studiów z innych miast i one np. chciały, żebym je odprowadzał z UWr na Dworzec Główny PKP, bo się same bały iść - rozumiem zatem, że w innych miastach chodzenie wieczorem jest niebezpieczne i stąd te przyzwyczajenia, ale nie we Wrocławiu. Setki razy chodziłem po mieście w nocy i nigdy nic mi się nie stało. Nie ma się czego obawiać. Najlepsza dzielnica to Borek, domy jednorodzinne blisko centrum miasta. Najgorsze to Ołbin, tzw. Trójkąt i Brochów. Tam lepiej w nocy się nie pojawiaj. Blokowiska są dosyć bezpieczne.

Gość no więc tak .....
Anglicy i Włosi imprezują zwykle w Rynku, ale najwięcej obecnie mamy Koreańczyków ;)

Tu sie zgadzam, Rynek trzeszczy od naprutych osobników wszelkiej płci, wieku, urody i narodowosci, zwłaszcza latem. Więc się pośpiesz :D

borek to moj rejon, jest ok :D a co do obcokrajowcow, duzo jest w daytonie (rynek) wlochow, w lemoniadzie na kuzniczej

a no i obcokrajowcy sa w manianie na mikolaja sw, anglikow widzialam sporo w szufladzie na swidnickiej

Zeby wszystko było jasne... Dworzec Głowny PKP to miejska kloaka, zamieszkana przez liczne niezidentyfikowane stwory, odznaczające się od reszty wyglądem, zapachem i agresywnością. Po zmroku wychodzą na żer. Spotkanie z nimi bez względu na porę jest niebezpieczne, chyba że jesteś wyszkolony i uzbrojony :D

a tam, na dworcu sa najlepsze knysze, polecam szczegolnie po imprezie:P

Gość gazeta wyborcza
szkoda troche, ze juz nie mieszkam we wrocku. ale we wrzesniu odwiedze moje miasto:))

Gość gazeta wyborcza
ja po imprezach najbardziej lubialam chodzic do KFC albo na kebaby kolo 9-bramy.

tak tam :D pycha haha:D

Gość no więc tak .....
Wrocławianka, tyle Policji, Żandarmerii Wojskowej, Służby Ochrony Kolei, Straży Miejskiej i Bóg wie, czego jeszcze nie ma chyba nigdzie w Polsce więcej niż na wrocławskim dworcu PKP. Trochę gorzej jest na PKS, bo tam jest tylko jakaś prywatna firma ochroniarska i wszyscy menele przegnani przez mundurowych z PKP oraz jakieś cygańskie plemię właśnie tam się zadomowiły. Ale i tak można się czuć bezpiecznie, tylko na PKS nie radzę kupować jedzenia, bo zaraz przychodzi ktoś prosić o drobne. To już na PKP jest lepiej pod tym względem.

Gość gazeta wyborcza
A mc Donald sluzyl za darmowa toalete (niestety do czasu bo potem wprowadzili jakies zakazy)