Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem jak to rozwiazac

problem ze współlokatorkami

Polecane posty

Od roku wynajmuję mieszkanie studenckie z trzema koleżankami. W wakacje płacimy mniej czynszu a od września pełną wartość. We wrzesniu nie mogę się jednak się tam przeprowadzić ze względu na sprawy osobiste. Dziewczyny jednak naciskają mnie żebym zapłaciła pełną wartość i rachunki. Głupio mi odmówić, ale 350 to przesada skoro tam nawet nie zajrzę... Co robić?

Gość obkih
cza było w akademiku mieszkać:P damy phii mieszkanie :O

Gość gdwf
a tylko we wrzesaniu cie tam nie bedzie??????

jak nie możesz pomóc to nie oceniaj, akademik mi akurat nie pasował

tak, mogę dopiero 2 października

Gość gdwf
wg mnie powinnas zaplacic czynsz poniewaz pokoj jakby nie bylo czeka na ciebie, a one nie moga go wynajac. Ale za rachunki nie plac, bo z niczego nie korzystasz, wiec z jakiej racji masz placisz.

ale to trochę ich wina... bo jak miałyśmy wybrać czy za wrzesień płacimy wszystko i mieszkamy to one 3 były za tą opcją i tak podpisałyśmy w umowie. Jedna to nawet chciała w sierpniu. Nie pasuje mi to, można przecież wprowadzić się przed rozpoczęciem roku

Gość Solaris777
zdecydowanie czynsz tak,ale rachunki za prad czy wode nie,nie daj sie naciagnac

Wiem że jak odmówię to będą pretensje... Pewnie zapytacie czemu z nimi zamieszkałam skoro tak... Miałam nóż na gardle praktycznie, potrzebowałam szybko jakiegokolwiek lokum i stało się. Ale nie układa mi się z nimi

Gość gdwf
znajdz cos innego,jeszcze masz miesiac czasu.

Ale nie mam w tym momencie osoby z ktora mogłabym zamieszkac, a pokoj jednoosobowy jest drogi... Termin skladania wnioskow o akademik minął

kobieto, zebys wiedziala, ile ja razy zalatwialam sobie akademik na poczatku pazdziernika :) nie przejmuj sie zadnym terminem skladania wnioskow, tylko w pierwszym tygodniu pazdziernika pochodz bezposrednio po akademikach i pytaj o wolne miejsca. mnostwo ludzi zajmuje miejsca po to, zeby zaraz z nich rezygnowac, bo np. skladaja podania "na wszelki wypadek", jakby nie znalezli mieszkania, ale potem je znajduja i z akademika rezygnuja. ZAWSZE na poczatku zwalniaja sie miejsca, uwierz mi.

Gość wlerhfsajdnv.asjdf
i nie dziwie się że będą mieć pretensje nie chcesz to nie płać ale znajdż sobie od razu nowe mieszkanie argumenty ze wam się nie ukłaada są bez sensu - czy ktoś cię zmusza żeby tam mieszkać??? skoro większością zgodziłyście się że we wrześniu mieszkacie i płacicie czynsz normalnie no to sorry...jak ci warunki nie pasowały trzeba było nie podpisaywać i szukać czegoś innego to ad czynszu opłat absolutnie bym nie zapłaciła za ten miesiąc - nie zamierzam kąpieli z gumową kaczuszką fundować nikomu chyba że usatliłyście że opłaty za zużycie energii płacicie po równo bez względu na to czy ktoś siedzi w mieszkaniu czy go nie ma jesli się na to zgodziłaś i chcesz mieszkać tam nadal to niestety musisz i za opłaty dać kase jeśli nie - tylko za czynsz i tyle a najlepiej znaleźć coś nowego skoro tyle rzeczy ci nie pasuje :P

Gość wlerhfsajdnv.asjdf
"Ale nie mam w tym momencie osoby z ktora mogłabym zamieszkac, a pokoj jednoosobowy jest drogi... Termin skladania wnioskow o akademik minął" na akademikach to ja się nie znam ale jest sporo ogłoszeń w stylu "wolne miejsce w mieszkaniu studenckim" i wcale nie musi być tak że "będzie źle bo to ludzie obcy" w moim przypadku np było tak,że ja się wprowadziłam do pewnego mieszkania do całkiem obcych mi ludzi i oni są terazz moimi "najlepszymi kolegami" choć już prawie 8 lat mija jak nasze wspólne dzielenie 4 ścian się zakończyło odwagi 🖐️

Gość draże są fuuuuuj i gejeejejeje
ubaw po pachy

Gość juz nigdy nie pojde
tez macie problemy,moj to jest nie do rozwiazania.Zapraszam do wypowiedzi,temat:ognisko

Gość nlio
No niestety musisz zaplacic za wrszesien (bez rachunkow). Tak to juz z mieszkaniami jest.Nawet w wakacje trzeba oplacac jak sie nie mieszka. Ale jak masz problemy z tymi dziewczynami to lepiej zrezygnuj bo jak zaczelo sie psuc to potem bedziecie mialy uraz do siebie i ciezko bedzie wam zyc i znowu zaufac.

Gość facet ma glos
tak jak wyzej ktos napisal pokoj na ciebie czeka wiec czynsz jak najbardziej ale rachunkow nie masz obowiazku

Już nieaktualne - te cipy sobie znalazły faceta na moje miejsce. Mówią że mają ogiera na miejscu a ja i tak im tylko zawadzałam