Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aca

Zazdrość... jak ją leczyć? czy to chore?

Polecane posty

Gość cruzoe
tinakkka spij spokojnie:) moj wychodzi codziennie wraca nad ranem:(w domu nie rozmawiamy-dopiero mysli mi sie kotloja z kim jest i co robi

Gość Aca
tinakkkka bedize ok:) na pewno... ja jestem ciekawa czy moj jeszcze zadzwoni...ale to sie okaze z czasem... kurcze i nadal nie wiem jak walczyć z zazdroscią? :( ja też już powoli bede leciec...ale jutro też tu zawitam na pewno:P

Gość A CO JA MAM POWIEDZIEĆ
Aca --- ja mam tak samo, mój chłopak to typ imprezowicza, gdyby nie alkohol, kumple mu by nie byli potrzebni, ale jednak może z nimi wyjść, popić itd. i wybiera ich nieraz ;] ale hmm przywykłam, mimo że czasami to boli, ale ogólnie widzę, że mnie kocha i mu bardzo na mnie zależy :) Ważne, że jak piją to u któregoś w domu i nie ma żadnych panienek. Ciagle smsujemy ze sobą itd :* cruzoe --- a zastanawiałaś się nad tym, czy chcesz by tak wyglądało twoje życie? Twój związek? Tinakkkka --- dobranoc;* zobaczysz będzie dobrze :)

Gość cruzoe
jak sie nie klocimy jest ok-bajkowo i super problem powraca jak sa zgyzy-wtedy ma wszystko gdzies jakby inna osoba-bez uczuc bez serca zastanawiam sie wlasnie czy dalej warto to ciagnac

na pewno skorzystam z Waszych rad, zaraz sklece coś i jej wyśle @ a najwyżej pozniej jeszcze pogadamy telefonicznie. znajac ją to odwroci kota ogonem, ale i tak sprobuje, bo jak na razie to pozegnalismy sie mowiac sobie "milego spotkania z kolega" i "pewnie tam spotkasz jakas fajna kolezanke".

Gość Aca
no tak tylko ze mój wlasnie imprezuje z kumplami gdzies... wiem ze nei pije to jeden plus... i jeszcze to ze dzwoni... ech... ale i tak mam czarne mysli :(;/

to powiedz mu, by przemyślał co jest dla niego priorytetem w życiu. Ty czy zabawa i kumple. Jak przemyśli, niech da Ci znać i wtedy oboje już sami będziecie najlepiej wiedzieli co macie robić:*

Gość cruzoe
nie mam szans by wygrac z nimi:( taki lekkoduch i tyle zalewamklawe lzami-spieprzylam sobie zycie

Aca --- kochana, to tym bardziej się nie martw ! Skarbie :) Chłopak trzeźwy nic nie zrobi, jak naprawdę mu na Tobie zależy :) Gorzej by było gdyby właśnie pił, wtedy mogłabyś się martwić

cruzoe --- ale powiedz tak mu... może to do niego przemówi

Gość Aca
wiem własnie... w sumie na poczatku myslałam ze bedzie pił... a teraz jak rozmawialismy powiedzial ze nei pije bo nei chce... wiec sie z tego ciesze :) dobra ja lece też juz powoli spac :* dobranoc :) trzymam kciuki za nas wszystkie :)! powodzenia

dobranoc Aca ;*

Gość cruzoe
stracilam wiare w lepsze jutro:( trzymajcie sie uciekam spac o 7 musze wstac do pracy !!!

A CO JA MAM POWIEDZIEĆ doradz mi cos ;) juz mam taki metlik ze ten tekst ktory wymyslilem w @ jest jakis plytki i nie wiem czy cos zdziala

a co jej napisałeś? Ja bym napisała na twoim miejscu, że strasznie ci na niej zależy i jest bardzo ważną osobą w twoim życiu, ale boli ciebie to, że wiecznie coś przed tobą ukrywa i ma jakieś tajemnice przez co twoje zaufanie do niej jest coraz mniejsze, a przecież nie na tym powinien polegać związek. Skoro ty jesteś wobec niej uczciwy, to czemu ona nie jest. Powiedz/napisz jej, że teraz wyjeżdżasz na miesiąc i przez jej zachowanie twoje obawy są jeszcze większe, ale ufasz jej i wiesz, że nic głupiego nie zrobi bo przecież Ciebie kocha. się rozpisałam;d

no i dodaj, że skoro tyle razy do siebie wtracaliście, to chyba to świadczy o tym, że wam na sobie zależy i chcecie zbudować piękny związek, ale niestety związek budowany na kłamstwie i niedomówieniach, może szybciej runąć niż to jest do przypuszczenia a przecież nie tego chcecie

osz, ja chcialem napisac krotko i dosadnie, tak zeby dotarlo, ale musze to poprawic, dodac to ze mi na niej zalezy :D

;d ja niestety nic krótko nigdy nie umieć ująć :) Jak mam coś do powiedzenia, to z pełną treścią hehe :) Zawsze mój chłopak się z tego śmieje :) nmzc;* życzę Powodzenia:)

Gość głoszacy prawdę
deserted i cruzoe idać jak na dłoni, że Wasze drugie połówki Was zdradzają i nawet dają Wam wyraźne sygnały, ze czekają aż to Wy zrobicie ten krok w kierunku rozstania by samymi nie czuć sie winnymi. Kończcie to, póki możecie. I jeszcze coś. Zaden facet uczciwy wobec swojej dziewczyny nie będzie notorycznie wybierał kumpli. Kiedy jesteś zakochany mózg działa inaczej i musisz spędzać czas ze swoją druga połówką kosztem innych, a nie na odwrót. Pomijam kwestię tych, którzy to się swietnie bawią, a swoje dziewczyny zostawiają w domu. Nie łudzicie sie, że coś dla nich znaczycie, po prostu chcą pewnego ruchanka, a na imprezce sobie wyhaczaja nowe ofiary. Może jeszcze dodam, że jezeli partner reaguje agresywnie na Twoją osobę i szuka pretekstu do kłótni to znaczy, że kogoś ma, podobnie jezeli przestaje uprawiać z Tobą seks (to przynajmniej jest uczciwe, bo zadnego syfa Ci nie przynieise).

Nie łudzicie sie, że coś dla nich znaczycie, po prostu chcą pewnego ruchanka, a na imprezce sobie wyhaczaja nowe ofiary. ---------------- z tym przegiąłeś ;)

Mój chłopak akurat ma czasami takie odchyły, że woli gdzieś wyjść z kumplami i co? Ma już mnie tylko do ruchania? A jego łzy gdy nam się nie układa, wybaczanie mi nawet jak to ja popełniłam błąd i go zraniłam, proszenie o to, bym go nigdy nie zostawiła oraz o dziecko uważasz za czystą grę? Jest atrakcyjnym facetem, mógłby mieć wiele dziewczyn gdyby tylko chciał a jakoś od ponad 3. lat jest ze mną. Więc nie oceniaj sytuacji pochopnie.

Do deserted Dziewczyna twierdzi że jesteś zazdrosny i będziesz robił awanturę, czy to jest prawda? Jeśli tak to nie dziw się że nie o wszystkim Ci mówi. Mam pewne \"doświadczenie w zazdrości\" właśnie rozpada się mój 20 letni toksyczny związek. Ja miałam podobną sytuację mąż był zazdrosny o wszystko, nawet gdy na kogoś popatrzyłam, nawet gdy rozmawiałam z kuzynem czy szwagrem. Dla świętego spokoju, przestałam spotykać się z koleżankami, przestałam rozmawiać z ludźmi, chodziłam ze spuszczoną głową, żeby przez przypadek na kogoś nie spojrzeć jednym słowem zrezygnowałam z siebie. Wszystko dlatego że bardzo go kochałam Po 18 latach małżeństwa dowiedziałam się że ożenił się ze mną tylko dlatego że ja byłam w ciąży, a ja to niby wyszłam za niego dla pieniędzy. Otworzyły mi się oczy, teraz mam 40 lat jestem sama jak palec, zero koleżanek, znajomych .Zaczęłam walczyć o siebie, w końcu napisane jest \"Kochaj bliźniego swego jak siebie samego\" Jeśli kogoś naprawdę kochacie nie ograniczajcie go, jeśli ta druga osoba was kocha to na pewno nie zdradzi, dbajcie o Wasze związki , ale nic na siłę. Zazdrość może zniszczyć nawet największą miłość, tak jak było w moim przypadku. Niech to co napisałam będzie dla was przestrogą.

Gość Aca
i jak tam dzisiaj u Was moje drogie? u mnie niby ok.. ale znów czuję sie zazdrosna o to ze jest z kumplami na piwie... :(

Gość tinakkkka
u mnie niby lepiej. powiedzialam mu otwarcie co mysle o jego samotnych wyjsciach, mojej zazdrosci itp. ponoc z facetem trzeba grac w otwarte karty. Jak to juz nie pomoze to ja rezygnuje.... eh.... ale teraz jest dobrze. w sumie jak sie spytal po co strzelilam focha jak sam poszedl na wesele, to nie wiedzialam co powiedziec.........

Gość naiwne jesteście
przykro czytać :O żaden kochający facet nie szlaja się z pannami po barach :O mój by nigdy nie poszedł na wesele lub jakąś większą imprezę beze mnie!!!! albo idziemy razem albo nikt nie Idzie... co to za związek???? ja rozumiem że może wyjść z kolegą na piwo ale nie na jakąś balangę całonocną to chore , i wy dajecie sobie wmawiać ze jest ok i że oni tam nic nie robią :O i jeszcze cytacik :P "przejdzie wam jak wam się zacznie odbierać inną cipką "

Gość cruzoe
Gloszacy prawde rozbawiles mnie:D na jakiej podstawie oceniasz mie?po co te wulgaryzmy? napisze tak-kazdy sadzi wg siebie:P u mniz cicho spokojnie,on oglada tv a ja wpadlam zobaczyc co u Was

Gość cruzoe
Dobra walka-bardzo madre to co piszesz,zycze Ci bys jeszcze zaznala prawdziwego szczescia❤️napewno ten ktos bedzie z Toba bardzo szczesliwy:)

a ja właśnie niedawno wróciłam od mojego chłopaka :) Było ok do czasu, gdy nie powiedział mi, że jego dwóch kolegów zaproponowało mu wyjazd w góry na max 3 dni... (od razu mówię, że to nie ci koledzy, przez których są kłótnie) hmm na początku się wściekłam, jak w ogóle może analizować taką sprawę skoro ma mnie.... Zaczęliśmy rozmawiać, powiedział, że taka okazja może szybko się nie powtórzyć, że to zwykły wypad z chłopakami i nic więcej, że nie mam czym się martwić... Żebym zaczęła mu ufać, bo daleko nie zajdziemy bez tego i sama siebie wykończę oraz, że zachowuję się tak, jakbym myślała, że on jest bezduszny i nie odczuwa za mną tęsknoty. Zapytałam do ` nigdy nie okazujesz mi żebyś tęsknił` a on na to odp. mi ` jesteśmy ze sobą od ponad 3. lat, dobrze wiesz, że taakie odczucia duszę w sobie, chyba że naprawdę mnie przyciśnie..` może jestem głupia, ale poczułam się jak egoistka, która myśli tylko o sobie... i jak autorka wcześniej wspomniała... nie ograniczajmy się... oczywiście w rozsądnych `rozmiarach`, bo wszystko ma swoje granice :) Dziwnie mu ufam, że nic tam nie zrobi... bynajmniej teraz;* nie wiem co będzie się działo, jak jednak zdecyduje się pojechać...