Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Porcelankaaaaaaa

HIGIENA PSA

Polecane posty

Gość Porcelankaaaaaaa

Eju powiedzcie mi, jak mam oduczyć 2miesięcznego szczeniaka (kundelka) załatwiania swoich potrzeb w domu??? Nie chcę by to było zbyt drastyczne, ale dawało efekty... Najlepiej gdyby podane metody były już wypróbowane ;]

Gość lookalikeee
wiem że jak zwierzak narobi to dajw się mu klapsa i do powąchania to co zrobił, że niby wtedy ma wiedzieć że to za to... ale czy ja wiem

Gość ykyktkyhj
kupic preparaty do oduczania, wyprowadzac od razu jak wstaniesz potem co godzine

jak przylapiesz na sraniu to w dupe i na dwor wyjdz a ajk zobaczysz zrobiona kupe to posprzataj i nie reaguj i tak nie bedzie efektu

Gość patologia crew
mój dawał znaki przed każdą potrzebą, więc zawsze na czas wynosiłam go z domu. o tyle łatwiej miałam. znajoma rozkładała gazety, a z czasem zmniejszała ich ilość, kiedy została jedna zabierała psa na dwór, kładła na trawie ostatnią gazetę, na której się załatwiał. kiedy się przyzwyczaił, że gazeta jest poza domem, to przestał syfić w środku :D powodzenia, bo to niełatwe zadanie.

Gość Porcelankaaaaaa
ja właśnie z tymi gazetami nie mogę zrozumieć... to jak gazety były porozścielane po całym domu? Skąd mogę mieć pewność, że pies na nie narobi?

Gość tajemnicze uszko
najlepszym sposobem jest wlasnie pokazywanie psu co zrobil i dawanie mu lekkiego klapsa za to. I najlpiej dodac do tego poprostu "nie wolno" Pies od malego pownien sie uczyc tych slow.:)

Gość tajemnicze uszko
no i musisz jak najczesciej wychodzic z nim na dwór i za kazdym razem jak sie tam zalatwi pochwalic za to:)

co do tej gazety - najpierw naucz pieska załatwiać się na gazetę (musisz go obserwować, jeśli będzie zamierzał się załatwić to podsuwasz mu pod tyłek gazetę i chwalisz/dajesz smakołyk kiedy już to zrobi), szybko przyzwyczai się, że gazeta to jedno miejsce do załatwiania się. potem gazetę stopniowo przesuwasz w stronę drzwi, a na samym końcu wynosisz na trawę i tam przyzwyczajasz go dalej. polecam sposób tajemniczego uszka, ja go co prawda nie stosowałam, ale znajomi chwalą, że szybko i bezproblemowo, więc musi być dobry :)