Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aguśśśśśśśśśś

kto mi pomoże?? ciąża pozamaciczna...????

Polecane posty

Gość Aguśśśśśśśśśś

czy normalne testy ciążowe pokaża wynik pozytywny nawet jeżeli będzie to ciąża pozamaciczna???

w razie podejrzeń, bólów natychmiast do szpitala, wynik testu nie wskazuje, jaki to jest rodzaj ciąży

Gość aguśśśśśśś
jestem teraz w czasie dni plodnych i owulacji wiec moze dlatego mnie ten brzuch tak pobolewa. ojawow zadnych nie mam a od stosunku mialam juz dwa okresy (bolesne i bfite) a test robilam i wyszedl negatywny .. co o tym sadzicie??

Gość zacytuję sobie
no to nie jestes,masz owulację i tyle w temacie

a ja tak tylko zapytam z ciekawości: wiesz kto to taki ginekolog? i o czego służy usg??? z opisu wynika że to owulacja, ale jak masz takie podejrzenia to chyba można ruszyć pupę i iść do lekarza sie zbadać?

Gość latynoska22lata
Jak najbardziej tak nawet jak ciąża poza maciczna pęknie wiem bo sama tak miałam.

Gość zyrafa-dluga
ciąża pozamaciczna na początku rozwija się tak samo jak normalna ciąża, różnicą jest miejsce zagnieżdżenia - najczęściej w jajowodzie, ale bywa też w jajniku, w szyjce macicy, lub też w samej otrzewnej poza narządami rodnymi. tak samo jak w zwykłej ciąży łożysko produkuje hormon betaHCG który jest wykrywany przez testy ciążowe. na samym początku ciąży sama nie poznasz, że ciąża jest pozamaciczna. po 5 tygodniu ciąży zaczynają się objawy, jakimi są bardzo silny ból w dole brzucha, może krwawienie. jeżeli szybko zdiagnozuje się ciążę pozamaciczna (dzięki USG i robionemu co kilka dni poziomie betaHCG), nie pęknie i nie rozerwie ona narządu w jakim się zagnieździła, ponieważ usuwa się ją najszybciej jak to możliwel. gdy już ciąża pozamaciczna pęknie, jest to zagrożenie życia - może powstać krwotok wewnętrzny, pojawi się wstrząs, jeżeli uda się ocalić kobiecie życie, to może być tak, że niestety narządów rodnych już nie da sie uratować. www.polozna.wordpress.com