Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość joooasssiia

Zgłosić do schroniska?

Polecane posty

Gość joooasssiia

Już kiedyś zgłosiłam swoich sąsiadów - pies był przywiązany do budy, prawie nie dostawał jeść, byl chory, miał jakieś takie rozwalone ucho, zaropiałe, muchy już na nim żerowały. Zgłosiłam anonimowo i podałam adres. Przyjechała kobieta z dwoma policjantami, sprawdzili psa, pouczyli, mieli przyjechać za kolejny tydzień żeby sprawdzić, ale pies wtedy dziwnym trafem zniknął... Podobno umarł z tej choroby. Oczywiscie ta sąsiadka nie wie że to ja i przyszła się do nas skarżyć jakich to ma wstrętnych sąsiadów (podejrzewała kogoś innego). No i mam innego sąsiada... który tu prawie nie mieszka, bywa tu raz na parę dni, a psy są same. Jako że to są rottweilery i często uciekały przez bramę, policja była tu nie raz i nie dwa, gdy chodziły sobie samopas na ulicy. Kiedyś jedna jego suka (rottweiler) zdechła pod bramą... leżała tak parę dni, muchy nad nią latały. Nie wiem czy i jak często on je karmi i daje pić. Psy własnie szczekały ostro, wyjrzałam przez okno, zobaczyłam sąsiada który wrzeszczał na psy i je bił. Nie jestem jednak tego pewna czy psy, czy uderzał obok, bo wziął wielki kij i z całej siły robił zamachy, a psy warczały. Chyba gdyby je bił, to by piszczały czy coś? Az mialam ochotę krzyknąć na niego, ale to jest dobry przyjaciel moich rodziców a ja w sumie gówniara jestem... Mam ochotę to zgłosić, ale rozważam - jak mu je w koncu zabiorą, to w schronisku będą miały jeszcze gorzej? A może pójda od razu na uspienie? Co zrobić?

Gość rtggujhjuijuikoi
Ty dziewczyno psy warczaly na wlasciciela bo napewno je bil zglos to jak najszybciej bo te biedne istoty cierpia a ze to jacys przyjaciele kogos to nie twoja sprawa bija zywe stwozenie to niech za to teraz slono zaplaca

Gość zglos koniecznie
zgloś koniecznie po pierwsze psy cierpia a po drugie jak sa glodne i wychodza to moga kogos pogryzc :(

Gość łoliszon
zgłoś i to szybko, po co mają zwierzaki cierpieć. skrzywdzone zwierzaki mogą rzucić się na człowieka, zwłaszcza jak są głodzone i katowane. i znowu będzie zwierzak wszystkiemu winien, a to przecież nie ich wina tylko ludzi bo je źle traktują !!!!!! nie mioej wyrzutów sumienia z powodu znajomych, niej z powodu krzywdzonych zwierząt, one nie mogą się bronic.