Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aganieszkaaaa

Co mi jest?

Polecane posty

Gość Aganieszkaaaa

Jakiś czas temu zauważylam że nie goją mi sie rany... Tzn. goja ale bardzo wolno... Np drobne zadrapanie ktore kiedys znikalo po 3 dniach teraz mam przez 3 miesiace i w dodatku zostaje mi blizna... rozdrapanie malej krostki konczy sie dziura o srednicy centymetra... Jakos glupio jest isc do lekarza z czyms takim... w sumie nic takiego mi nie jest... Czy moze ktoś tak miał?

Gość śliczna mała.
Masz słabą krzepliwość krwi.

Gość KOBIETY TO IDIOTKI
Lepiej idź z tym do lekarza, bo to nie żarty, jeśli tak wolno odbudowuje się tkanka.

Gość albo tak albo nie
albo masz problem z cukrem we krwi i idz jak najszybciej do lekarza, bo taka trudno gojaca sie rane moze szybko zaatakowac jakas bakteria, u znajomej mojej mamy 15 lat temu taka nie wykryta cukrzyca skonczyla sie sepsa po rutynowym zabiegu u dentysty....

Gość albo tak albo nie
nie to zebym chciala cie straszyc, ale idz poki czas, bo nigdy nie wiadomo...lekarz na pewno potraktuje cie powaznie, bo to jest powazne!!!

Gość mawronka
ja wiem tylko tyle ze moze brakowac ci min. witaminy C;ale w lekarza ci nikt na forum nie bedzie bawił...

Gość mi też źle goją się rany
ale ja to bagatelizowałam przez jakiś czas, aż do momentu kiedy zemdlałam. Poszłam do lekarza zrobiłam badanie we krwi, wyszedł mi niski cukier.

Gość Aganieszkaaaa
I co mam mu powiedziec ze sie martwie bo mi sie przejevhalo paznokciem po skorze i wolno sie goi? Nie chodzilo mi o takie duze rany zeby az krew tryskala... pewnie bym sie wykrwawila z predkoscia swiatla ;/

Gość albo tak albo nie
tak, masz mu powiedziec, ze zauwazylas, ze zle goja Ci sie rany! powinnas to jak najszybciej zdiagnozowac i zaczac leczyc, bo jak zdarzy Ci sie jakis nieszczesliwy wypadek i rana bedzie wieksza, to moze sie okazac, ze jest za pozno na leczenie i skonczyc sie zle... i nie chodzi mi tu o najgorsze, ale o szereg powiklan!!! to tylko dobra rada...

powiedz, ze chciałabyś prosić skierowanie na rutynowe badanie krwi, bo dawno nie miałaś robionych. Raz do roku należy sie nam takie skierowanie.

Gość Aganieszkaaaa
Ale kiedys tak nie mialam... to mozliwe zeby od tak sie nagle cos zmienilo z ta krwia?

ja też kiedyś nie miałam tak niskiego cukru. Jakieś 2lata temu miałam 75, czyli norma, a teraz 53 .Trzeba robić badania co jakiś czas profilaktycznie.

Gość Aganieszkaaaa
A co sie z tym pozniej robi? jakies tabletki czy cos?

Gość na razie mam robić badania
leczenie farmakologiczne na razie odpada, bo staram się o dziecko. Poza tym nie wiadomo, może to tylko chwilowe.

Gość lkjh
u chorych na cukrzyce zle sie goja rany.wiem cos o tym.......