Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Smutna1265

wstydze sie przyprowadzic chlopaka do domu

Polecane posty

Gość Smutna1265

zwlekalam ile wejdzie ale w koncu on juz zaczal naciskac...jego dom jest zadbany czysciutki a u mnie burdel..w koncu przekonalam matke by zrobic remont..wymalowac pokoje i oswierzyc podlogi..zerwalismy juz w jednym pokoju tapety..ale niesety mimo przekonania ze uzyskamypozyczke tak sie nie stalo. Sa przeszkody nie do przebicia i jedynie zostaje provident...ale to samobójstwo! Poprosilambabcie by wziela na siebie a my bedziemy placili ale ona stale odmawia- wredna wogole nie rozumie ze mie wstyd przyrpowadzic chlopaka do domu:/ Nie piszcie mi ze jak kocha to zrozumie i wejdzie nawet w najgorszy syf. Prosze tylko owsparcie i ewentualne pomysly co bym mogla zrobic i skad wziasc gotówke?

Gość a to musiecie
przychodzic dio Ciebie mowiasz ze nie masz warunkow do przyjmowania gosci i tyle :o

a tak powaznie,to myślę,że mozecie przeciez narazie spotykac się gdzies na mieście.nie koniecznie od razu wtargaj go do domu.powiesz mu na kolejnych spotakniach jak jest a on,jesli będzie chciał to zrozumie,jesli nie..zwyczjnie nie był ci pisany;(

Gość Smutna1265
Ja juz 2 lata zwlekam..ja u niego bylam juz z 20 razy a on u mnie ani razu. Nalega ze chce poznac moja rodzine...wiem ze mnie po tym nie zostawi...ale mi wstyd nie pozwala.nie wiem juz co zrobic:/

Gość olllllllllka
wiesz mozesz sama poczyścic ściany i pomalowac,farba nie jest aż taka droga,zawsze top czyściej

Gość Smutna1265
przez te 2 latanie mielismy srodkow do zycia wiec remont odpadal namaksa..ale od 2 miechow moja mama znalazla..jak sie okazuje to za krotko by mogla dostac pozyczke:/minimummusi przepracowane miec 3 mc.

Gość nie przesadzaj z tą pożyczką
wiadro farby kupisz bez pożyczki. Jak zdarłaś tapety to zmyj ściany, zagipsuj ubytki i kup zwykłą białą farbę a do tego możesz dodać barwniki za 4 zł sztuka. Właśnie wymalowałam kuchnię i łazienkę i wygląda ładnie i czysto a wydałam około 100 zł

Gość Smutna1265
tam mialo byc ze znalazla prace

Gość olllllllllka
no to jeszcze miesiac:)

eh a co ja mam powiedziec XXI wiek a ja mam kibel na dworzu brak łazienki i mieszkam z mam w jedym pokoju bez ogrzewania, ciepłej wody jezeli mówisz o wstydzie zwiazanym z mieszkanie to brzydkie sciany sa do przezycia ja to mam przejebane i żadnej szansy na poprawę losu póki co bo studiuje

Gość może z neta zrezygnuj
i kup za to farb¶ do pomalowania ścian

Gość Smutna1265
tak tylko ze ja mieszkam w starym budownictwie gdzie jak zerwalam tapety to normalnie sa dziury w scianach. Sciana wyglada fatalnie:/ Pomalowanie nic nie da..trzeba by bylo polozyc jakas tapete albo wszystko wygipsowac a to kosztuje:/

Gość Smutna1265
na sama farbe mnie stac...nie musicie byc tacy kąśliwi lepiej juz sie nie wypowiadajcie...mówie ze samo pomalowanie nic nie da..on przyjezdza za 2 tyg a ja nie mam pomyslu co mam zrobic:/nie da sei juz tego odwolac.

Gość Smutna1265
ja studiuje dziennie..w wakacje pracuje ale to co zarobilam mam odlozone na caly rok studiow:/i nie moge tego ruszyc bo potem nie bede miala na zycie

Gość kaczunia
to niech on Ci pomoze kup gips do scian/sa rozne rodzaje-ja sama uzywalam ze 2/, szpachelke, farbe i pedzle/walek +kuwete do farby+kij do walka niech on Ci pomoze

Gość Smutna1265
ale ja sie wstydze po prosty wstyd mi nie pozwala by on zobaczyl moj dom w takim stanie...nie musi byc slicznie..nowoczesnie ale chociaz odsiwezyc bym chciala.Chce to wszystko zrobic przed nim...tylko nie wiem skad moge jeszcze wziasc kase:/

Gość Ratowniczek
Sprzedaj komputer lub oddaj do komisu. Rozejzyj sie wokol, zapewne masz cos co mozesz sprzedac np ciuchy ktorych nie nosisz, a sa w dobrym stanie. Ewentualnie niech twoja mama idzie do OPS i tam zlozy wniosek o zapomoge.l

Gość Smutna1265
do ratowniczek- odpieprz sie od mojego kompa..pisze mgr i raczej komp jest mibardzo potrzebny!

co za bzdura sprzedaj komputer ....dobre rady:O o zgrozo ja zebym mogła normalnie mieszkan potzrebuje kilkunastu tysiecy na remont zeby doprowadzic do stanu uzywalnosci bo oprocz tragicznych warunków dach przecieka moze warto wydac pare złotych z tych pieniedzy które zarobiłas a w roku szkolnym zaczepic sie gdzies w pracy np na promocje

Gość ..................p...........
a skąd jesteś

Gość nie przesadzaj z tą pożyczką
to masz trzy wyjścia: 1. wyrównać ściany na tyle na ile dasz radę ( ja tak zrobiłam SAMA w łazience). Kupujesz gładź gipsową i taką plastikową "szpachelkę" za 10 zł do kładzenia gładzi i heja. To nie jest trudne :) ale roboty sporo. 2. kupujesz najtańszą tapetę papierową do malowania ( ok 10 zł rolka w castoramie), kładziesz na ściany i dopiero to malujesz 3. szukasz fabryki tapet w twojej okolicy ( w necie) i sprawdzasz czy mają sklep firmowy. W sklepie firmowym ja kupiłam tapety winylowe po 14 zł rolka do pokoi. Wyprzedają też taniutko ( 5 zł rolka) resztki które im zostały po 3-4 rolki. Możesz pokombinować i np. 2 ściany wytapetować a 2 wymalować pod kolor. Albo już zupełny hardcore: zbierasz wrześniowe kolorowe liście klonu, suszysz, malujesz bezbarwnym lakierem ( może być i do paznokci) i przyklejasz na wymalowane biało ściany :)

Gość kaczunia
po pierwsze to niech facet Ci pomoze, bo sama mozesz nie dac rady bo to jest ciezka fizyczna praca Wiem bo tez zdzieralam tapety i mylalm sciany :o potem bylo szapchlowanie dziur, szlifowanie, malowanie tfu😠... co Ty taka honorowa jestes co? facet ma wiecej fizcycznej sily, wiec trzeba z tego skorzystac tym bardziej, ze to Twoj facet

Gość Smutna1265
normalnie mam ochote sie powiesic...ja zawsze potrafilam kazdemu pomoc nawet finansowo gdy mialam z czego a teraz nawet na swoja jedna i druga babke ktore kase maja nie moge liczyc. Gdy zwierzam sie ze sie wstydzie i prosze je o pomoc ze oplace rachunki z mama itp one i tak odmawiaja a czas ucieka..predzej sie powiesze niz go w ten syf wprowadze:/

Gość Przecież
mówisz, że on zna sytuację.. Wiec powiedz mu szczerze, że starałaś się wypaść przed nim jak najlepiej, zdarłaś te tapety i dopiero się okazało, że nie będzie kasy:/ Jak się kochacie to zrozumie.szczerość jest najlepsza. A jeśli to zmieni jego podejście do Ciebie to znaczy, że to jakiś burak.. Przecież nie jesteś fleją!Jest taka a nie inna sytuacja tylko z powodu kasy. Po to studiujesz, żeby w przyszłości mieć lepiej. Jeśli jest wart Twoich uczuć- to bedzię sam miał tego świadomość, nie trzeba mu będzie tego tłumaczyć i na pewno nie ucieknie...

Gość kaczunia
a zrobilas kosztorys tego remontu? moze wcale nie trzeba brac pozyczki i bulic odsetek :o przeciez to nie kafelki tylko pokoj

Gość Smutna1265
to sa 3 pokoje gdzie sa wszedzie stare wrecz juz siwe tapety...tak samo w kuchni masakra...potrzebuje tam zmienic sciany..sufity pozalewane i starsznie popękane to chociaz kasetony jaies tanie polozyc..i napewno w 1 pokoju i w kuchni gumolit trzeba bo podloga w stanie juz gorzej niz katastrofalnym..nie mam pojecia ile moze mnie ten remot kosztowac.