Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość twinka

bede mieć bliżniaki

Polecane posty

Gość twinka

muszę się tu podzielić z wami tą wiadomością, od dawna tu zaglądam i w koncu udalo sie! po 11 latach malzenstwa zaszlam naturalnie w ciaze i okazalo sie ze bedzie dwojka, oplacalo sie czekac!!!!!!!!!!!!!!! czy jest jeszcze ktos z ciaza blizniacza? ja nie pracuje wiec siedze wdomku i musze lezec bo mam ciaze zagrozona..

twinka, gratuluję. robiłas moze badanie na beta hcg? bo ja robiłam i strasznie szybko rosnie,lekarz dzis powiedział ze moze to sugerowac ciąże blizniaczą. tylko nie wiem jakim cudem miałabymmiec blizniaki- ty masz jakies dwojaczki w rodzinie,lub twój mąz?

Gość twinka
dzieki za gratki:) no wlasnie nie mamy w rodzinie zadnych blizniakow wiec sama jestem zdziwiona, mi tez bardzo szybko rosnie bhcg:) jestem przeszczesliwa, to juz 4 miech a brzuch mam jak na 6:D ale prawie nie przytylam, tylko brzuch mi rosnie, na wadze tylko 5 kilo..

Gość madzia234567890-=
gratulacje.zycze zdrówka dla Ciebie i oczywiście dzieciaczków

Gość twinka
minimonia, przykro mi.. zajrzalam na twoja stopke.. trzymaj sie , jestem z Toba!

twinka, a mozesz podac jakies konkretne liczby? tzn chodzi mi o te pierwsze badania jakie miałas.co ile robiłas? bo ja mam co 48h, i w takim przedziale czasu przyrost mam o 310%- a w ciąży pojedynczej normą jest jak ilość bety się podwoi. mi się \"poczworzyła\" :) z 5,81 po 48h zrobiło sie 24 :)

twinka jest temat o Ciąża bliźniacza, zapraszamy - chodź większośc już rozpakowanych i gratulacje

Gość twinka
chetnie sie przylacze.. ale chyba juz jutro, bo mój luby wrocil;) idziemy sie poprzytulac pod kocykiem:)

Twinka witaj !!! Ja jestem obecnie w 16 tc blixniaczej dwukosmówkowej i dwuowodniowej, czyli też 4 miesiąc :))) mam termin na 13 lutego, choc co usg to i termin sie zmienia :) Jak się czujesz, jak znosisz ciążę. Ja mam już 9 letniego synka, z mężem staraliśmy się 4 lata o dziecko, ale we wczesnej ciąży miałam poronienia 5 razy!! okazało się że mam niedoczynność tarczycy i niedomogę progesteronu, ale własnie wtedy jak sie to okazało to zaszłam w ciąże, jestem na duphastonie 3x1 luteinie 2x1 i biorę zastrzyki z clexane w brzuch. Ja czuję się świetnie, jakbym nie była w ciąży, aż czasem się zapominam choc to ciąża zagrożona. Ja też nie wiem skąd te bliźnięta, doktor moja się śmieje że to bonus za tyle lat niepowodzeń :) My jesteśmy baaaardzo szczęśliwi, a jeszcze jakby sie jakas dziewunia trafiła to chyba poryczę się ze szczęścia ;0 Pozdrawiam Cię cieplutko i może niech to będzie nasz topic :)

Gość angie-10-1983
witam, obserwuje was juz od kilku miesięcy, odkąd wiem, ze będę miała bliźniaki. jestem w 26 tyg.(6 miesiąc). moje dzieciaczki mają już pewnie około 23 cm i 700 g. usg miałam miesiąc temu więc trudno mi to ustalić . ale na pewno urosły bo ja niestety też. przytyłam już łącznie 11 kg. (68 kg)!!! będę miała synków. to ciąża dwukosmówkowa i dwuowodniowa prawdopodobnie bo późno było robione usg i ciężko stwierdzić. chieliśmy z mężem córeczki, bo synak juz mamy. Bartek ma 1,5 roku. ale grunt, że zdrowe!!!! prawda?? troche boję się przedwczesnego porodu, to poważny problem w ciąży bliźniaczej. synka urodziłąm w 38 tyg. i ważył tylko 285 g. malo a to mają być przecież dwa!! czekam na odpowiedzi. odezwijcie się do mnie, może ktoś też ma termin na podobny czas?

no proszę.....same znajome :):):) zapraszamy na nasze bliźniakowo ;)