Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ugkgtjh

matura rozszerzona z biologii i chemii

Polecane posty

Matura nie jest ważna... za 10 lat. Jeśli ktoś w danym momencie ją zdaje, jest to jakaś granica, którą się pokonuje, by przejść do następnego rozdziału w życiu. Dlatego nigdy jej nie należy lekceważyć. No ale do tematu.. To, czy da się radę, czy też nie, zależy tylko od tego jak będzie się chciało podejść do przedmiotu. Jeśli to kaprys, bo to modne i daje perspektywę, że będzie się lekarzem lub dentystą, powiem szczerze, może być bardzo ciężko, ale nie jest to niemożliwe. Trzeba się wtedy liczyć, że nadgonienie materiału może zająć dużo czasu. W końcu to dwa lata stracone. Kwestia korków. Tutaj warto zadać sobie pytanie, czy dana osoba mnie czegoś nauczy? Wielu studentów w okresie roku szkolnego ogłasza się, że udzieli korepetycji. Trzeba być wobec nich ostrożnym. Powodem jest nie tyle brak wiedzy, bo tą mogą posiadać naprawdę rozległą, ale o kwestie dydaktyczne. Nie każdy naukowiec będzie dobrym nauczycielem, tak? Co jest bezpieczne? Firmy, które prowadzą kursy maturalne. Dlaczego na nie wskazuję? Po pierwsze, nauczyciele, którzy tam uczą na co dzień zazwyczaj są też dydaktykami w szkołach, więc mają doświadczenie. Po drugie, pracuje się zazwyczaj w małych grupach, wiec jest element rywalizacji, a także rozwiązywanie wspólnie problemów i wyciąganie wniosków. Po trzecie, cena. Student weźmie 40-50 zł. Firmy od 20 do max 25. Dwukrotna przebitka, a pewniejsza jakość nauczania! Czasem warto zwrócić uwagę na to, czy dana firma działa w interesującym nam mieście lub regionie. Taki np. Ratajczuk ma swoje filie w całej Polsce, ale już Eureka jest stricte regionalna i ma okolice Zielonej Góry.

Gość gość
Moim zdaniem , lepiej wybrać się do szkoły policealnej niż na studia, wiecej można się nauczyc i zdobyć praktycznej wiedzy, bo w dzisiejszych czasach liczy sie praktyka a nie teoria. Ja zapisałam się do Profesja Edukacja w Warszawie na higienistke stomatologiczną , może ktoś chęty ze mna?