Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość padlock

czy można ułożyć sobie zycie poraz kolejny?

Polecane posty

Gość padlock

mam 31 lat i 4 letnia córę.Po 2 latach zwiazku zostałam sama z dzieckiem.przez 3 kolejne lata dochodzę do siebie po tym co zaserwował mi tamten.Straciłam wiarę że jeszcze kiedyś zdołam na nowo odbudować swoją wiare w mężczyzn i będę w związku z facetem.Powiedzcie czy majac już jeden tradiczny zwiazek za soba i na dodatek dziecko ulożyć sobie normalnie zycie???ja boje się że juz do końca swoich dni pozostanę sama...

Gość japonnna
dobrze, że masz to już za sobą Jestem od Ciebie strasza, tkwię w nieszczęśliwym związki i też zadaje sobie takie pytanie

Gość aaa24
"ja boje się że juz do końca swoich dni pozostanę sama..." Taka obawa towarzysze wielu ludziom, bez względu na wiek i doświadczenia życiowe. Tak naprawdę nie ma żadnej reguły i każdemu może sie jeszcze ułożyć, podobnie jak każdy może do końca życia zostać sam. I tu nie chodzi o wiek czy o ilość posiadanych dzieci.

odchodząc od męża miałam 26 lat i 4 letniego syna;) można ułożyć sobie życie- mój pierwszy związek też był koszmarem- dzis mam super rodzinkę nie poddawaj się

Gość padlock
dzięki za słowa otuchy Najgorsze w tej całej sutuacji jest to że facet całkowicie zniszczył moje poczucie swojej wartości...a ja nie umiem tego odbudować mimo upływu 3 lat. dodatkowo całą sytuację pogarsza fakt że zostałam całkowicie sama bo rodzice już nie żyją a rodzenstwa nie mam.

Gość od lat sobie nie radze
ja rodzenstwo mam a i tak mam poczucie wartosci z przeproszeniem gowniane. Mozna nawet rzec, ze to raczej spotkania z rodzenstwme mi je obnizaja co jakis czas

szukaj pomocy ja byłam na psychicznym dnie uwierz- musisz się z tego otrząsnąć musisz uświadomić sobie, że nie miałaś wartości dla psychola - i tylko dla niego- jesteś wartościową kobieta i na pewno fajna mamą

powinnaam pojsc do psychologa i przejsc cykl spotkan, ale nawet to jest dla mnie przykre, bo wg mnie odziera mnie do reszty z prywatnosci Ty tez moze sprobuj polazic dopsychologa, jesli masz odwage?

dziewczyny dacie rade- skoro potraficie wyjść z bagna to znaczy że jesteście wielkie- tego się trzymajcie ja nie chodziłam do psychologów- tłukłam się o 4 ściany i powtarzałam sobie - jestem silna, jestem super- no i jestem silna i super:P

ike Ty to w ogole jestes mocarna babaka jak czytam Twoje wypowiedzi na kafe🌻

Gość padlock
mam za sobą terapię psychologiczną... którą ex wykorzystał przeciw mnie , gdyż stwierdził ze jestem psychiczna i należy mi odebrac córke .2 lata tłukliśmy sie po sądach ja udowadniałam ze nie jestem psychiczna a on że jestem...mówię wam koszmar. ale stanęło na moim dziś on ma prawa ograniczone go córki

na kafe jestem mocno przerysowana- jak większość- jestem normalną zona i mamą i człowiekiem ;)

to masz troche szczescia - moj ojciec dotad probowal zrobic z matki wariatke az w koncu wyladowala w psychiatryku a wyladowala bo przedawkowala antydepresanty faajnego mialam tate, no nie?

więc umiesz walczyc- słuchaj żadna bylejaka baba, bezwartosciowa i głupia- nie potrafiłaby niczego zrobić ze swoiim życiem- ty potrafisz- musisz tylko optymistyczniej spojrzeć w przyszłosć - po swiecie naprawdę nie chodzą same psychole

Tak sobie myślę, że na pewno można sobie ułożyć życie po raz kolejny. Ale niekoniecznei jesteś do tego gotowa w tej chwili. Popracuj nad swoim poczuciem wartości.

ja taty nie miałam- miałam ojczyma alkoholika nie wolno wam rozrywać przeszlosci na strzepy- to już było- uwierzcie wiekszośc ludzi chowa coś ciemnego w sercu- teraz musicie myslec o przyszłosci

Gość padlock
no i jak tu po raz kolejny odbudowac życie?Teraz to ja juz z góry zakładam że każdy facet to drań i wcześniej czy później znów mnie skrzywdzi

no więc jak ci mówię, że się mylisz:) wiele kobiet ma za soba złe przeżycia a znajdują spokój u boku normalnego partnera ja też się bałam- każda po takich przeżyciach się boi- ale pomyślałam sobie ..........tam- najwyżej przejadę się jeszcze raz

moj ojciec byl chorym, nieszczesliwym czlowiekiem. Zaluje, ze go tak czasami wyklinam, ale czasami go nienawidze.

wybacz i zapomnij nie ma sensu rozdrapywać ran ja lecę miłego wieczoru- trzymajcie się baby a szansę sobie zawsze warto dać