Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kAJKA22

Ciąża a krew z nosa

Polecane posty

Gość kAJKA22

Jestem w 11 tyg.ciąży i czasami leci mi krew z nosa, powiedzcie mi jakiej witaminy mi brak? Czy należy się tym martwić? Nie są to krwotoki, tylko ojawia się tak samo jak katar.

mi lekarka poradziła 3 razy dziennie rutinoscorbin. ale najlepiej będzie jak sie lekarza sama zapytasz, ja pytałam w 6 miesiącu, ty jesteś w 3 więc nie wiem czy można go brać. raczej tak, ale lekarzem nie jestem :)

Poczytaj gdzieś że krwotoki z nosa w ciązy są normalne.Mówił mi tez tak mój lekarz bo także od czasu do czasu \"krwawiłam\" Krwawiły mi też dziąsła.

u mnie w 4 miesiącu poleciała mi krew z nosa tak 2 razy i tyle. ginka powiedziała że gdyby to się zdarzało częsciej to zrobić sobie taką kurację rutinoscorbinem 3x dziennie przez tydzień. ale nie musiałam bo więcej razy się to nie powtózyło.

Gość fhcn
w ciazy to normalka

Gość Brzuszek
Krwawienia z nosa w ciąży są zdecydowanie częstsze niż poza nią i dotyczą około 10% ciężarnych. Przyczyną jest rozszerzenie naczyń krwionośnych śluzówki nosa w ciąży a także osłabienie ściany naczyń. Jest to wynikiem zmian hormonalnych, jakie zachodzą w organizmie podczas ciąży. Wystarczy zażywać więcej witaminy C.

Gość to ja też zgadzam
się z odpowiedzią "brzuszek" nie ma się co martwić