Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dianka22

kto w Was szuka dlugo pracy?

Polecane posty

szukam pracy juz 2,5 miesiaca,niektorzy mowia ze to malo,ale ja nie proznuje,codziennie siedze na necie,sprawdzam oferty pracy,chodz jest ich malo,to tak szukam,moze cos jednak bedzie.codziennie chodze tez po miescie i patrze za ofertami.W urzedzie pracy jestem przynajmniej raz w tygodniu.Kupuje gazety w ktorych sa ofery pracy.dzwonie czesto,ale na rozmowach nie bylam wiele razy. Wczesniej nie mialam problemu ze znalezieniem pracy.Raz sie zwolnilam,wyjechlam do Anglii na 2 miesiace myslam ze jak wroce to szybko znajde zatrudnienie,bo to nigdy nie bylo dla mnie problemem,mam 22 lata i pracuje od 18 roku zycia.Czy ktos tez tak dlugo szukal pracy?

Gość ja też szukam i nic nie znalaz
lam :-o dzisiaj znalazłam ciekawą ofertę ale po 6 godzin dziennie i miesięczna stawka to 600zł :-o za tyle się przeżyć nie da. Ja już szukam pół roku, ciągle sprawdzam nowe oferty ale zazwyczaj są już nieaktualne albo stawki śmieszne :-o Nie szukam pracy za 2000zł ale chociaż 1300zł by mnie satysfakcjonowało, skończyłam technikum a teraz studiuje zaocznie. Nie zamierzam pracować za marne grosze, w dodatku mieszkam na odludziu gdzie do miasta w którym mogłabym pracować, dojazd zajmuje prawie dwie godziny :-o

a tak na serio wcale nie szukam tylko calymi dniami ogladam tvn style:classic_cool:

Gość Kafeteriowa odpowiadaczka
ja szukam 2 miesiące miałam już kilka rozmów i tyle jestem załamana:o

oczywiście ktoś się podszył :-o Wcześniej się uczyłam i jeżeli znajdę to będzie moja pierwsza praca.

Gość To może dziewczyny praca
w cool center stanowisko konsultant lub negocjator praca średnio płatna dwuzmianowa ale to zawsze cos na początek we Wrocławiu jest conjmniej kilka firm które robia nabory Np Cotell ul Kuznicza 10 Wrocław czy Ultimo ul Braniborska 58-60 Wrocław czy Orange ul Lazurowa 49 Wrocław

nie martw sie na pewno znajdziemy, jak ktos szuka to na pewno znajdzie,tylko czasem jestem zalamana ze siedze w domu i tyje:( mam duzo roznych obowiazkow,ale tak chce isc do pracy

Gość ja tez...
szukam juz 3 miesiac i nic co prawda szukam pracy w dublinie ale...w swoim zawodzie pracy nie dostane bo nie mam dyplomu (jestem na ostatnim roku studiow) na prace w barze mam za wysokie kwalifikacje a w obsludze klienta ciezko bo uwazaja ze nie mam doswiadczenia w pracy z klientami(mimo ze prawie 3 lata pracowalam w handlu) aj szkoda gadac...

jak Wy to robicie?? przejdźcie sie po jakiś większych sklepach handlowych, tam teraz pozwalniało sie sporo osób bo wakcje sie skończyły więc na pewno sie coś znajdzie. albo do jakiegoś przediębiorstwa na linie produkcyjną tam wbrew pozorom mozna zarobić sporo (oczywiście nie wszędzie). ja tak pracowałam i zarabiałam 1300-1500 zł. a pracy szukałam max. tydzień. powodzenia

trzeba miec znajomosci,wtedy sie szybciej prace znajdzie,jak wrocilam z anglii po tyg poszlam na rozmowe,bylam pewna ze ja dostane,bo bylam tylko ja i jedna dziewczyna ktora nie byla specjalnie zachwycona oferta,a jednak za pare dni widze ze przyjeli kogos innego,pozniej sie dowiedzialam od kolezanki,ze zatrudnili corke kierowniczki

ja tez nie mialam problemu kiedys ze znalezieniem pracy,a u mnie w miescie,jest bardzo malo ofert pracy,nie ma centrum handlowego,bo na pewno bym tam pracowala juz:)

Gość bo to tak jest jak ktos szuka
intensywnie pracy,angazuje sie w to bardzo to pracy nie moze znalezc,a taka co ma w dupie,to prace dostanie pod nos

Gość a ja szukam juz
10 miesiecy i szlag mnie trafia. jeszcze mnie w domu dobijaja

No przy taśmie to ja nie chcę na pewno. W sklepie już pracowałam, ale teraz po pierwsze nie chce już, a po drugie mam za wysokie kwalifikacje. Szukam w bankach, bo z tym są związane moje studia i nie chcę się obudzić z ręką w nocniku bez żadnego doświadczenia. Startuję na jakieś podstawowe stanowiska, ale mimo iż spełniam wymagania podane w ogłoszeniach, to na rozmowy nawet mnie nie zapraszają... Pisałam już o tym, że w ogóle aplikacje nie są czytane, co wiem na pewno. Większość moich cv nie zostało w ogóle otworzonych, więc jak mają mnie na rozmowę zaprosić?? Teraz czekam na wynik rozmowy z zeszłego tygodnia...

desiree - to poczekaj za pol roku :P Potem dostaniesz lawinowo zaproszenia na rozmowy. W bankach wlasnie tak smiesznie to wyglada, ze pozniej dzwonia po pol roku i sie dziwia, ze nie wiesz gdzie CV wysylalas :)

No, pół roku to się chyba załamię... Chociaż teraz gdzieś po miesiącu od wysłania zadzwonili. Zresztą cały temat miałam założony o tym, tylko zjechał gdzieś na dół...

Kolega mial tak ze powysylal wszedzie i nic :) W koncu zalatwil sobie prace po znajomosci w jakims biurze. Po pol natomiast byla masakra, bo masowo zaczeli sie odzywac. Oni sobie te Cviki zachowuja i odzywaja sie jak brakuje ludzi :)

Gość a ja szukam juz
jestem po studiach pedagogicznych wiec w zawodzie nie mam szans bo mieszkam w male miescicnie a z kolei w wiekszych miastach czasami cos sie pojawia ale za 850 netto to ja sie w duzym miescie nie utrzymam bo samo wynajecie pokoju sporo kosztuje a dojazdow nie mam wiec nie dam rady dojezdzac codziennie. szukam tez pracy biurowej np jako pomoc kisegowej lub cos podobnego(robie rachunkowosc policealna). no ewentualnie moze byc sklep odziezowy, ksigarnia ale ofert zero w mom regionie

Jako pomoc księgowej to wszystkie ogłoszenia, jakie widziałam, wymagały kierunkowego wykształcenia... Ja chyba już teraz cokolwiek bym wzięła, w sensie sklep jakiś czy coś, tym bardziej, że mam doświadczenie. Ale w butikach to mam kwalifikacje kuźwa za wysokie... Tu za mało, tam za dużo, nikomu nie dogodzisz...

Ja teraz wychodzę na chwilę, piszcie jak to u Was jest. A jak wrócę, możemy pogadać.

w rachunkowosci jest sporo pracy. Biura rachunkowe narzekaja na brak ludzi, tylko trzeba sie od nich przejsc :) Czesto pracuja tam socjolodzy czy politolodzy - oczywiscie na ksiazce. Natomiast finansistow brakuje...

Gość ja juz szukam kazdej no
prawie kazdej,czyli teraz w sklepie odziezowym,przynajmniej za 1000 zl,czasem rece mi opadaja

Gość manicpanic
u mnie minął już 2 miesiąc, ja szukam przez gazety, internet i urząd pracy.. zapisałam się na kurs zawodowy w sektorze handlowym finansowany przez pup bo nie mam żadnych kwalifikacji do pracy w tej dziedzinie.. warto by chociaż i to zrobić żeby nas nuda i mysli nie dobiły

Gość a ja szukam juz
akurat w moim regionie nie ma az tak wielu ogloszen pomocy biurowej. owszem sa oferty dla ksiegowych ale wymagaja wyksztalcenia kierunkowego i min. 2-3 a nawet 5 lat praktyki. od czasu do czasu jakies biuro kogos poszukuje . ale jak na razie zero odzewu. pewnie mam za male kwalifikacje bo dopiero sie ucze w tym kierunku

Gość Kruku
A ja szukam 3 miesiące. Ostatnio jak poszłam na rozmowę to się dowiedziałam, że na 1 miejce aplikuje 260 osób. No masakra....