Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bo wieś nie jest gorsza

zamyKanie szkół wiejskich. PRZYKŁAD. Moja dawna szkoła. zapraszam, może ktos

Polecane posty

No cóż, ten problem jak wszystko ma dwie strony... Władze mają rację, że jest to zupełnie nieopłacalne, gdyż utrzymanie szkoły kosztuje i bez sensu jest na siłę trzymać takie, w których uczy się kilkanaścioro dzieci, a takie też są. Oczywiście dla dzieci to też jest uciążliwe, dojazdy do szkoły itd. Mimo wszystko gmina powinna zapewnić dojazd do szkoły, a nie wysyłają dzieci tam, gdzie będą musiały bardzo długo jechać, tylko do jakiejś najbliższej szkoły. Myślę, że w gruncie rzeczy dzieci na tym skorzystają, gdyż w małych szkołam jeden nauczyciel uczy kilku przedmiotów, choć nie ma do tego przygotowania... No a poza tym zaoszczędzone pieniądze będzie można wykorzystać na coś innego, a to są naprawdę spore koszty, szczególnie dla małych gmin, które mają bardzo ograniczone budżety.

tylko wiecie co jest w tym ciekawe? że decyzje podjęto w PIĄTEK!!!! 2 dni przed rozpoczęciem roku, do tego w szkole tej uczy sie najwięcej dzieci ze wsyztskch weijskich szkól w gminie! dlaczego wiec ta szkola jest zamykana? wczoraj była tam telewizja i mysle ze dzis na tvn24 będzie powtórka.. jesli chcecie to zapraszam do obejrzenia..

dre6tiu -szkoła ta istnieje od bardzo, bardzo wielu lat więc nie gadaj tu takich głupot zeby otworzyc szkoly w kadej wsi..

No przyznaję się, że nie przeczytałam tego artykułu, wyraziłam tylko swoje zdanie co do zamykania szkół.

i co tu zrobić..