Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

megumi

wstyd mi za Polakow wyjezdzajacych do UK...

Polecane posty

i robiacych za bialych murzynow, niedlugo cala Polska sie tam przeniesie, porazka!

Gość pikosgracios
mi tez wstyd ,sa niezaradni ..jada za granicce wycieraja dupy angoloa a jak wroca do polski to nie wiedza jak chodzic...zenada...

wiekszosc ludzi ktorzy tam jada, zarabiaja na swoje rodziny, jak sie nie ma kasy to sie chowa dume do kieszeni i sie zapierdala. taka prawda niestety, jak masz kase to sie nie odzywaj bo nie znasz stytuacji finansowej drugiego czlowieka.

bede sie odzywac, bo moge. No to, ze ich sytuacja finansowa zmusza to chyba jest jasne jak slonce, mi jednak dalej wstyd, ze jestesmy takim biednym, nedznym krajem, z ktorego Polacy musza emigrowac by pracowac niczym biali murzyni i hindusi za marne grosze

no to powiedzialas megumi:Okazdy sobie uklada zycie jak chce,co cie obchodzi co polacy robia w uk.i wyobraz sobie,ze nie kazdy robi za bialego murzyna,jak ci sie to wydaje,tak naprawde nie zdajesz sobie nawet sprawy ilu z nasd ma prace,ktorej nie powstydzilby sie przecietny anglik

Gość W Polsce standardowo zarabia
się od 845 do 1300 zł na rękę PO STUDIACH, a po zawodówce dwukrotnie więcej. Po co zatem osoba po studiach ma zostawać w PL? Przecież nawet za 1300 na łapę nie utrzyma się samodzielnie. Jak długo można liczyć na rodziców albo pracować po 12 godzin na dobę? To już lepiej zbierać pomidory w holenderskiej szklarni za 2700 na rękę, albo kelnerować w UK za 5000 na miesiąc. U nas się nie opłaca pracować.

Gość Szybki Bill
coz, a mi zal ciebie, jak masz dobra place to gratuluje :-) niektorzy musza zapierdalac w uk,zeby meic hajs tutaj, tyle.

a co ja mowie, ze hindus to nie czlowiek?? chodzi o to ze takich traktuja nizej, i placa im marne grosze !( to nie byl rasistowski komentarz) lalka25- ja nie mowie o wyjatkach gdzie ludzie dostaja prace w zawodzie, ja mowie o tej masie co wyjezdza nei znajac nawet jezyka, porazka

Gość W Polsce standardowo zarabia
Ale megumi ma w jednym rację. Ostatnio czytałem artykuł o tym, że poszukują już zwykłych mechaników do pracy w NIGERII... Czy my Polacy naprawdę jesteśmy aż takim gównem, żeby pracować u Murzynów i dla Murzynów, bo tam nam więcej płacą? Jakim cudem doszliśmy do takiej nędzy, że opłaca się jeździć do pracy do Nigerii... Porażka.

Gość pikosgracios
joo ,ale mnie smiesza tacy frzjerzy ze pojedzie za granice robi na zmywaku albo jako rzeznik :D:Dhehehhe np moj kuzyn przyjedzie tu i szpanuje jaki to on kurde bizmesmen ...zal ja nie musze wyjezdzac za granice zeby miec na chleb mam glowe na karku zyje ponad stan .... i nie musze nikomu dupe lizac cale zycie

Gość ozeszty
megumi widzę ze nie masz innych problemów,nudzi ci się i pierdy wypisujesz na forum,zajmij sie lepiej sobą i ciesz że nie masz raka na przykład.

pikosgracios --chyba nie wiesz co to znaczy zyc ponad stan :) tzn. ze wydajesz wiecej niz zarabiasz, hahah

a mnie wlasnie wnerwiaja komentarze typu 'mam leb na karku i zyje w polsce ponad stan',to jest dopiero zalosne,brak szacunku do drugiego czlowieka.Z reszta z tego co ja sie orientuje,to teraz juz malo ktory polak robi na zmywaku,tak bylo 4 lata temu,a czasy sie zmieniaja.

Nie no ja chyba snie. jakbym nie miala za co dziecka nakarmic to pracowalabym nawet dla murzyna. pomijam fakt ze murzyn to taki sam czlowiek jak ty, i nie bede przypominac ze owego czasu biali zniewolili murzynow bo im sie w doopach z dobrobytu poprzewracalo. i do tej pory traktuje sie murzynow jak niewolnikow. niby polska to taaaaaaki tolerancyjny kraj i polowa to pierdooleni rasisci. to jest dopiero wstyd zyc wsrod takich ludzi. ja sie wstydze.

Gość trelemorele ..
Ja nie mam praktycznie nic do Polaków mieszkających i pracujących za granicą ... jednak wkurza mnie pewne zjawisko ... Bylam miesiac temu u przyjaciolki ze szczeniecych lat ... mieszka ze swoim chlopakiem i rodzina w ogromnym domu w UK Wszyscy mnie zapraszali mowili ze tesknia itp. Pelna radosci polecialam tam ... Normalnie to co sie stalo z tymi ludzmi przechodzi ludzkie pojecie ;/ "Anglicy" pelna para ;/ krytykuja Polsce na kazdym kroku (przykro mi sie robilo w takich momentach - bo jednak co jak co ale spedzili tutaj polowe zycia) ... non stop dawali mi aluzje PO CO MIESZKASZ W TYM PORABANYM KRAJU itp. Zachwycali sie Anglia jakby byla ich bostwem ;/ Non stop porpawiali moj angielski czyniac ze mnie kretynke ;/ pokazywali jaki to sprzet sobie kupili i jak latwo im sie zyje w tym kraju ;/ Zapraszali mnie na 3 tygodnie ... a po 3 dniach juz dali mi odczuc zebym spadala (pomimo iz przywiozlam im zarcia na sto lat kazali mi za wszystko placic) ;/ to spowodowalo ze po ponad tygodniu pobytu tam wykupilam bilet lotniczy i wrocilam do Polski CHYBA TEN PRZYJAZD BYL W CELACH POKAZANIA MI CZEGO TO ONI NIE MAJA ... Teraz przyjechaly te Polaczki do Polski ... udają jacy to nie są bogaci ;/ Normalnie żal ... I to nie jest odosobniony przypadek ... z tego co slysze w kregu znajomych ludzie naprawde zmieniaja sie za granica ;/

Gość pikosgracios
zarabiam 8 ty na miesiac.... moj facet 30 tys i co zycie jak w madrycie

Gość grzywka__
wyjeżdzają tam , wycierają dupe usranym ludziom a jak tu wracają to chodzą z głową do góry jacy to oni nie są bogaci i światowi. ogolnie nie mam nic do tych którzy wyjeżdżają i tam pracują. denerwują mnie tylko bujaki którzy sie panoszą jak wrócą!!!!!!!!!!!!!! tragedia!!!

dodam,ze ci co maja leb na karku,potrafia sobie ulozyc zycie w uk rowniez,ludzie wyjezdzaja z roznych przyczyn przeciez.

Gość ozeszty
-----> megumi i tak umrzesz :D

Gość grzywka__
trelemorele:- właśnie o to mi chodzi!!!!!!! zgadzam sie z Tobą w 100%!!!!

Gość pikosgracios
grzywka ,trelemorele -racja zgadzam sie w 100% terazm wam opowiem dowcip miesiaca moj kuzyn o ktorym wczesniej pisalam pojechal do UK zarobic na wesele siedzial 2 lata ze swoja przyjechali na tydzien zeby zalatwic formalnosci ,zrobili wesele za 4tys na 100 gosci z pompa ,limuzyna itp .po wesele nazad sprwrotem bo kasa sie skonczyla i nie ma z czego zyc..teraz zbieraja na mieszkania i beda siedziec 5-6 lat buhehehhe ale przyjechali i pokazali jacy to sa bogaci postaw sie a zastaw:D hehhe

Głupie stwierdzenie \"robić za murzyna\" :o a co niby za darmo ma ci się lac z nieba 2000 ? W życiu trzeba zapracować na to, żeby mieć. Denerwują mnie takie wypowiedzi jak Twoją widzę, że Ty jesteś z tych ludzi którzy z natury uważają że im się należy. niestety Polska mentalność:o