Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak mysle i mysle

Katolicy sa zaklamani ...

Polecane posty

Gość tak mysle i mysle

Jestem osoba niewierzaca ... Sorry za niemile slowa, ale troszke mnie irytujecie ... Bzykacie sie przed slubem, a pozniej paradujecie w bialych sukniach ;/ smiech na sali ... ale nie o to mi chodzi. Ostatnio 2 razy proszono mnie o bycie chrzestna i 2 razy odmowilam ;/ moj argument - moge byc ciocia, ale nie moge byc chrzestna bo nie wierze w Boga. Oczywiscie wszyscy puscili wielkie fochy i sie nie odzywaja ;/ Czy dla Was naprawde nie liczy sie to zeby chrzestna/y byl osoba wierzaca ... tylko zeby byl przy kasie ? Naprawde śmiać mi się czasami chce ... i nie jestem odosobnionym przypadkiem ...

Gość Oblech
Religia polega na kłamstwie, więc to jest naturalne. :classic_cool:

Gość fanka Rydzka
to co piszesz jest grzechem i pójdziesz za to do piekła, będziesz się tam smazyć wiecznie i będą cię diabli walić ogonami, a Ty będziesz żałować, że nie jesteś jedną z nas i nie jesteś w niebie i nie ssiedzisz koło Boga i z nim nie możesz porozmawiać, bo Bog jest zbawieniem dla nas i się trzeba do niego modlic jak nie chcecie pójśc do piekła bo będziesz się tam smazyć wiecznie i będą cię diabli walić ogonami, a Ty będziesz żałować, że nie jesteś jedną z nas i nie jesteś w niebie i nie ssiedzisz koło Boga i z nim nie możesz porozmawiać, bo Bog jest zbawieniem dla nas i się trzeba do niego modlic jak nie chcecie pójśc do piekła

Gość Jestem wierząca ale z tych
samych powodów nie praktykuję. :)

Gość innes89
oczywiscie ze tak i nie w swerze seksualnej a kazdej innej... lataja do kosciola aa wszystkich obgaduja po wszystkich jadą... i zarzekają sie jak bardzo kochaja Boga... mam dosc takich ludzi

Gość będą cię diabli walić ogonami
MOCNE! :D:D:D

Gość oooooooooootaaaaaaaak
ja się zgadzam jak najbardziej. Mam sąsiadkę, za świętą się prawie uważa, do kościoła biega, w niedzielę mszę w radio puszcza tak głośno żeby jeszcze w sąsiednim bloku słyszeli. A dzieciom swoim mówi np. wypierdalaj i nie wracaj, albo bierz ten jebany tornister i wypierdalaj do szkoły albo też ścisz ten kurwa telewizor. Temat wiary to temat rzeka. Mnie strasznie drażnią też ludzie, którzy tylko po to idą do kościoła w niedzielę, a raczej jadą, żeby pokazać wszystkim jaki sobie ładny nowy "amerykancki" samochód kupili albo wystroją się w najlepsze (ich zdaniem) ciuchy i paradują. A tak w ogóle to większość chodzi do kościoła "bo tak wypada", ewentualnie "bo co ludzie powiedzą" Ech, szkoda słów...

cały kościół jest zakłamany...sakramenty za pieniądze...dla mnie niepojęte :O...

Gość buehahha hahah
a powiedz mi co to za ojciec ktory skazuje swoje dziecko na wieczne potepienie ? Bóg :D

Generalizujesz. Nie wszyscy tak robią, ale niestety hipokryzja cechuje wielu katolików. Sama jestem katoliczką, ale ostatnio mam coraz więcj wątpliwości w kwestii wiary i Kościoła. Staram się postępować w zgodzie z własnym sumieniem, co często koliduje z \"zasadami\" religii i dostaję za to po tyłku. To boli. Oczywiście mogłabym na pokaz robić coś wbrew sobie, ale jaki to ma wtedy sens? Dlatego uważam, że masz trochę racji, ale nie co do wszystkich katolików.

Gość
pewnie jesteś z tych co wierzą w choinkę, Mikołaja i zajączka wielkanocnego, gdybyś była zdeklarowaną ateistką ręczę, że nikt nie zaprosiłby Cię na chrzestną... poza tym jeżeli jesteś taka szczera to trzeba było wprost tym osobom powiedzieć iż uważasz, że proszą Cię dla kasy - a nie wylewać swoje żale na forum

Gość to wszystko kłamstwo
religia została wymyślona dawno temu przez jakiegoś mądrego człowieka po to, żeby straszyć ludzi i po to żeby ich sobie podporządkować.Postraszyć diabłem za nieposłuszeństwo a za posłuszeństwo obiecać raj i inne cuda i siedzenie obok Boga w niebie. A z tym diabłem i z tym jego ogonem to po prostu śmiech na sali. Fanatyzmem śmierdzi.

Gość jestem wierząca
a zakłamani sa ogólnie ludzie bez względu na wiare narodowość czy rase ale skoro to zauważasz to chyba jesteś chrześcijanką

Gość jestem wierząca
może racja że to ktoś wymyslił ale co ja poradze że w Boga wierze ijestem przekonana o jego obecności instytucje to juz zupełnie cos innego

Gość już widzę jak spłoniecie w pie
kle, takie wyrzutki jak wy nie powinni istnieć na świecie, bo przez was idzie samo zło

Gość to wszystko kłamstwo
Do "już widzę jak spłoniecie w pie" a dokąd to samo zło idzie? Może jak pójdzie to będzie spokój? Zło si rodzi z fanatyzmu. Zobacz ile w Tobie nienawiści do nas już za samo to, że w ogóle śmiemy krytykować pseudowierzących.

Gość tak mysle i mysle
Kurwa ! A co ja napisalam baranie ... chyba im powiedzialam o tym!!! I oni dobrze wiedza jaki jest moj stosunek do wiary ... Poprostu macie taka mentalnosc :D i wali was stosunek czlowieka do wiary ;/

Gość się zgadzam się zgadzam
ja już dwa razy odmówiłam bycia świadkiem na ślubie kościelnym, też było gadania więcej niż to wszystko warte.