Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie mam co tu szukac

jak zostać we francji

Polecane posty

nie jestem juz młoda jestem samotna nie jestem w stanie sama się utrzymac w polsce nie mam mieszkania może za granicą bedzie łatwiej za prace sie utrzymac podoba mi sie Francja ale nie znam języka podobno sprzątając lub pilnując dzieci można związac koniec z końcem i wynająć jakąś klitkę czy jest jakaś pomoc socjalna dla emigrantów nauka języka itd może ktos z was coś wie szukałam trochę na różnych stronkach a le nic konkretnego nie znalazłam tu juz nie mam co szukac mam ostatni gwizdek żeby coś zmienić

przy kosciele amerykanskim sa ogloszenia takie dla opiekunek wczesniej trzeba bylo miec carte de sejour zeby moc legalnie tam byc a teraz chyba przepisy sie zmienily to nie wiem

Gość nk blu
Francja to nie jest chyba dobry eybor dla Ciebie. Pomysl o Skandynawi.

Skandynawia jest zimna i mało słoneczna a ja łapie już doły a do Francji jakoś mnie ciągnie (byłam dawno) a pogoda chyba tam taka akurat czy faktycznie ze sprzątania jes tam szansa sie utrzymac jestem juz po 40 nie znam języka i nie mam kwalifikacji ale tu tez nie mam perspektywy jakiegoś życia boję sie zmian ale musze coś zrobić tu sama nie mam szans a obilo mi sie ze tam pomagają emigrantom chociaż w nauce języka i na początku

w krakowie jest taka firma eurojob oni maja oferty dla osob bez jezyka jako pokojowki poszukaj sobie na necie