Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kobietka61

Podajcie,gdzie szukać dotacji unijnej na otwarcie firmy.

Polecane posty

Gość kobietka61

Witam,jeżeli ktoś z Was wie dokladnie gdzie można znaleźć,albo zna adresy firm zajmujących się doradztwem w sprawie dotacji na utworzenie firmy,prosze podajcie mi.Chcę otworzyć usługi.Dość mam pracy po 10 godzin za marne grosze.

Gość syćko prawda
ale zajmująca się takim czymś zrobi to za kasę:) I to jest głupie! A UP utrudnia w zdobyciu kasy! zresztą w moim Up pracują dziołchy po liceum, w którym miały z lewdowscia 3:O I one mają doradzac? Mysle, ze nie umieja tego. Do tego trzeba mieć łeb:)

Gość syćko prawda
aha.. interesuje mnie jedno: Unia daje swoje dotacje, a Up swoje? takie co to trzeba wpłacić 2,500?

Gość asdasds
Jeżeli jesteś bezrobotna - to w Powiatowym urzędzie pracy jest program dotacji. Kwota to ok. 10-15 tyś (w zależności od województwa). Poza tym istnieje program POKL i działanie 6.2. Tak w skrócie to w niektórych województwach już trwają konkursy, wyłonione z nich zostają organizacje/instytucje, które będą prowadziły szkolenia z tworzenia nowych firm dla tych, którzy chcą otworzyć działalność. Przechodzisz przez takie szkolenie (bezpłatne), piszesz biznes plan swojego przedsięwzięcia i jeżeli będzie on dobry to dostajesz ok 40 tyś. Niestety przez opóźnienia na szczeblu ministerstw, a potem WUP-ów, wszystko jest opóźnione, trzeba czekać :)

Gość asdasds
w PUP-ie pisze się też biznes plan (i nie ma co słuchać panienek z okienka... :) po prostu bierze się formularz, pisze i czeka na decyzję). Jak jest - dostaje się kasę.

Gość kobietka61
do "asd..."Nie jestem bezrobotna,nie mogę zarejestrowć się w Biurze Pracy,bo muszę miec stały wplyw na rachunek bankowy gotówki.(linia kredytowa,bo mi wypowiedzą umowę)A gdzie szukać tych 40 tys.