Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ladda

pomóżcie, bo nie wiem....

Polecane posty

Gość ladda

Witam... Jestem w 18 tc bliźniaczej i od 2 tygodni zaobserwowałam coś takiego jak taka "górka" (jedna albo dwie, nieruchoma, która po kilku minutach znika) w różnych częściach brzucha. Nie jest bardzo twarda ani bolesna, ale brzuch wygląda bardzo nienaturalnie. Mówiłam kilku lekarzom (w szpitalu dostałam diphereline), ale to najczęściej pojawia si ę w nocy i kiedy leżę na plecach.Czy któraś też tak miała?

Gość ladda
Mam nadzieję, ale nie czuję jeszcze ich ruchów...ale jet to możliwe?

Gość ladda
no tak, ale te "górki" nie są małe...raczej duże, że cały brzuch robi mi się np. "prawoskrętny"

no tak ale 18 tygodni to tez nie tak malo a Ty w brzuszku masz 2 maluszków które to mluszki są w pecherzach badz w jednym pecherzu, mi sie wydaje ze to dzieci,a co lekarze mówili skoro podali Tobie jakis specyfik?

moje i jedno i drugie dziecko ruszalo sie najczesciej w nocy, tzn na poczatku wtedy odczuwalam najlepiej ruchy, jak sie lezy na wznak a ty sie nei ruszasz to dzieci nic nei usypia wtedy one zaczynaja sie przemieszczac

Gość ladda
Lekarze też powiedzieli, że to dzieci, i że brzuch jest miękki, ale jak widzę ten swój "krzywy brzuch", to zaczynam się martwić. Gdzieś też wyczytałam, że to mogą być worki owodniowe.? Dzięki za odpowiedzi:)

kiedy masz w brzuchu dwojke dzieci, automatycznie maja one troszke mniej miejsca, wiec te ruchy widac wczesniej:)

nie masz sie o co martwic tylko ciesz sie ze czujesz dzieci jak sie przemieszczaja i mów do nich wtedy na pewno nie spia :) Poczekaj jak jeszcze urosna i beda Ci stópki pod zebra wciskac i brzuch znieksztalcac ale wtedy to juz tak na maksa :) Powodenia z dwójeczka dzidziusiów, jest troche roboty, ja mam 2 dzieciaczków ale 15 m-cy róznicyy wiec moge wczuc sie i w role mamy blizniakow ;)

Gość ladda
Jak miło...dzięki, pozdrawiam i życzę miłego dnia!