Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jedynamonia

uczulenie na paznokcie zelowe i akrylowe jak sobie z tym poradzic ??

Polecane posty

Gość jedynamonia

kiedys zakladalam sobie paznokcie akrylowe zakladalam je ok 2 lat i nic sie nie dzialo az kiedys zaczely swedziec mnie cale reke i na opuszkach oraz wokol paznokcia zaczela sie pod skora zbierac ropa potem po zdjeciu paznokci skorka na opuszko zrobila sie zolta i musiala odpasc ochydne to i mam pytanie czy mial to ktos z was i czy mozna to jakos wyleczyc ...chcialabym nadal zakladac sobie paznockie a nie tylko moim klientka dodam ze przy zelowych paznokciach tez tak mi sie robi i jeszcze jedno bo pewnie zaraz bedziecie pisac ze niestarannie to robie albo brudne przyzady otoz nie odkazam przyrzady za kazdym klientem i nikomu sie tak nie robi tylko mi

Gość jestem kosmetologiem
słuchaj tak naprawde to wcale nie musi byc uczulenie na akryl lub zel ale może tak byc. Prędzej podejrzewałabym, że stylistka paznokci zaraziła Cię grzybicą, zapisz się na wizytę do dermatologa on Ci to wyleczy i daj paznokciom odpocząć na jakiś czas. Jeśli wtedy bedzie ta sama sytuacja to sztuczne paznokcie są poprostu nie dla Ciebie bo reakcji alergicznej nie da się wyleczyć. Pozdrawiam

Gość wysokie obcasy26
najlepiej wybrać się do dermatologa i pokazać mu te paznokcie, dłonie a z paznokci może pobrać materiał biologiczny i przebadac go i wtedy się dowiesz co i jak:)

Moim zdaniem jest to alergia na substancję żelową i akrylową. Jakieś 90% stylistek paznokci cierpi na alerię tego typu wcześniej lub później. Jednak u każdego reakcja alergiczna przebiega w inny sposób. Wydaje mi się, że zaniedbałaś stan alergiczny co doprowadziło do takich szkód na dłoniach. Pozdrawiam