Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ploploptlop

Chce zalozyc wlasny sklep ! mam 19 lat ...czy moge prosic o dofinansowanie

Polecane posty

Gość ploploptlop

UE ? albo wziasc kredyt studencki ?

Gość ploploptlop
dofinansowanie z Urzedu Pracy czytalam cos o tym juz troche ale ponoc nie kazdy dostaje

Gość no i czego
jeśli lubisz seks to z dofinansowaniem nie będziesz mieć żadnych problemów :classic_cool:

Oczywiście ze nie każdy ale jeśli przedstawisz dobry biznes plan to pewnie dostaniesz pieniążki, a już napewno łatwiej je dostać niż te unijne

Gość ploploptlop
niestety takiej formy dofinansowania nie biore pod uwage ..przykro mi "no i czego"

Gość ploploptlop
znajomi wyslali papier z prosba o dotacje i dostali z UE :) zobaczymy co z tego bedzie.. ALe mam jesczze jedno pytanie tylko nie wiem czy mi na nie odpowiesz jesli bym chciala np. zalozyc znana marke typu Lee czy H&M to szcvzerze mowiac nie wiem jak do tego sie zabrac.. Po towar bede musiala jezdzic do innych miast? skad wziasc te znaki firmowe , duze napisy itp

Gość ploploptlop
troche nie jasno to wytlumaczylam ...no ale moze ktos zrozumie

Nie wiem, ale chyba zeby mieć taki firmowy sklep musisz płacić tzw. franczyzę, anpewno tak jest z sieciami KFC czy McDonald, a z takimi Lee, Big Star itp nie wiem napewno

Gość okokokokkookokokokokko
jak nie masz na ten sklep 50% wkładu własnego (nie licząc kasy z um) to ciężko ci będzie. oprócz kasy z um dostać można kredyt z funduszu mikro. no ale na taki mały sklep minimum wkładu własnego 20 koła musisz mieć. powtarzam - na malutki sklepik! :)

Ale z UP chyba nie tzreba mieć wkładu własnego, w końcu starają sie o pieniążki osoby bezrobotne więc logiczne jest że ich nie posiadają

Gość ploploptlop
hm...frenczyzna mowisz... z pewnoscia tez cos takiego tam jest.. a co do wkladu wlasnego to rzecz oczywista :) moze za rok bede probowac ;]

Gość ------m----------
wiii w UP niby nie jest obowiazkowy wklad wlasny ale lepiej go miec wtedy masz wieksze szanse na dotacje

Gość ploploptlop
wiii masz racje co do UP ale z drugiej strony lepiej miec jakas wlasna 'rezerwe' :) sprobowac zawsze mozna :)

Gość asdasdas
zaraz, zaraz.... Dotacja z PUP - ok 12 tyś, musisz być zarejestrowana jako bezrobotna Dotacje z UE - z Regionalnych Programów Operacyjnych - faktycznie wymagany jest duży wkład własny i zasada - najpierw płacisz ze swoich, potem masz zwracaną dotację, ale FIRMA MUSI JUŻ FORMALNIE ISTNIEĆ> -z POKL (Progam Operacyjny Kapitał Ludzki) - działanie 6.2 To jest właśnie działanie dla ludzi, którzy chcą rozpocząć działalność. Trzeba poczekać aż instytucje ogłoszą nabory na szkolenia dla ludzi chcących rozpocząć biznes.Idziesz na szkolenie, uczysz się jak to jest prowadzić firmę, piszesz biznes plan i możesz uzyskać do 40 tyś zł + płatności pomostowe na pół roku/góra rok (ZUS, wynajem pomieszczenia itd). Wkład własny jest wymagany, ale na o wiele niższym poziomie. KOnkursy dla instytucji już trwają,co oznacza, że wkrótce zaczną się pojawiać ogłoszenia dla ludzi. Warto poczekać :)

wii: a ty myślisz że za 10000 zł uda jej się otworzyć sklep? nie, na pewno 10k czy nawet 20k łącznie z funduszem mikro to za mało (na więcej od nich raczej nie ma co liczyć:P). nawet z największym kredytem skąd indziej jaki jej się uda uzyskać a o ten bardzo trudno na starcie.

Gość a powiedz nam prosze
jaki sklep chcesz otworyzyc?

Gość ploploptlop
a mozesz mi powiedziec jak dostac sie do taiego POKL ? i nabor do szkolenia? chce zalozyc sklep odziezowy (firmowy)

Gość no i czego
załóżmy np Big Star Inwestycja w sklep: od 120 tys. zł netto, w zależności od powierzchni sklepu. Podstawowe wymagania sieci Sklep Big Star: 1. Może powstać w miejscowości powyżej 50 tys. mieszkańców, w centrum miasta – wejście od ulicy lub w centrum handlowym. Sklep powinien posiadać duże witryny. 2. Remont sklepu wg projektu i standardów Big Star z udziałem projektantów firmy, lokalizacje sklepów zatwierdza Big Star, współpraca na podstawie umowy franczyzowej, brak opłaty licencyjnej. Popatrz sama http://franchising.pl/katalog/2/odziez-i-obuwie/

Gość ploploptlop
myslałem o sprzedawaniu uzywanej bielizny,ktora hurtem odbieram z noclegowni "Wesołe zuliki" :classic_cool:

Gość asdasdas
plop a skąd jesteś? (województwo)

Gość ploploptlop
podkarpacie.. to z bielizna to jest podszyw

Przecież "zwykła" osoba nie może otworzyć sklepu H&M czy Lee, bo to są koncerny i "same" sobie otwierają placówki... Może masz na myśli tzw "Końcówki serii?"

La Pantera bardzo często nie jest tak jak ci się wydaje. franczyza to słowo które powinnaś poznać. :D

Gość no i czego
La Pantera -> :D mało wiesz o świecie :o

Gość asdasdas
pilnuj strony www swojego WUP (wojewódzki Urząd pracy). Z tego co widzę, nabór dla instytucji sie skończył. Jak tylko ogłoszą wyniki, podadzą je na stronie, a potem pozostaje tylko pilnować kiedy te instytucje zaczną szukać ludzi na szkolenie :) Powodzenia :) Naprawdę nie jest trudno zdobyć te środki... a 40 tyś na działalność piechotą nie chodzi :)

takie dofinansowanie na poczatek co sie dostawalo po 11 tys liczylo sie tylko na uslugi, nie na handel, wiec pewnie byc nie dostala ale obadaj inne ja sie nei znam