Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość do meegara

EGIPT! KTO Z WAS BYL TEGO ROKU???

Polecane posty

Gość do meegara

Codzi mi o ceny wycieczek? Czy mieliscie jednodolarowki? Na co uwazac?? Ile kasy na tydzien?? dzieki

1. Ceny od 1320 - 4320 PLN. http://www.egipt.net.pl/wycieczki/egipt.html?samolotem 2. Przed wyjazdem dobrze jest zaopatrzyć się w funty egipskie - 1 EGP = 0,43 PLN. 3. Należy uważać na złodziei i arabskich terrorystów. 4. Obliczenie limitu tygodniowych wydatków jest bardzo proste - dzielisz posiadaną sumę pieniędzy przez liczbę tygodni które spędzasz na miejscu.

Warto też znać adres polskiej ambasady w Kairze. Ulica Aziz Osman 5, dzielnica Zamalek.

Gość do meegara
gdzie kupie tego funta egipskiego dostepny w kazdym kantorze??

i piechdolnąć Florka do rowu :) nigdy się nie wozi do Egiptu funtów, bo w hotelach kurs jest ze dwa razy lepszy niż u nas w kantorach, a poza tym i tak zazwyczaj płaci się dolarami nie wozi się euro, bo kurs euro i dolara jest tam równy niemalże warto mieć trochę kasy w jedno lub dwubakowych banknotach jeśli jedziesz na all-inclusive to na dwie osoby na ten tydzień 200 baksów to świat i ludzie, przywieziesz pamiątek dla rodziny na dwa pokolenia

aaa TRZEBA się targować, oni mają cenę wyjściowo zawyżoną o 20%, jak ktoś ma dobre gadanie to może nawet i z połowę urwać (sprawdzone und potwierdzone, na głupich pięciu papirusach dla babci i cioci i kuzyna zaoszczędziłem 25 baksów, z początkowych 10 po kilku minutach kłótni zszedłem na 5, po czym pan z błogim uśmiechem poklepał mnie po plecach i pogratulował udanego zakupu) bakszysz w postaci dwódolarówki pozostawiony na poduszce dla room-service zaowocuje naprawdę czystą łazienką i świeżą pościelą podobnie w hotelach gdzie jest obsługa na sali - zazwyczaj oni mają przydzielone rewiry, więc należy sobie wybrać mniej więcej jeden stolik i być dla kolesia miłym, dać mu dyskretnie ze dwa dolce i ma się przyjaciela na cały wyjazd. Na koniec też wypada mu sypnąć co nieco. nie pić surowej wody z kranu, owoce pochodzące spoza hotelu myć mineralką i uważać na targowiskach, bo koorvy kradną i oszukują na każdym kroku. No i nie gadaj z ludźmi, od których nie chcesz nic kupić. Jak zaczniesz z kolesiem się targować, to szykuj się na to, że zakończysz pertraktacje transakcją. Bo może się wkoorvić i narobić niezłej siary.