Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość winogronka.

Ciagle mnie swedzi glowa...co robic?

Polecane posty

Gość winogronka.

dzien w dzien swedzi mnie glowa, mam lupize, uzywam szamponow przeciwlupiezowych ale nie dziajaja juz chyba..na dodatek drapie sie i robia mi sie czerwone plamki,zadrapania na skorze glowy.

Gość maselko
dobra rada zacznij uzywac szamponow ziolowych takich najtanszych.. maja zazwyczaj mniej chemi niz te drozsze specyfiki i daja duzo lepsze efekty.. ogranicz stosowanie odzywek... im mniej tym lepiej .. sprawdzone polecam :)

Gość jakiego szamponu używasz

Gość winogronka22
Uzywam na zmiane roznych, ostatnio loreal esvive ten granatowy przeciwlupiezowy. A co sadzicie o wmasowywaniu nafty kosmetycznej lub olejku rycynowego w skore glowy i wlosy raz w tyg.?? Co jest lepsze?

Gość szampony przeciwłupieżowe
wysuszają skórę głowy, przez co jest skłonna do podrażnień Kup sobie Szampon Phisiogel - w aptece, myj nim głowę i używaj odżywki która spłukujesz, ale wmasuj ją też w skórę głowy - żeby ją nawilżyć. dla mnie najlepszym szamponem przecwłupieżowym, który skóry mi nie wysuszył jest Dercos Vicgy, taki zielony, tylko uważaj bo są dwa rodzaje - do łupieżu suchego i tłustego

Gość a jak długo pasteryzowac
głupio piszesz ze szampony przeciwłupiezowe wysuszaja skóre glowy- przeciez jak ktos ma łupiez to musi uzywac szamponu przeciwłupiezowego i wcale on nie wyszusza głowy, tylko likwiduje łupiez ktory bierze sie z łojotoku! a łojotok to nic innego jak łój czyli tłuszcz i trzeba go zachamowac!!!

Gość jakiego szamponu używasz
najprawdopodobniej u ciebie przyczyną jest używanie często różnych szamponów, jak sama napisałaś używasz na zmianę różnych, a do tego przeciwłupieżowych kosmetycznych napiszę ci z pozycji farmacuty, że to szkodliwe i niszczące włosy badziewie włosy powinno myć się cały czas tym samym szamponem, nigdy nie wolno lać szamponu bezpośrednio na włosy, należy go najpierw trochę rozcieńczyć wodą powinno się ciągle używać tego samego szamponu, nawet kilka lat, wtedy nie ma problemów z łupieżem i innymi dolegliwościami tobie polecam szampon Seboklar z apteki, zlikwiduje swędzenie i łupież a potem wybierz sobie jeden dobry szampon, może być Elseve, ale nie przeciwłupieżowy, odpowiedni do twojego rodzaju włosów i trzymaj się go , nie zmieniaj ! ja od 18 lat używam Fructis i mam piękne włosy, Pozdrawiam.

Gość extreme1
szampony wlasnie nalezy zmieniac i nigdy nie uzywac ciagle tych samych kosmetykow

po prostu przestań ją zdapać, bo zapewne to robisz, idz do apteki spytaj o jakiś łagodzący szampon - dokladnie najlepiej na bazie ziółek, jak nie pomoze, to dermatolog :)

Gość Jestem Chłopakiem
Ja też tak miałem i nic nie pomagało chciałem już iść do dermatologa kolega mi powiedział ze też tak miął powiedział że to była wina poduszki jak śpisz na poduszce z piórami to może być to śpij na sztucznej a jak to nie pomoże to nie wiem i wtedy przepraszam.

Gość Alija
kup gęsty grzebień.....

Ile ludzi tyle rad jak widzisz. Idź najlepiej do dermatologa i pokaż lekarzowi swoją skórę głowy. Określi czy to łupiez czy np jakieś zapalenie. Co do zmiany szamponów - sama zauważyłam po swoich włosach że musze co jakiś czas zmieniac bo przestaje działać, albo zaczyna podrażniać