Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kasieczka

czy to plesniawki? pomozcie

Polecane posty

Jak wygladaja te tak zwane plesniawki u dzieci? corka nigdy nie miala to niewiem. a dzis rano zauwazylam u synka takie male plamki biale na dolnej wardze. czy to wlanie to? i jak sie ich pozbyc? czy same znikaja? prosze o jakie porady

Gość możesz sprobować
Aftin - ale pomoże jeśli to łagodna forma, przy drastycznych zmianach raczej mało skuteczny albo do pediatry który też na początku może zalecić tylko Aftin a jeśli ten nie pomoże da coś innego na receptę wiem że będą słowa krytyki ale moja córka kiedy była malutka po serii antybiotyków miała tak wyjałowiony organizm że pleśniawy zadomowiły się na dobre nie pomagał żaden aftin żaden fiolet żadna zawiesina z antybiotykiem przepisana przez lekarza, było tylko gorzej ,pomógł stary babciny sposób i choć daleka byłam od jego zastosowania w obliczu cierpienia dziecka zmieniłam zdanie i wysmarowałam bużkę świeżo posiusianą pieluszką , pleśniawki zniknęły praktycznie od ręki, póżniej może jeszcze z raz powtórzyłam zabiegi i było po kłopocie

ojej..., no dzieki. to ja narazie sproboje aftinem ;) ale czy to sa plesniawki? tak wygladaja? bo ja nie mam pewnosci co do tego, nie wiem jak ona wygladaja

a czy te plesniawki bola? bo dzidzius jakby nie chcialssac, denerwuje sie niewiem czy to przez to. ale smoczek trzyma normalnie...

Gość niestety pleśniawki bolą
dzieko :( ja dłuuugo leczyłam, najbardziej pomagał fiolet - zawsze znikały ale wracały... próbowałam nystatyną i aftin - Aftin był wg mnie lepszy i pomógł. Nawijałam na palec gazik, polewałam aftinem i przecierałam. No i tani jest ok1,7zł